Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mr and Mrs Andrews de Thomas Gainsborough
976 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  William Blake
502 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Joseph Mallord William Turner
419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  William Turner - Puterea Artei
2.186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Joseph Mallord William Turner - Pictor britanic
1.721 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Joseph Mallord William Turner -Pictor si gravor britanic
2.120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  William Turner - Pictor si gravor britanic
798 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Galeria de Arta Gabriela Calinoiu
196 vizite - 0 comentarii
adaugat de gadesigner
 
  Pierre-Auguste Renoir
1.101 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Picturi in miniatura
186 vizite - 0 comentarii
adaugat de gadesigner
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Joshua Reynolds

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.02.2018  Adauga la favorite 979 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Joshua Reynolds s-a nascut la 16 iulie 1723 la Plympton, un orasel situat in apropierea portului Plymouth Dock (astazi Devenport), intr-o familie de clerici si carturari. A fost al saptelea copil din cei doisprezece ai reverendului Samuel Reynolds, absolvent de Oxford si directorul scolii elementare din localitate.

In noiembrie 1740 tatal sau il trimite la Londra in atelierul lui Thomas Hudson, pictor portretist la moda in vremea aceea. Trei ani mai tarziu se intoarce la Plymouth Dock. La 26 de ani pleaca in calatorie in Italia. Dupa scurte escale in 1750 ajunge la Roma. Studiaza toate colectiile, le analizeaza, isi petrece timpul copiind lucrarile lui Rafael. Adevaratul sau idol este Michelangelo, pe care il numeste "divin". Paraseste Roma si locuieste scurt timp la Neapole si Florenta. Viziteaza Parma si Bologna de unde pleaca la Venetia. Inainte de a se inapoia in tara, se opreste o luna la Paris unde se familiarizeaza cu pictura franceza contemporana.

Recunoasterea definitiva o dobandeste pictand portretul in marime naturala al prietenului sau Augustus Keppel. Pe 14 decembrie 1768, Reynolds care contribuise la infiintarea Academiei Regale, este ales in unanimitate primul ei director. A ocupat aceasta functie vreme de peste 20 de ani. Pe 21 iulie 1769 este inobilat, devine Sir Joshua Reynolds. In 1784 este numit pictorul oficial al curtii regale. In 1786, tarina Ecaterina a II-a a Rusiei ii comanda un tablou istoric. Reynolds are libertate totala in alegerea temei si a dimensiunilor tabloului; picteaza Hercules sugrumand serpii trimisi de Hera.

Face cateva calatorii pe continent, studiaza operele maestrilor olandezi si flamanzi contemporani sau clasici. Isi pierde vederea si e nevoit sa renunte la pictura.

Pe 23 februarie 1792 Sir Joshua Reynolds moare de cancer la ficat la resedinta sa din Leicester Fields. Este inmormantat la Catderala Saint Paul alaturi de marele portretist Anton van Dyck.

In creatia lui Reynolds, un loc important il ocupa portretele de copii, atat din punctul de vedere al numarului lor cat si al valorii artistice.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.