Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pomi sfaturi utile
611 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amenajeaza singur si simplu gradina ta- sfaturi practice
136 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru a creste usturoiul in sticle de apa,
319 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru a creste usturoiul in sticle de apa
255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce nu se prinde leusteanul.
577 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 sfaturi, trucuri practice pentru gradinarii incepatori
498 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o gradina primavara
232 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce vor plantele?-4
512 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi utile pentru plantarea crinilor primavara
181 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice pentru plantare
576 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Bradul coreean. 5 sfaturi pentru a se prinde

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.01.2018  Adauga la favorite 1.159 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Bradul coreean este o alegere excelenta atat pentru impodobirea unui brad special de Craciun, cat si pentru infrumusetarea gradinii cu un brad absolut deosebit. Daca nu ai reusit anul acesta sa impodobesti un astfel de brad, iata cateva sfaturi pentru a se prinde si a se dezvolta asa cum trebuie bradul coreean pentru anul viitor.

Bradul coreean – peste 50 de specii
Aceasta specie, Abies Koreana Wils, poate fi o idee de afacere cu brazi de Craciun foarte buna. Dar chiar daca nu cautati asa ceva, ci va doriti pur si simplu un brad impresionant in gradina, acest brad este ideal, deoarece este folosit mai mult pentru designul peisagistic.

Desi creste destul de greu, are nevoie de aproximativ 10 ani ca sa ajunga la 3-5 metri, chiar si atunci cand este pui, bradul este foarte frumos decorat, cu conurile sale violet-albastre de pana la 7 cm. Chiar daca se poate dezvolta destul de bine si in ghiveci, este de preferat sa fie plantat direct in gradina, deoarece oricum el creste lent, iar spatiul limitat din ghiveci ii va incetini si mai mult dezvoltarea.

Conurile apar cand brazii ating dimensiunea de 60 de cm, ei avand o crestere de circa 15 cm pe an, deci destul de lenta. Chiar daca in unele zone se aproximeaza ca pot creste si pana la 10 metri, la noi in tara bradul nu va creste mai mult de 3-4 metri.


1 – La plantare, radacina sa fie umeda. Inainte de a il baga efectiv in pamant, radacina bradului se tine peste noapte in apa calduta. Un loc bine dreant si cu multa lumina va face ca bradul coreean sa creasca minunat.

2 – Ii place solul umed, acid sau neutru, de preferat nisipos. Mare grija, bradul coreean nu tolereaza bine poluarea, deci in mediul urban nu se descurca cel mai bine. Bradul are nevoie de un sfert de litru de apa pe zi pentru fiecare centimetru din diametrul trunchiului, pentru o dezvoltare armonioasa.





3 – Nu necesita taiere prea multa. Coniferele, de obicei, nu necesita taiere, mai ales pentru bradul coreean cu crestere lenta. Pot fi indepartate ramurile bolnave sau moarte si doar ramurile care considerati ca nu cresc estetic. Totusi, bradul coreean creste perfect piramidal si nu are nevoie de mari retusari.

4 – Creste bine si in tufe sau intr-o gradina de piatra. Bradul coreean va arata perfect in orice gradina, el poate fi plantat si intr-o bordura, gradina de piatra sau tufe. Ca orice conifer, bradul coreean nu este pretentios asupra solului.

5 – Arata superb alaturi de alte soiuri cu crestere lenta, precum chiparosul sau tuia. Intr-o zona deluroasa, bradul coreean arata superb alaturi de mesteacan. Cat este puiut este foarte frumos, caci face conuri superbe, dar pe masura ce imbatraneste tinde sa fie scrupulosi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.