Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce sunt infectiile nosocomiale si cum le recunosti
554 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hematuria (urinare cu sange)
865 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  - Hreanul ca planta medicinala
154 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Laptele
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce ascund ganglionii mariti
986 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Semne si simptome de adenopatie
2.199 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Abcesul renal
1.695 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Infectiile urinare-vara
941 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ouale
514 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leucocitele sau globulele albe
134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Infectii micotice

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.01.2018  Adauga la favorite 719 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Infectiile fungice ale pielii se clasifica in functie de timpul organismului implicat. Denumirea acestora este influentata de locul in care se manifesta infectia pe corp.

Tipuri de infectii ale pielii

1. Infectii dermatofite
Infectiile dermatofite sunt cauzate de dermatofiti - ciuperci care provoaca infectii ale pielii, unghiilor si parului. Infectiile cu dermatofiti includ:
• piciorul de atlet (Tinea pedis si manuum Tinea) - aproximativ 25 din 100 de adulti sufera de piciorul de atlet la un moment dat. Aceasta boala este declansata de o combinatie dintre ciuperci si bacterii, provocand senzatia de mancarime, uscaciune, descuamare a pielii si roseata. Simptomele sunt localizate in mod special intre degetele sau in cutelor din palme. Boala se transmite din piscine, dusuri, sauna contaminate. Daca o persoana nu se spala pe mani dupa ce atinge o zona infectata, poate contacta boala numita manuum Tinea.
• infectia fungica a unghiilor sau onicomicoza - este o afectiune frecvent intalnita, caracterizata prin schimbarea formei unghiei afectate, ingrosandu-se sau sfaramandu-se cu usurinta. Nu toate unghiile care au aceste manifestari sunt afectate de micoze. De cele mai multe ori infectiile unghiilor de la picioare sunt legate de afectiunea numita piciorul de atlet.
• pecingine a zonelor perigenitale sau inghinale (impetigo) - este des intalnita la sportivi sau in randul barbatilor tineri. Simptomele sunt eruptii insotite de roseata si mancarime a zonelor inghinale si a zonelor invecintate. Boala este caracteristica mai ales tinerilor care transpira excesiv.
• herpesul circinat, micoza sau pecinginea trunchiului (tinea corporis) - se caracterizeaza prin pete rosii, sub forma unor inele care pot fuziona, care se maresc in dimensiune si se inmultesc. Inelele au aspect solzos, cu exceptia interiorului, unde pielea este curata. Aceasta boala poate aparea si la persoanele care vin in contact cu animale infectate.
• micoza scalpului (tinea capitis) sau microsporia uscata a pielii capului - este o afectiune intalnita numai la copii mici, in special la cei care traiesc in zonele urbane. Aceasta se raspandeste de la o persoana la alta, provocand caderea parului si inflamatia zonei afectate. Dupa adolescenta, ciuperca dispare spontan. Oricine, poate fi infectat cu aceasta ciuperca, fara sa manifeste vreun simptom, dar este contagios si poate raspandi boala la alte persoane, uneori chiar ani de zile.

2. Infectiile cu levuri
• Intertrigo - infectie micotica a pliurilor pielii, cauzata de ciuperca candida albicans, care traieste in mod normal in sistemul digestiv si pe piele. Aceasta boala afecteaza zona inghinala, pielea de sub sani sau cutele formate de grasime; in general ciuperca se dezvolta intr-un mediu umed si cald. Poate provoca aparitia unor pete, mancarime, durere si depuneri alb-galbui pe zona infectata.
• Pitiriazis versicolor - infectie micotica cu simptom principal ce consta in aparitia unor pete inchise la culoare pe suprafata piele. In Marea Britanie, cel mai adesea sunt afectati adolescentii si adultii tineri.
• Candida albicans - aceasta ciuperca exista in mod normal in organism si rareori cauzeaza probleme. Cu toate acesea, in anumite situatii, cand imunitatea scade (in caz de diabet zaharat, administrarea de antibiotice), fungii se multiplica. In aceasta situatie, ciuperca determina diverse simptome neplacute: scuame de culoare alba, care lasa urme rosii cand sunt abrazate, mancarime, depuneri albicioase. Candidoza afecteaza uneori si barbatii, provocand eruptii dureroase, rosiatice pe capul penisului (gland). La nou nascuti se manifesta prin aparitia de afte bucale si pete albe. O alta zona in care se poate manifesta la bebelusi, este zona acoperita de scutec.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.