Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bariere rupte (SUA 2008) Western,Drama
2.614 vizite - 0 comentarii
adaugat de mica
 
  Cactus (SUA 2008) / Drama cu Bryan Brown
1.718 vizite - 0 comentarii
adaugat de fane
 
  Schimbul (SUA 2008) Drama lint Eastwood
1.052 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baiatul de Piatra (SUA 1984) Drama
1.362 vizite - 0 comentarii
adaugat de tare
 
  Actiune rapida (SUA 2008) / Drama
1.531 vizite - 0 comentarii
adaugat de charly
 
  Schimbul (SUA 2008) Drama /Mister 1
729 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Artemisia Sanchez (Italia 2008) Romantic,Drama
1.579 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Baiatul cu apa rece (SUA 1998) / Comedie
2.519 vizite - 0 comentarii
adaugat de peter
 
  Affinity (Marea Britanie 2008) / Drama
1.781 vizite - 0 comentarii
adaugat de klio
 
  Dansand in noaptea (SUA 2000 ) Drama,Muzical
1.307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Baiatul in pijama vargata (SUA 2008) Drama

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.01.2018  Adauga la favorite 2.033 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.8
   
 
The Boy in the Striped Pyjamas (2008)
IMDB: 7.8
Regia
Mark Herman


Ofiterul SS Ralf (David Thewlis) si sotia lui, Elsa (Vera Farmiga), se muta de la Berlin la tara cu copiii lor, Gretel (Amber Beattie) de doisprezece ani si Bruno (Asa Butterfield), de opt de ani, dupa ce Ralf este promovat comandant al unui lagar nazist. Bruno se refera la lagar ca "out-with", desi mai tarziu in film, sora lui afirma ca pronuntia este incorecta, ceea ce lasa impresia ca lagarul ar fi Auschwitz.
Fiindu-i interzis sa iasa din curtea din fata a casei, fara prieteni, Bruno duce dorul companiei si aventurii. El scapa in cele din urma prin fereastra magaziei din curtea din spate a casei, exploreaza prin padure, si ajunge intr-un final intr-un colt izolat, nepazit al lagarului de concentrare, pe care el l-a crezut a fi o ferma. Acolo, el se imprieteneste cu Shmuel (Jack Scanlon), un baiat de aceeasi varsta cu el. Bruno se intoarce des, aducandu-i lui Shmuel mancare si se joaca cu el dame prin gardul de sarma ghimpata. Shmuel il face pe Bruno sa realizeze treptat ca oamenii din tabara nu sunt fermieri cum credea; el ii spune lui Bruno ca el si familia sa au fost inchisi, si obligati sa poarte pijamale "cu dungi", pentru ca sunt evrei.
Meditatorul lui Bruno si al lui Gretel, Herr Liszt (Jim Norton), hraneste copiii o dieta de bigotism, antisemite si propaganda nationalista sub pretextul ca le preda istorie. Drept urmare, Gretel devine tot mai fanatica in sprijinul ei pentru al treilea Reich. Ea isi acopera peretele din dormitor cu afise de propaganda nazista, si flirteaza cu locotenentul Kurt Kotler (Rupert Friend), crudul si nemilosul subordonat al tatalui ei. In schimb, Bruno este sceptic in privinta invataturilor lui Liszt. Evreii pe care ii cunoaste Bruno, Shmuel si Pavel (David Hayman), nu seamana cu stereotipurile antisemite descrise de profesor. El este, de asemenea, martor al unor acte de cruzime fata de evrei, care intra in conflict cu ideea propagandista de eroism militar. Intr-o noapte, Pavel rastoarna accidental la masa paharul cu vin al lui Kotler, iar acesta il trage furios pe Pavel din camera. Prin usa intredeschisa de la bucatarie, vedem cum cizma lui