Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Insula Sentosa Singapore
257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Resorts World Sentosa
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Changuu (Insula Inchisorii) Tanzania
480 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Iraklia-Grecia
590 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Rutland
622 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Reunion
731 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5.Insula Nisyros,Grecia
2.284 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Saaremaa, Estonia
1.372 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INSULA RAB
1.440 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Fogo -Capul Verde
86 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Insula Sentosa

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.03.2018  Adauga la favorite 364 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Insula Sentosa este principala atractie turistica a tarii, se afla la ~ 500 de metri de coasta sudica a insulei-mama si are o suprafata de 5 km patrati. Sentosa este vizitata de milioane de turisti in fiecare an, de aceea, absolut totul este creat in scop turistic si, nu intotdeauna, de bun gust. Frown Dar, ca si Las Vegas-ul, atrage turistii ca un magnet si este un loc care merita vizitat macar o data in viata, mai ales daca esti insotit de copii (sau daca vrei sa te simti tu insuti copil). Smile

Spre_Insula_Sentosa

Cel mai spectaculos mod de a ajunge pe insula, dar si cel mai scump, este cu telegondola. Inaugurate in 1974, dar modernizate de mai multe ori pana acum, cabinele au podele din sticla si sunt suspendate la ~ 60 de metri deasupra nivelului marii. Pentru 29 $SG (aici este inclus si biletul de acces pe insula), telegondola te duce pe malul celalalt in doar 12 minute, oferindu-ti si o panorama deosebita (360 grade) asupra orasului, mai ales noaptea. Pentru turistii cu dare de mana, cabinele gondolei pot oferi si alte atractii exclusiviste, dar si costisitoare, cum ar fi cinele romantice.

Pe insula se poate ajunge si cu metroul care trece pe sub apa. O calatorie simpla costa 3 $SG si dupa numai 3 minute ai si ajuns de partea cealalta. Se poate cobori la prima statie, dar, cel mai indicat este sa se coboare la ultima (a patra) pentru a strabate apoi la pas toata suprafata insulei cu o harta in mana. Se poate alege din marea diversitate de obiective turistice, in functie de propriile preferinte si de timpul disponibil.

Cel mai ieftin si interesant mod de a trece pe insula este pe jos, pe podul lung de 500 de metri, denumit Sentosa Boardwalk care te poarta prin cateva peisaje tematice, de padure tropica autentica, pe o parte, si cu o vedere superba spre golf, pe cealalta parte. Taxa de acces pe insula, in valoare de 1 $SG, se plateste o singura data si este inclusa fie in biletul de gondola, fie in cel de metrou. Daca alegi sa mergi pe insula doar pe jos, pe Boardwalk, (atat la dus, cat si la intors) atunci vei plati aceasta taxa la intrarea pe pod, dinspre Mall-ul Vivocity.

De-a lungul celor 500 de metri de pod exista mai multe benzi rulante (sase in directie spre Sentosa si patru spre Vivocity) si aceste benzi sunt foarte indragite de pasionatii de jogging.

Odata ajuns pe insula, ai o mare diversitate de activitati si obiective turistice de incercat.

Peste 70% din suprafata insulei este acoperita de padure tropicala si trebuie sa fie o adevarata placere sa te ascunzi in ea intr-o zi cu temperatura de peste 35 de grade si sa vezi maimute, papagali, fel de fel de soparle si alte animalute.

Cele mai atractive obiective turistice de pe Sentosa sunt:

Butterfly Park si Insect Kingdom
Contra unei taxe de 16 $SG (adulti) si 10 $SG (copii) te lasi inconjurat si, chiar, atins de o multime de fluturi colorati si alte insecte mai mult sau mai putin atragatoare. Nu stiu cat de interesant este sa simti un scorpion ce te gadila in palma (cu siguranta lipsit de acul lui veninos din coada), dar un fluture ce ti se asaza pe mana trebuie sa fie tare simpatic, mai ales pentru o poza.
Underwater World – South East Aquarium in Asia
Inaugurat la sfarsitul lui noiembrie 2012, acvariul din Singapore este acum cel mai mare din lume, castigandu-si titlul de campion de la confratele lui din Atlanta, Georgia.
Ȋnainte de deschiderea celui nou, vechiul acvariu era, oricum, cel mai mare din Asia, o atractie importanta pentru pasionatii de fauna marina.
Noul acvariu adaposteste aproape 100.000 de vietati din 800 de specii din diferite zone ale lumii, un tunel din sticla, lung de 80 de metri si cel mai mare ecran din sticla (36 metri latime/8,5 metri inaltime) prin care se poate privi oceanul.
Biletul de intrare costa 24 $SG si poti petrece o zi intreaga admirand diverse varietati de vietuitoare, de la pestisori exotici colorati, caluti de mare cu forme ciudate si meduze, pana la rechini ciocan, delfini roz sau randunici de mare.
Merlion Plaza
Merlion-ul este simbolul tarii si al orasului Singapore. Este reprezentat prin aceasta statuie inalta de 37 de metri, avand forma unui animal - jumatate, corp de leu si cealalta jumatate, peste. Platind o taxa de 8 $SG, se poate patrunde in interiorul lui pentru a trai o experienta deosebit de atractiva, in special pentru copii, printre dragoni si sirene. Poti sa te cateri si pana in varf pentru o alta panorama asupra imprejurimilor.
Adventure Park
Unul dintre cele mai mari si dificile Parcuri Aventura din Asia, acest parc ofera senzatii tari doritorilor si posibilitatea de a alege dintre numeroase sporturi extreme si activitati recreative in aer liber - MegaZip (traseul de tiroliana lung de 450 de metri ce se desfasoara la 72 de metri deasupra nivelului marii), ParaJump - saritura free fall de la ~ 15 metri cu un echipament special, ClimbMix - traseu cu trei grade de dificultate ce ajunge pana la ~14 metri inaltime, MegaBounce (saritura cu coarda elastica de la ~7 metri) sau plimbare prin jungla. Accesul in parc este permis copiilor cu inaltimea minima de 1,2 m (singuri) sau 0,90 metri (insotiti de un adult).
Tarifele de intrare sunt intre 5 si 35 $SG pentru fiecare atractie in parte, dar se pot plati si pasuri care sa includa mai multe atractii in aceeasi zi.
Universal Studios
Un frate mai mic al celebrelor Universal Studios hollywodiene, Universal Studios din Singapore se pot vizita cu un pass de o zi care costa 74 $SG (adulti) sau 54 $SG (copii). Pasionatii de aventuri nu vor avea timp sa se plictiseasca si nici nu-si vor da seama cum trece timpul vizionand peste 20 de filme tematice alaturi de personaje indragite din Shrek, Madagascar, Jurassik Park sau altele.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.