Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Barfleur, Manche, Normandia
467 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Normandia de Jos Franta
109 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Etretat - Normandia, Franta
2.910 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Ammouliani-Grecia
1.110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Normandia
907 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  C`an Pastilla-Spania
832 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  14.Insula Thassos(de smarald)
1.016 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ile Aux Cerfs-Mauritius
360 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Refugiul exotic ideal pentru concediul de vara
605 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Skane-Suedia
286 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Plajele din Normandia -

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.12.2017  Adauga la favorite 584 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Plajele din Normandia sunt inca denumite pe harti si pe indicatoarele rutiere cu numele de cod din 1944. In regiune se afla cateva cimitire militare vaste. In cimitirul si memorialul de razboi american din Colleville-sur-Mer sunt asezati la capataiul celor cazuti la datorie stalpi din piatra alba, avand daltuita crucea crestina sau steaua lui David. Cimitirele luptatorilor Commonwealthului se intalnesc in diverse localitati, mormintele celor cazuti la datorie fiind insemnate cu numele eroului, insemnul religiei sale si al unitatii militare in care a luptat. Cel mai mare cimitir militar din Normandia este cel german din La Cambe, cu pietre funerare din granit si cruci de inaltime mica. In Normandia se afla si un cimitir militar polonez.

Strazile din localitatile de langa plaja mai poarta inca numele unitatilor care s-au distins in eliberarea lor, iar placile comemorative amintesc de evenimentele importante din timpul luptelor. In locul in care s-au desfasurat luptele cele mai grele, asa cum sunt Pointe du Hoc sau Podul Pegasus, se afla placi memoriale, sau mici muzee. La Arromanches, portul prefabricat Mulberry se afla inca pe pozitie. La Sainte-Mere-Eglise, de crucea bisericii din localitate atarna un manechin-parasutist. Pe plaja Juno, guvernul canadian a construit „Juno Beach Information Centre", pentru comemorarea unuia dintre cele mai importante evenimente ale istoriei militare nationale. In Caen se afla un Muzeu al Pacii, dedicat nu atat unei anume batalii, ci pacii in general.

In fiecare an pe 6 iunie, caricaturistul veteran al celui de-al doilea razboi mondial Charles M. Schulz (1922–2000) rezerva pagina destinata benzii desenate Peanuts pentru cinstirea camarazilor sai cazuti in luptele din Normandia.

In 1994, la a 50-a aniversare a debarcarii, guvernul francez a emis o medalie comemorativa care-l infatiseaza pe generalul Charles de Gaulle in fruntea trupelor franceze pe o plaja din Normandia.
Sursa


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.