Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Strugurii – top 20 de beneficii pentru sanatate
192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceai de GHIMBIR: beneficii si contraindicatii
70 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SAUNA - Beneficii incredibile.
55 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  30 de beneficii extraordinare ale apei cu lamaie
67 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Menta - beneficii si sanatate - Cipri Kaiser
454 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sapte beneficii extraordinare ale apei de scortisoara
191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Beneficii uimitoare ale Geranium
261 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ghimpe beneficii
571 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Super remediu pt.reumatism, calvitie, sciatica ,alcool
293 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce este bine sa consumi zilnic nuci
779 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cacao beneficii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.11.2017  Adauga la favorite 730 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cacaoa, utilizata de mii de ani ca tratament natural pentru diverse boli, poate face minuni pentru corpul tau, chiar si atunci cand nu ai probleme de sanatate. Originile boabelor de cafea dateaza inca de pe vremea mayasilor si aztecilor care foloseau fructele pentru a prepara o bautura amaruie care le dadea puteri miraculoase.

Cacaoa nu este doar un ingredient alimentar care sa ofere gust si culoare bauturilor si dulciurilor noastre. Este un izvor de sanatate de care ar trebui sa invatam sa profitam cat mai mult posibil. Fructul ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si a unor boli mortale, cum ar fi cancerul. Epicatecina, un compus din cacao, ajuta la marirea capacitatii de relaxare a vaselor sanguine. Acest flavonol se gaseste si in ceaiul verde, in sucul de grefe si in vinul rosu, toate recomandate pentru prevenirea bolilor de inima.

Mai mult, cacao contine antioxidanti care, luptand impotriva radicalilor liberi, ajuta la mentinerea unui ten tanar odata cu trecerea anilor. Pe langa antioxidantii pe care ii contine, cuprinde si antiinflamatori ajutand astfel la ameliorarea starilor de inflamatie. Ea contine chiar mai multi atioxidanti decat fructele, precum afinele sau coacazele. Din pacate, adaugarea unor ingrediente ca zaharul sau laptele, asa cum se intampla in preparea ciocolatei sau dulciurilor cu cacao, ii va diminua efectele.

Insa, cea mai importanta insusire a boabelor de cacao, si totodata surprinzatoare, este faptul ca beneficiile unui compus din boabe de cacao sunt atat de mari, incat acesta poate rivaliza cu penicilina si anestezicele. Ingredientul minune “vinovat" de acest lucru este tot epicatecina care poate reduce riscurile de aparitie a unor boli grave precum infarctul sau insuficienta cardiaca.

Cea mai cunoscuta forma de consum a boabelor de cacao este ciocolata. De preferat este sa consumati ciocolata neagra, deoarece este mai “pura" decat restul sortimentelor si, mancata cu masura, ea este un important antidepresiv si alunga oboseala. Totodata, ciocolata neagra lupta impotriva stresului si anxietatii, deoarece contine resurse importante de magneziu, un element important in prevenirea consecintelor negative ale stresului si este capabil sa reduca semnificativ cortizolul plasmatic in sange.

In aceeasi ordine de idei, ciocolata si cacaoa pot proteja organismul impotriva fluctuatiilor de colesterol. Datorita continutului de flavonoide cu proprietati antioxidante, ciocolata poate regla nivelul acestuia. De asemenea, vitamina B3, continuta in ciocolata, reduce colmatarea arterelor


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.