Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Istoria aviatiei.
516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sopwith Strutter-Primul Razboi mondial
1.726 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  3-Primul film documentar despre Eminescu 1914
1.868 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  1-Primul film documentar despre Eminescu 1914
1.709 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  2-Primul film documentar despre Eminescu 1914
1.651 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Rapirea fiului aviatorului Charles Lindbergh - O enigma
935 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  Primul razboi mondial - luptele de la Cosna
1.971 vizite - 0 comentarii
adaugat de maxim
 
  Primul zbor al fratilor Wright
1.106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Recurs la istorie: Din culisele asasinarii lui I.G. Duca
1.034 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce s-a intamplat pe 2 martie
1.010 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Primul zbor transatlantic 1927

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.03.2018  Adauga la favorite 815 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Charles Lindbergh a fost primul cutezator care a reusit traversarea in zbor Oceanul Atlantic, fara escala, performanta ratificata de Federatia Aeronautica Internationala, in 1927, drept record mondial pentru un zbor neintrerupt.
El a raspuns unei initiative, lansate de Raymond Orteig, ce se adresa aviatorilor curajosi din orice tara aliata, pentru traversarea Atlanticului de la Paris la New York sau invers.

Charles Lindbergh s-a nascut in Detroit, Michigan. Si-a petrecut copilaria intr-o mica ferma din Little Falls, Minnesota. De mic, a dat dovada de inclinatie catre mecanica si a urmat un colegiu de profil. Dupa finalizarea studiilor liceale, a lucrat doi ani la ferma parintilor. S-a inscris la Universitatea Wisconsin-Madison, profilul inginerie mecanica. Pasionat de avioane, el a parasit universitatea si a urmat Scoala de Zbor Lincoln din Nebraska. Dupa absolvire, in 1924, si-a satisfacut serviciul militar, in timpul caruia a fost pilot in rezerva. A fost desemnat cel mai bun pilot din grupa.

La 19 mai 1919, Raymond Orteig, afacerist de origine franceza in domeniul hotelier din New York, lanseaza un premiu de 25.000 de dolari pentru primul zbor fara escala, pe ruta New York — Paris. Timp de cinci ani, concursul nu a atras niciun competitor. Insa, pana la jumatatea anilor '20, avioanele se dezvoltasera astfel incat un asemenea zbor sa devina posibil. Orteig relanseaza recompensa, la 1 iunie 1925, prin crearea unui depozit de 25.000 de dolari in titluri financiare negociabile la Bryant Bank. De aceasta data, concursul atrage numerosi competitori. Primele tentative esueaza, unele dintre ele avand finaluri tragice.

De la 10 mai 1927, tanarul aviator Charles A. Lindbergh incepe sa efectueze primele teste cu avionul sau monoplan Ryan, denumit Spirit of St. Louis, ce valora 10.000 de dolari si era construit de John Wright. In dimineata zilei de 20 mai 1927, micul avion cu un sigur motor decoleaza de pe aeroportul Roosevelt Field, Long Island. La 33 de ore si 30 de minute distanta, pe data de 21 mai, acesta aterizeaza pe aeroportul Le Bourget, din Paris, sub pilotajul tanarului de 25 de ani Charles Lindbergh.

Initiatorul competitiei, Raymond Orteig, se afla in vacanta in Franta cand a primit un mesaj de la fiul sau prin care era anuntat ca Charles Lindbergh decolase in zborul spre Paris. Orteig a plecat imediat spre Paris, ajungand cu putin timp inainte ca Spirit of St. Louis sa aterizeze. Afaceristul l-a intalnit pe Lindbergh la Ambasada americana, la 22 mai 1927, la opt ani dupa ce lansase competitia.

Presa l-a supranumit pe eroul Charles Lindberg "Lucky Lindy" si "Vulturul singuratic".

La plecarea din Paris, Lindbergh a aruncat din avion un mesaj de multumire pentru francezi, deasupra Pietei Concordiei. Mesajul a fost atasat de un steag al Frantei, iar Raymond Orteig l-a afisat pe peretele hotelului sau, Lafayette, din New York.

La 31 august 1927, Federatia Aeronautica Internationala (FAI) a ratificat performanta drept noul record mondial pentru un zbor neintrerupt.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.