Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mougins - Un sat medieval
86 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 locuri de top de vizitat in Franta
401 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele 25 cele mai bune de vizitat Franta
163 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eguisheim FRANTA
70 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Villefranche-de-Conflent, Muntii Pirinei, -Franta
816 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Celle Saint-Clou-Franta
1.109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se sarbatoreste Anul Nou in Franta
1.464 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mont d'Or-Franta
608 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Abbeville Franta
782 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 atractii de top in Franta
435 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Grasse-Franta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.03.2018  Adauga la favorite 274 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Grasse este o mica localitate din Alpii Maritimi, de pe Riviera Franceza, o zona unde toti iubitorii de parfumuri si-ar dori sa se afle macar o data in viata. Oraselul este localizat intr-o regiune splendida si a obtinut numeroase premii, ultimul dintre ele a fost castigat la categoria „Cel mai interesant oras de arta si istorie".


Grasse este localizat pe un deal nu foarte abrupt, dar chiar si asa zona ofera privelisti uimitoare, chiar spre Cannes si Antibes. Satele din jur par a fi desprinse din povesti, fiind zone linistite cu un farmec aparte. Grasse si imprejurimile pastreaza acea atmosfera specifica timpurilor stravechi, zonele nefiind atinse de cerintele marilor celebrtati care au case de vacanta in unele sate franceze.


Oraselul Grasse este renumit in intreaga lume ca fiind “Capitala mondiala a parfumurilor", aceste este si motivul principal pentru care, anual, milioane de turisti de pretutindeni ajung in regiune. In Grasse exista numeroase parfumerii, locuri unde sunt fabricate cu maiestrie cele mai calitative parfumuri de pe piata. Orice persoana iubeste parfumurile, iar in Grasse exista oportunitatea de a vizita locurile unde iau nastere aceste arome sofisticate. Galimad, Fragonard sau Molinard sunt cateva dintre fabricile de parfumuri din Grasse, le poti vizita si poti afla mult mai multe aspecte cu privire la istoria miresmelor imbietoare pe care le folosim zilnic.

Zeci de sticlute cu design elegant asteapta sa fie luate acasa
Zeci de sticlute cu design elegant asteapta sa fie luate acasa
Farbricile de parfumuri din Grasse permit o multitudine de facilitati, totul pentru a satisfice toate curiozitatile turistilor. Vizitatorii isi pot fabrica propriul parfum si pot participa activ la intregul process, de la culesul plantelor pana la imbutelierea pretiosului elixir. In Grasse poti vedea si Galimard Parfumerie locul care furnizeaza Curtii Regale diverse creme si parfumuri. In interiorul fabricilor mai poti vedea obiecte rare, foarte vechi, dar si Muzeul International de Parfumuri deschis in anul 1989. Exponatele din interior furnizeaza informatii cu privire la evolutia tehnicilor utilizate in crearea pafumurilor.

Oraselul in sine este o zona foarte placuta, cu stradute inguste si cladiri vechi. Catedrala din Grasse poate fi considerate un punc de reper, fiind un edificiu fondat in secolul al XI-lea. In interior se afla trei opera interesante pictate de catre un artist francez care s-a nascut chiar in Grasse. Turnul Saracen este cel mai inalt edificiu din oras, avand o inaltime totala de 30 de metri. Cea mai mare parte a constructiilor din oras sunt din piatra, iar acest aspect nu face decat sa confere zonei un aer aparte.

Asadar, Grasse este locul pe care fiecare dintre noi ar trebui sa-l vizitam macar o data in viata pentru a vedea procesul misterios prin care ia nastere un produs pe care il folosim zilnic, parfumului


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.