Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Masina de tuns gazon
193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nivelare teren pentru gazon
275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reguli noi pentru cei care folosesc trotineta electrica
499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arta de "batut" coasa
2.284 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Schimbarea titularului contractului de energie electrica
1.365 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce tip ce plita incorporabila sa alegi
275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce alegi: plita electrica sau pe gaz?
356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Resturi alimentare
1.097 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amenajare gradina de la zero
172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru a economisi energia electrica
238 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Coasa electrica pentru gazon – Trimmer

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.01.2018  Adauga la favorite 570 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Coasele electrice sau trimmerele sunt, din punctul de vedere al modului de functionare, chiar mai simplu de folosit decat o coasa clasica. Daca pentru o coasa traditionala cu lama lunga si maner de lemn este nevoie de antrenament, folosirea unei coase electrice e atat de simpla incat poate fi folosita chiar si de copii.

Functionarea si utilizarea trimmerului
Principiul de functionare este cat se poate de simplu. Un fir de nailon prins de un rotor se invarte in jurul acestuia. Viteza cu care acesta se invarte face ca firele de iarba sa fie secerate cu foarte multa precizie. Este la fel de precis ca o masina de tuns iarba (link afiliat catre eMAG.ro) traditionala, cu sac, dar mult mai usoara si mai manevrabila.

Pentru ca o coasa electrica este atat de usor de manevrat si datorita dimensiunilor sale reduse, aceasta se potriveste foarte bine pentru spatiile verzi cu dimensiune mica sau medie – maximum 200 de metri patrati.



De asemenea, probabil ca ai observat in oras lucratori de la Administratia Domeniului Public care au in dotare asemenea trimmere. Motivul pentru care ei le folosesc este faptul ca au acces in zonele aglomerate, in care este nevoie de precizie. O coasa electrica poate tunde iarba de langa un gard, de sub arbusti sau poate patrunde in jurul plantelor sensibile, fara sa deterioreze tulpina acestora.

Tipuri de trimmer
Ca sa poti alege mai usor ceea ce ti se potriveste, voi face o scurta clasificare a trimmerelor electrice, in functie de caracteristicile cele mai importante ale unei coase electrice. Cele mai importante doua caracteristici ale unui trimmer sunt: puterea si diametrul de taiere.

Cred ca e clar pentru tine de ce este importanta puterea. Cu cat trimmerul are o putere mai mare, cu atat poate cosi plante mai groase si mai rezistente. Dar o data cu o putere mai mare, vine si un consum mai mare de energie electrica. Asadar, gandeste-te bine. Ai de gand sa tunzi gazon, sau vrei sa-ti folosesti trimmerul pentru alte munci agricole? Pentru gazonul din jurul casei este suficient un trimmer mai mic, de 250 W, in timp ce pentru o activitate intensa, ca de exemplu in gradina, va fi nevoie sa ai un trimmer de cel putin 500 de W.


Diametrul este mai putin important pentru un gradinar amator sau pentru cineva care tine la frumusetea casei sale. In esenta, cu cat firul de nailon este mai lung, cu atat diametrul de taiere al coasei electrice este mai mare. Mai departe, cu cat diametrul este mai mare, cu atat acoperi intreaga suprafata cu mai putine miscari si deci, intr-un timp mai scurt. Aceasta caracteristica e importanta mai ales pentru profesionisti sau pentru cei care au de ingrijit o suprafata considerabila de spatiu verde.

Marca trimmer-ului: Pe piata din romania de astfel de unelte pentru amatori sunt, mai mult sau mai putin, trei marci care sunt comercializate intensiv: Trimmere Bosh, Trimmere Skill, Trimmere Einhell si Trimere Skil (link afiliat). Eu m-am documentat inainte sa cumpar si in cele din urma am ales Modelul Black & Decker GL350 de pe eMAG. Desi am oamenii de pe forumuri au lucruri bune de spus si despre marca Einlell.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.