Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Miyu 7 ani
546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Johann Sebastian Bach
799 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Joseph Haydn si muzica din Europa apuseana
878 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castello Sforzesco din Milano partae a II-a
583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Royal pavilion Anglia
358 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castratii - Super-starurile secolului XVIII / Episod 5/6
680 vizite - 0 comentarii
adaugat de dobre
 
  Bolero la piscina
516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Duo MainTenanT -Dans
868 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Compania Forsythe
1.006 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  TANGO FIRE - Verano Portenas
698 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Tomaso Albinoni

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.03.2018  Adauga la favorite 132 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Fiul lui Antonio Albinoni (1634–1709), un prosper comerciant de hartie si un nobil din Venetia, a studiat vioara si canto. Despre viata sa se cunoaste relativ putin considerand statutul sau de compozitor printre contemporanii sai si comparativ cu perioada relativ bine documentata in care a trait. In 1694 si-a dedicat opera sa Opus 1 concetateanului sau venetian Pietro, Cardinal Ottoboni (stranepot al Papei Alexander VIII); Ottoboni a fost un important sustinator al compozitorilor din Roma, cum ar fi Arcangelo Corelli. Albinoni a fost angajat in 1700 ca violonist la Fernando Carlo, Duce de Mantua, caruia i-a dedicat opera sa Opus 2, colectie de piese instrumentale. In 1701 a scris extrem de popularele suite Opus 3, si a dedicat aceasta colectie Marelui Duce Ferdinand III al Toscaniei.

In 1705 s-a casatorit; Antonino Biffi, maestro di cappella la San Marco l-a asistat, si evident a fost unul din prietenii lui Albinoni. Albinoni se pare ca nu a avut o alta legatura cu asezamantul muzical de baza din Venetia, oricum, a atins timpuriu faima de compozitor de opera in multe orase din Italia cum ar fi Venetia, Genova, Bologna, Mantua, Udine, Piacenza si Napoli. In aceasta perioada a fost de asemenea un compozitor de muzica instrumentala prolific: inainte de 1705, a scris in special trio sonate si concerte de vioara, dar intre 1705 - 1719 si dupa a scris solo sonate si concerte pentru oboi.

Spre deosebire de cei mai multi dintre compozitorii din vremea sa, nu pare sa fi vazut in vreun post nici in cadrul bisericii nici la curte , dar a fost un om independent, care a preferat sa compuna o muzica fara influente. Apoi, in 1722, Maximilian II Emanuel, Principe al Bavariei, caruia Albinoni i-a dedicat un set de douasprezece concerte, l-a invitat sa conduca Opera princiara.

In 1742 o colectie de sonate pentu vioara ale lui Albinoni au fost publicate in Franta ca opera postuma, si cercetatorii au presupus multa vreme ca aceasta inseamna ca Albinoni a decedat in aceasta perioada. Totusi se pare ca a continuat sa traiasca in Venetia, in anonimat; o inregistrare din parohia San Barnaba, unde s-a nascut, indica ca un anume Tomaso Albinoni a murit in anul 1751, "la varsta de 84" (parand sa fie o gresala ), de diabet.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)