Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  1 lingura pe zi!
164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remediu natural pentru curatarea vaselor de sange
15 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rozaceea
1.176 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 alimente minune care iti curata FICATUL
1.241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pahar din aceasta bautura va curata vasele de sange
1.185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In inima organelor: Inima si vasele
323 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Simptomele accidentului vascular cerebral apar cu o luna
135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suc de portocale
1.359 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suc care dizolva tot ce mananci
238 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa scazi imediat zaharul din sange?
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Alimentelor care „curata“ vasele de sange

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.02.2018  Adauga la favorite 857 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Sedentarismul, kilogramele in plus, fumatul, stresulte conduc la un nivel marit al colesterolului, hipertensiunea arteriala sunt doar cativa factori care influenteaza infundarea arterelor. De aceea, trebuie sa ai mare grija la ceea ce mananci si la ceea ce bei.

Pe langa medicamentele care scad colesterolul, exista si alimente care contribuie la indepartarea placii si scaderea trigliceridelor. Iata cateva exemple!

Usturoiul

Usturoiul scade presiunea arteriala, reduce nivelul colesterolului rau si previne formarea cheagurilor de sange. Efectul lui benefic se datoreaza unei substante - alicina, care reduce depunerile de grasime de pe vasele de sange, regland nivelul lipidelor si proteinelor.

Uleiul de masline

Contine acizi grasi esentiali care ajuta la curatarea arterelor, reduce colesterolul si diminueaza astfel riscul unor afectiuni cardiace.

Adauga ulei de masline extravirgin in dieta ta zilnica si reduci la jumatate riscul de a face o boala de inima, arata mai multe studii. Specialistii pun acest lucru pe seama faptului ca uleiul de masline scade nivelul colesterolului „rau" (LDL) si il creste pe cel al colesterolului „bun" (HDL).

De asemenea, uleiul de masline reduce riscul de inflamatii, combate actiunea nociva a radicalilor liberi si reduce nivelul tensiunii arteriale. Pentru a beneficia de toate aceste proprietati, trebuie sa consumi zilnic circa doua linguri de ulei de masline, inlocuind alte tipuri de grasimi. Mai exact, evita sa mananci unt, carne cu grasime sau alte tipuri de uleiuri.

Avocado

Fructul de avocado contine mai mult potasiu decat bananele, fiind bogat in grasimi monosaturate care imbunatatesc activitatea cardiaca. De asemenea, avocado reduce colesterolul rau si il creste pe cel bun.

Rosiile

Rosiile contin licopen, antioxidant care ne protejeaza de bolile de inima si de cancerul la san. Pentru un efect maxim, ar trebui consumate in stare naturala si nu in sosuri dulci.

Pestele

Bogat in acizi grasi Omega 3, somonul, de exemplu, ajuta la mentinerea sanatatii inimii, previne aparitia atacului de cord si a accidentelor vasculare cerebrale. Introdus in alimentatie, somonul dar si alte feluri de peste mai gras (sardine, hering) ajuta la reducerea colsterolului ,,rau" cu 4%.

Ovazul

Fulgii de ovaz sunt bogati in acizi grasi de tipul omega-3, acid folic si potasiu. Contin si fibre si scad nivelul colesterolului si curata arterele. Pentru un gust mai bun, ii puteti amesteca cu o banana.

Merele

Marul contine pectina, o fibra care previne colesterul sa se depuna pe vasele de sange. In plus, acesta contine flavonoide, adica antioxidanti care pot reduce riscul de boli cardiovasculare cu pana la 50%.

Asadar, nu ezita sa mananci cel putin un mar pe zi ca sa tii bolile deoparte.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.