Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cainii dalmatieni
670 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Animale suprinzator de inteligente-Cainii de prerie
611 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Border Collie
2.096 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Incredibila prietenie
1.579 vizite - 0 comentarii
adaugat de miki
 
  Curiozitati despre pisici
2.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tarsier
1.783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum percep cainii timpul?
1.190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caini - Rasa: Maffsti
1.308 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Atentie! Obezitatea le scurteaza viata cu minimum 5 ani
1.204 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce se bucura cainele tau cand te vede
1.011 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

De ce isi inclina cainii capul cand le vorbim?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.02.2018  Adauga la favorite 1.150 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este una dintre manifestarile canine care ii amuza teribil pe iubitorii de animale: atunci cand vorbim cu ei, prietenii nostri canini se uita fix la noi, cu o mimica aparte si inclinandu-si capul spre stanga sau dreapta. Uite cum explica especialistii aceasta manifestare.

Cainii incearca sa auda mai bine ceea ce spunem

La caini – care au un auz mult mai bun decat al omului -, pavilioanele urechilor sunt foarte mobile, ceea ce ii ajuta sa localizeze mai precis sursa unui zgomot. De asemenea, cainii sunt capabili, printr-un mecanism specific de la nivelul creierului, sa evalueze diferenta infima dintre momentele cand sunetul ajunge la una dintre urechi si momentul cand ajunge la cealalta.

Usoarele schimbari de pozitie ale capului aduc informatii in plus, care il ajuta pe caine sa determine directia din care vine sunetul si distanta pana la sursa lui.
Este explicatia propusa de Steven R. Lindsay’ in cartea sa “Handbook of Applied Dog Behavior and Training": cand un caine aude vocea umana, incearca sa identifice cuvintele sau tonurile pe care le cunoaste si care sunt asociate cu o rasplata, cum ar fi scoaterea la plimbare sau oferirea unei delicatese.

Muschii urechii medii a cainelui sunt controlati de acea parte a creierului care este responsabila si de expresiile faciale si de miscarile capului, asa ca, atunci cand un caine isi inclina lateral capul, incearca, de fapt sa perceapa ceea ce spunem si sa ne comunice, in acelasi timp, ca ne asculta.

Ne pot vedea mai bine

In incercarea de a ne intelege atunci cand le vorbim, cainii sunt atenti nu numai la cuvinte si la ton, ci si la expresia fetei oamenilor, la limbajul postural si la miscarile lor. De aceea, e important sa ne vada bine fetele.

Unii cercetatori cred ca de aceea cainii isi tot misca lateral capetele: ca sa vada mai bine chipurile oamenilor care le vorbesc. Un specialist, dr. Stanely Corren, e de parere ca acest comportament e mai accentuat la cainii cu botul lung, deoarece acestora le e mai dificil sa ne vada bine fetele (ca si cum noi am tine un pumn in dreptul nasului si am incerca sa privim drept in fata, spune el); in schimb, cainii cu bot scurt, cu fete plate (precum pekinezii, de pilda), isi inclina mai putin capul, deoarece ne percep fetele cu mai multa usurinta, vederea lor nefiind obstructionata de bot.



In sprijinul ipotezei sale, el citeaza rezultatele unui sondaj online, realizat chiar de el, cu participarea a 582 de detinatori de caini: 71% dintre cei care aveau caini cu boturi lungi declarau ca animalul lor isi inclina adesea capul cand i se vorbeste, dar numai 52% dintre persoanele care aveau caini cu fete plate spuneau acelasi lucru.

Noi ii invatam sa faca asa

Cainii sunt tare simpatici cand isi inclina capul in acest fel, iar oamenii au tendinta de a raspunde acestui comportament „dragalas" intr-un mod pozitiv, care intareste comportamentul respectiv, adesea rasplatind cainele cu mangaieri sau bunatati.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.