Kotler livreaza lovituri salbatice, si suntem lasati sa credem ca omul moare din cauza bataii brutale. Dupa moartea lui Pavel, Shmuel este trimis la casa lui Bruno pentru a curata niste pahare. Surprins sa-l vada acolo, Bruno ii vorbeste si ii da niste prajitura. Cand Kotler vede firimiturile pe buzele lui Shmuel si-l acuza de furt, Shmuel spune ofiterului adevarul: ca Bruno este prietenul sau, si ca acesta i-a dat prajitura. Ingrozit, copilul il tradeaza pe Shmuel, spunand ca el nu l-a vazut pe baiat inainte si ca Shmuel a furat prajitura. Cateva zile mai tarziu, plin de remuscari, Bruno merge la gardul unde se intalnea cu Shmuel si constata ca ochiul lui era vanat din cauza bataii primite. Shmuel isi iarta prietenul, iar baietii isi dau mana prin gard.
Cand Kotler face observatii cu privire la duhoarea de la crematoriu ("Ei miros chiar mai rau atunci cand ard, nu-i asa?"), Elsa isi da seama ca Ralf prezideaza un lagar de exterminare, nu un lagar de munca cum ea a fost lasata sa creada. Ulterior, cei doi s-au certat in mod repetat din cauza rolului lui Ralf la lagar si proximitatea copiilor fata de acesta. In cele din urma, Elsa va lua copiii la matusa Lotte, la Heidelberg. Dar, cu o zi inaintea plecarii lui Bruno, Shmuel ii dezvaluie faptul ca tatal sau a disparut in lagar. Vazand o ocazie ideala pentru o aventura finala, Bruno sapa o groapa sub sarma ghimpata, se schimba in hainele din inchisoare pe care Shmuel le-a furat pentru el, si intra in tabara pentru a-si ajuta prietenul sa-si gaseasca tatal. In interior, Bruno este ingrozit de dezumanizarea, foamea si boala prezente; lagarul este insasi antiteza filmului de propaganda pe care il vazuse anterior in biroul tatalui sau.
In timp ce baietii il cauta pe tatal lui Shmuel, drumul lor se intretaie cu cel al unui grup de prizonieri care erau dirijati spre camerele de gazare. Acolo, toata lumea este instruita sa se dezbrace pentru un "dus". Un soldat este vazut purtand o masca de gaz Zyklon B, iar granule se revarsa in camera. Bruno si Shmuel se apuca unul pe celalalt de maini, iar luminile se sting.
Inapoi la casa, Elsa descopera ca Bruno lipseste si da alarma. Folosind caini de urmarire, Ralf si alti soldati iau urmele baiatului prin padure. Atunci cand descopera hainele aruncate la marginea taberei si vede groapa sapata sub gard, Ralf alearga in lagar, cautandu-si cu disperare fiul. Vazand camera de gazare cu usile incuiate, Ralf realizeaza ce s-a intamplat si striga cuprins de durere. In acelasi timp, Elsa si Gretel ajung si ele la marginea lagarului unde Bruno isi lasase hainele si, intelegand ca acesta a murit, ele ingenuncheaza si incep sa planga. Familia este lasata sa se confrunte cu ironia tragica a faptului ca Bruno a devenit o victima a lagarul nazist condus de propriul sau tata.


Distributia

Vera Farmiga


Rupert Friend
Lt Kotler

Asa Butterfield
Bruno

David Thewlis


Richard Johnson


David Heyman


Sheila Hancock


David Hayman
Pavel - Jewish servant
Jim Norton


Jack Scanlon
Schmuel

Cara Horgan
Maria
Amber Beattie
Gretel
Gabor Szebenyi
Prizonier evreu
Mihaly Szabados
Kapo #2
Bela Fesztbaum
Schultz
Laszlo Aron
Lars
Henry Kingsmill
Karl
Zac Mattoon O'Brien
Leon
Domonkos Nemeth
Martin
Charlie Baker
Palm Court Singer
Zsuzsa Holl
Berlin Cook
Ivan Verebely
Meinberg


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.