Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Carnivorous Plants
2.069 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pitcher Plant -Planta ulcior
487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa ingrijesti planta de trandafiri iarna
460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Petuniile mereu inflorite
505 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Verbena
942 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Echinaceea
251 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se creeaza o noua planta din rosii si cartofi!
246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Urechea elefantului
1.075 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planta-zebra
134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Matricaria sau Pyrethrum
34 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

DIONAEA - PLANTA CARNIVORA (DIONAEA MUSCIPULA)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.03.2018  Adauga la favorite 1.873 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Planta Dionaea muscipula (Dionea) se mai numeste popular Capcana lui Venus sau Capcana de otel si este cea mai cunoscuta din randul plantelor carnivore. Aceasta creste in mod spontan pe coastele de campie din Carolina de Nord si Carolina de Sud. Planta este extrem de adaptabila, de aceea poate fi cultivata cu usurinta ca planta carnivora de apartament.

Fiind foarte apreciata, aceasta planta este de obicei victima propriei popularitati, deoarece multa lume are cate o idee despre cum se ingrijeste, insa doar unele sunt sugestii corecte, restul fiind doar mituri. In acest caz, este foarte important sa cunoastem planta si principalele conditii de ingrijire ale acesteia.

In zonele de origine traieste pe soluri sarace, lipsite de azot, prin urmare planta carnivora Dionea si-a adaptat frunzele sub forma de capcane pentru a se hrani cu insecte. Frunzele iau nastere din tulpina subterana, numita si rizom, si pot avea intre 3 si 7 cm lungime, in functie de perioada anului. Capcana este formata din partea terminala a frunzelor si este declansata de doua atingeri ale terminatiilor nervoase, in interval de 20 de secunde. Reactia intarziata a capcanei la stimuli este explicata ca fiind o garantie a plantei pentru a nu-si consuma energie in prinderea unor obiecte fara valoare nutritionala.

Fiecare capcana are o durata de viata limitata, determinata in mare parte de numarul de inchideri la care este supusa, astfel dupa 4 sau 5 inchideri, capcana va deveni inactiva. Desi va avea in continuare rolul unei frunze adevarate si va efectua fotosinteza, aceasta nu va mai functiona ca o capcana. In mod normal, frunzele traiesc o luna sau doua, dupa aceasta perioada devenind negre.

Dionaea creste considerabil primavara si vara, in cazul unor temperaturi ridicate si lumina intensa. Inaltimea la care ajunge este maximum un centimetru, ea se devolta adesea pe orizontala.

O planta carnivora poate fi cadoul ideal pentru copii, deoarece acestia au posibilitatea sa interactioneze cu ea, insa Dionea impresioneaza pe oricine cu usurinta. Pe site-ul nostru gasesti Dionaea muscipula de vanzare precum si alte plante carnivore iedite. Comanda Dionaea la un pret avantajos si fa un cadou inedit pasionatilor de plante carnivore.

Dionaea muscipula ingrijire:

Necesar apa: Dionaea se uda abundent, in timpul verii pamantul trebuie mentinut permanent umed. Folositi apa distilata sau apa de ploaie, deoarece mineralele din apa i-ar putea face rau. De preferat este sa lasati apa in tavita aproape in permanenta, pentru ca planta sa isi absoarba necesarul. In cazul in care Dionaea nu este amplasata intr-o zona cu lumina din abundenta, chiar soare direct, lasati solul sa se zvinte usor intre doua udari.

Dionaea muscipula hranire: O planta sanatoasa produce in mod constant frunze noi. Daca planta nu produce frunze, este un semn ca are nevoie de hrana. Administrati-i cate o insecta mica pe una din frunze, la un interval de 1-2 saptamani. In locul insectelor se pot folosi viermisori rosii rehidratati, achizitionati de la magazinele de acvaristica. Nu hraniti planta cu viermi sau carne.

Necesar fertilizare: Nu fertilizati niciodata planta carnivora Dionaea. Pe langa faptul ca ar putea fi inutil, deoarece aceasta isi absoarbe substantele nutritive din insectele digerate, ingrasamantul i-ar putea fi letal.

Necesar lumina: Planta are nevoie de lumina multa, fie naturala sau artificiala. Dionaea prefera sa fie amplasata chiar in soare direct, in cea mai luminoasa fereastra a locuintei dumneavoastra. In cazul in care planta nu beneficiaza de soare direct, asigurati-i iluminare suplimentara cu ajutorul unui Led.

Tipul de sol: Dionaea prefera turba de Sphagnum.

Inmultire: Dionaea se inmulteste prin despartirea plantei in lunile martie sau aprilie si prin insamantare. De cele mai multe ori, insamantarea ramane doar o experienta, deoarece semintele germineaza greu, iar rata de multiplicare este scazuta.

Iernarea: Pentru o dezvoltare optima, deosebit de importanta este iernarea plantei. Lasati planta in repaus aproximativ trei luni, la temperaturi scaute de 7-10 grade Celsius si udati de doua ori pe luna. Planta se va innegri, insa nu va alarmati, deoarece in primavara ea va emite noi frunze.

Afla mai multe informatii despre aceasta planta carnivora din articolul de pe blogul nostru de aici.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.