Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Plante frumose de interior.
256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 plante de ap. ideale pentru incaperile intunecoase
364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciupercarii
147 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trandafirul Juliet
727 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum amenajam gradina .
4 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce vor plantele?-1
519 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Margarete
1.759 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne ingrijim plantele pe timp de canicula
250 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se planteaza florile cu bulbi
1.359 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se planteaza corect gladiolele
570 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

. Chlorophytum comosum – Voalul-miresei

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.03.2018  Adauga la favorite 834 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Aspect

Voalul miresei este o planta erbacee, perena, originara din Africa de Sud, ce se dezvolta sub forma de tufa. Frunzele sale sunt lungi si subtiri, colorate verde deschis, cu o dunga alb-galbuie pe mijloc sau pe margini. Florile sale sunt mai putin spectaculoase decat frunzisul, sunt albe si se aseamana cu cele de iasomie.

Chlorophytum comosum este ideala pentru ghivece suspendate, datorita aspectului de planta curgatoare dat de frunzele lungi si suple. Planta poate fi folosita si pentru a decora terasa sau balconul casei.


Udare

Voalul miresei are nevoie de o umidiate uniforma a solului care trebuie sa fie si bine drenat. Inainte de a uda din nou Chlorophytum comosum, asigura-te ca pamantul de la suprafata este uscat. Pe timp de vara, uda voalul miresei o data la 3-4 zile. In perioada sezonului rece, planta are nevoie de mai putina apa, prin urmare o poti uda o data pe saptamana. In ceea ce priveste apa pe care sa o folosesti, afla ca planta nu este pretentioasa: poti folosi oricand apa de la robinet. Daca soiul pe care il ai este mai sensibil, poti folosi apa distilata sau filtrata.


Umiditate

Chlorophytum comosum se dezvolta armonios atat in atmosfera umeda, cat si uscata, insa prefera umiditatea ridicata din aer. De aceea, daca voalul miresei sta, in mod obisnuit, intr-un spatiu fara o umiditate ridicata, mut-o o data la cateva zile in baie sau intr-un alt mediu umed. La fel de bine, ai putea ca, periodic, sa pulverizezi apa distilata pe frunzele plantei sau sa pui frunzele sub un jet de apa la temperatura camerei (o data la 2 saptamani).


Lumina

Planta tolereaza atat lumina din belsug, cat si penumbra. Atentie, insa, la plantele noi: daca acestea nu se dezvolta armonios, cel mai probabil nivelul de lumina (prea ridicat sau prea scazut) este de vina. Ideala este plasarea plantei intr-un loc bine luminat, dar nu in bataia directa a soarelui.


Fertilizare

Voalul miresei se dovedeste o planta nepretenioasa si la acest capitol. Fertilizantul ar putea fi aplicat in lunile de primavara si vara, insa niciodata toamna si iarna, cand Chlorophytum comosum intra in perioada de latenta. Poti aplica ingrasamant, in functie de efectul pe care urmaresti sa il obtii, o data la 10-12 zile (pentru un frunzis foarte bogat) sau mai rar, o data la cateva luni.


Inmultire

Inmultirea se realizeaza foarte usor prin rozetele care apar de-a lungul stolonilor. Atat timp cat plantutele beneficiaza de sol bogat si umed, vor prinde imediat radacini si vor putea fi, apoi, desprinse de planta-mama. La fel de bine, noile plantute pot prinde radacini intr-un vas cu apa sau in compost .


Boli si daunatori

Desi nu are probleme cu daunatorii, voalul miresei poate fi afectata de uscarea varfurilor frunzelor, care se coloreaza in maro. Cauzele pot fi variate:


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.