Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Liana de jad
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arborele de ceai verde
564 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stirul salbatic (Amaranthus retroflexus)
951 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Utilizari, cum sa creasca, ingrijirea plantelor de birou
236 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mansarda transformata intr-un spatiu modern by JAD
393 vizite - 0 comentarii
adaugat de janinadesign
 
  . Plante inmultite din frunze in apa, rezultate neastept
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Codieum variegatum.-copac de aur britanic
188 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2)Cele mai rare flori din lume
1.766 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3arbori ornamentali, perfecti pentru o gradina de toamna
1.464 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa transformi podul intr-o mansarda de locuit?
396 vizite - 0 comentarii
adaugat de janinadesign
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Crassula ovata (Arborele de jad)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.12.2017  Adauga la favorite 1.307 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Increngatura : Magnoliophyta
Clasa : Magnoliopsida
Ordinul : Saxifragales
Familia : Crassulaceae
Genul : Crassula
Specia : Crassula ovata


Descriere : Este o planta suculenta, cu aspect de arbust, cu crestere lenta.In natura poate atinge pana la 400 cm inaltime si 150 cm latime. In interior nu depaseste inaltimea de 100 cm. Atinge pana la 50 cm sub forma de bonsai. Frunzele de 2-3 cm lungime sunt persistente, ovale si carnoase, colorate in verde. Florile neparfumate, de forma unor mici stele, alb-roziu, sunt grupate in inflorescente la extremitatile tulpinilor.
Denumire populara : Arborele de jad
Sinonime : Crassula argentea, Crassula obliqua, Crassula portulacea
Tipul plantei : Suculenta
Durata de viata : Peste 50 de ani.
Origine : Africa de Sud
Habitat : Regiuni tropicale din Africa. Este crescuta in intreaga lume, ca planta de interior, in stare naturala, sau sub forma de bonsai.
Inflorire : Primavara si toamna tarziu.
Temperatura : 10-25°C
Umiditate : Redusa
Luminozitate : Soare plin
Tipul de sol : Se poate utiliza substrat comercial destinat cactusilor si plantelor suculente sau un amestec din parti egale de pamant universal pentru plante de interior, mranita de scoarta si nisip de rau. Sustratul trebuie sa fie nisipos si usor drenabil.
Fertilizare : Daca este crescuta sub forma de bonsai, fertilizati lunar in mai, iunie si septembrie cu un ingrasamant specific bonsailor. In mod obisnuit se fertilizeaza din primavara pana toamna, lunar cu un ingrasamant bogat in potasiu sau unul special pentru cacatusi si suculente.
Inmultire : Se poate realiza foarte usor prin butasi de frunze sau ramuri, in orice anotimp, cu exceptia sezonului rece. Este bine ca butasul sa fie lasat sa se usuce pe locul taieturii 2-3 zile, dupa care se planteaza in pamant amestecat cu nisip care se umezeste foarte putin.
Boli si daunatori : Este o planta destul de rezistenta la daunatori si boli, fiind expusa mai mult la atacul paduchelui testos. In cazul umiditati excesive apar pete si putregai pe frunze si tulpini.
Ingrijire : Prefera soarele plin, tot anul cu exceptia dupa-amiezelor caniculare de vara. In casa trebuie asezata pe ferestrele orientate spre est. Se uda spatamanal pe timpul sezonului cald, lasand pamantul sa se usuce bine intre doua udari. Iarna se mentine solul aproape uscat, udandu-se lunar. Este oa planta care iubeste aerul uscat si nu suporta curentii de aer. Se transplanteaza anual, primavara in compost nou, moment in care se scurteaza ramurile crescute excesiv pentru obtinerea unei coroane frumoase. Din ramurile taiate se obtin butasi pentru inmultire. Sub forma de bonsai se transplanteaza odata la 2 ani cand se reduce la jumatate volumul radacinilor.
Beneficii : Planta suculenta,decorativa prin port si florile sale, stelate, numeroase. Deosebita sub forma de bonsai. Este o specie des intalnita ca planta de interior si datorita usurintei cu care poate fi crescuta si inmultita.
Alte specii : Crassula alba, Crassula aquatica, Crassula arborescens, Crassula bakeri, Crassula clavata, Crassula colorata, Crassula decidua, Crassula deltoidea, Crassula elegans, Crassula falcata, Crassula multicava, Crassula obovata, Crassula orbicularis, Crassula perforata, Crassula radicans, Crassula tetragona, Crassula viridis, etc.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.