Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum tratam raceala - sfatul medicului
1.538 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Sfatul medicului pentru sezonul rece
1.293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturile medicului pediatru
944 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 activitati de primavara in familie
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfatul medicului- Durerile de spate
1.490 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tulburari ale tiroidei - sfatul medicului
1.485 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Mere
696 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colonoscopie
1.127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sanatatea copiilor in timpul verii
498 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturale pentru hemoroizi
215 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

OBLIGATIILE MEDICULUI DE FAMILIE 2018.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.02.2018  Adauga la favorite 873 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Serviciile in asistenta medicala primara sunt asigurate de catre medicii de familie, care pot oferi persoanelor neasigurate asistenta de specialitate pentru urgente sau consultatii periodice.

Persoanele care au calitatea de asigurat in sistemul public de sanatate pot sa beneficieze de o gama mult mai larga de servicii, in cadrul pachetului de baza.

Medicii de familie pot sa acorde si consultatii la domiciliu (42 pe luna, cu cel mult trei consultatii pe zi), insa doar persoanelor de pe lista proprie, in cazul asiguratilor nedeplasabili, cu boli cronice/un episod acut ce nu permite deplasarea, copiilor de maximum un an, minorilor cu boli infectocontagioase si lauzelor.


Spirometrie pentru monitorizarea astmului bronsic si bolii cronice respiratorii obstructive (BPOC) la pacientii cu diagnostic confirmat (numai de catre medicii care au obtinut competenta confirmata prin ordin al ministrului sanatatii).

Noi atributii si obligatii ale medicilor de familie in anul 2018

1) Masurare continua a tensiunii arteriale pentru 24 de ore (efectuare si interpretare Holter TA) pentru monitorizarea bolilor cardiovasculare confirmate.

2) Completare si eliberare a fisei medicale sintetice necesara copiilor cu dizabilitati pentru incadrarea si reevaluarea in grad de handicap;
AICI cele mai bune OFERTE si PRETURI!

3) Completare si eliberare a adeverintei pentru incadrarea in munca a somerilor beneficiari ai pachetului de baza.

4) Totodata, medicii de familie vor putea recomanda efectuarea analizelor de depistare a infectiei cu virusii hepatitelor cronice B si C pentru toate categoriile de asigurati (in prezent pot fi recomandate numai pentru gravide si contactii cazurilor diagnosticate).

5) Diagnosticul precoce al tumorilor mamare si al leziunilor precanceroase ale colului uterin, supravegherea sarcinii cu risc si a hipertensiunii arteriale esentiale sunt servicii medicale de spitalizare de zi ce vor putea fi efectuate in ambulatoriul de specialitate clinic, cu decontare din fondul aferent asistentei medicale spitalicesti.

Tot in ambulatoriu, in baza biletului de trimitere valabil 60 de zile, se vor putea acorda consultatii de ingrijiri paliative de medicii cu competenta/atestat in specialitate (4 consultatii/ trimestru/asigurat, dar nu mai mult de doua pe luna), in cadrul carora se pot recomanda:
ingrijiri paliative la domiciliu,
analize si investigatii medicale,
medicamente si servicii conexe actului medical (psihologice, logopedice, kinetoterapeutice etc.).

Pachetul de servicii de ingrijiri paliative la domiciliu a fost revizuit in totalitate, introducandu-se servicii noi asigurate de echipe multidisciplinare (medic, asistent, psiholog, kinetoterapeut).

Persoanele asigurate pot sa ceara, de asemenea, servicii medicale aditionale la cabinetele medicilor de familie (EKG si ecografie generala, acolo unde este posibil), activitati de suport (eliberarea de documente pentru concediu medical, bilete de trimitere, prescriptii medicale, acte medicale pentru copii si certificate de deces


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.