Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce NU mananci daca ai TENSIUNEA MARE
338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La ce ore e bine sa mananci?
152 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Indigestia-vara
1.104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tensiunea arteriala. Cum se masoara corect
305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla daca nu mananci paine o saptamana.
391 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scade tensiunea arteriala in mod natural
447 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CARTOFII - beneficii. Ii mananci cand vrei sa slabesti?
262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Suc care dizolva tot ce mananci
240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce mananci daca ai colesterolul marit?
690 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sa NU faci atunci cand iti masori Tensiunea Arteriala
131 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ce e bine sa mananci daca ai tensiunea mare

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.01.2018  Adauga la favorite 1.080 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cei care sufera de hipertensiune trebuie sa aiba mare grija la alimentatie. Sarea in exces, alcoolul, tutunul, cafeaua, grasimile si prajelile sunt foarte periculoase si, chiar daca urmeaza tratament medicamentos, acest lucru, singur, nu-i poate feri de accidente. E nevoie si de o dieta specifica. Pentru ei, sunt recomandate alimentele care dilata vasele de sange si care nu cresc colesterolul.

Medicii avertizeaza ca schimbarea stilului alimentar e la fel de importanta ca si medicatia. Ce trebuie sa faci? In primul rand sa reduci consumul de sare. Este considerata principala cauza alimentara a hipertensiunii. Sodiul din sare retine apa in organism, ceea ce face ca volumul si viteza sangelui ca creasca enorm si sa suprasolicite inima. Totul tine de obisnuinta. Redu treptat cantitatea de sare adaugata in mancare si te vei obisnui cu gustul. Un truc ar fi sa nu pui sare atunci cand mancarea e pe foc, pentru ca alimentele absorb multa fara sa se simta prea mult la gust, ci sa pui direct in farfurie.

Pestele nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta deoarece contine acizi grasi Omega-3 care protejeaza vasele de sange. Consuma ton, somon, sardine sau macrou de trei ori pe saptamana. Stropeste-ti salatele cu ulei de masline presat la rece, adauga in ele avocado, iar pe post de gustari rontaie nuci, alune, seminte, migdale, toate acestea fiind surse de uleiuri bune.

Poti manca cereale, paine, paste, daca sunt integrale, ele continand fibre, vitamine si minerale. Ai nevoie si de calciu. Nu neaparat ca el ar scadea tensiunea, insa cert este ca o dieta saraca in calciu o poate creste. Magneziul si potasiul sunt doua minerale esentiale in dieta celor cu hipertensiune. Primul este un vasodilatator natural, iar al doilea este diuretic, ajutand la eliminarea sodiului. Se gasesc in legume cu frunze verzi (spanac, varza, salata verde, broccoli), in cereale integrale, fasole, nuci, telina etc. Potasiu mult contin bananele, prunele, pepenele galben, caisele, dovleacul, ardeii, dar si ceapa si usturoiul. De altfel, usturoiul poate fi considerat un remediu naturist remarcabil pentru scaderea tensiunii, el continand o substanta numita alicina, care usureaza circulatia sangelui.

Mai trebuie sa mananci citrice, kiwi, patrunjel, surse de vitamina C, care dilata vasele de sange si scad tensiunea. Bea multe ceaiuri medicinale cu efect vasodilatator, hipotensor, relaxant, cum este cel de paducel, roinita sau vasc.

Fa o jumatate de ora de miscare usoara pe zi, renunta la tigari, la mancarurile grase, nesanatoase si vei fi ferit de pericole!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.