Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pregatirea inainte de ecografie
914 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele sucului de rosii
369 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Avantajele atei dentare
471 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hemoleucograma completa
1.206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  IRIDOLOGIE
935 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce este embolia cu lichid amniotic
542 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nashi
2.663 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diferenta dintre raceala si gripa
1.216 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru o imunitate de fier
302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa stiti despre laptisorul de matca pur
129 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ecocardiografia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 06.11.2017  Adauga la favorite 1.238 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ecocardiografia este tehnica de explorare prin imagerie a activitatii inimii cu ajutorul ultrasunetelor. Ultrasunetele reprezinta vibratii mecanice ale unui mediu elastic cu o frecventa mai mare de 20.000 Hz. Acestea pot fi reprezentate grafic ca unde sinusoide caracterizate prin amplitudine, lungime de unda si frecventa. Ultrasunetele sunt transmise prin transductor care are rolul de a genera si receptiona ultrasunetele, functionand pe baza efectului piezoelectric in sistem pulsatil.

Exista mai multe tipuri de ecocardiografii:

Ecocardiografia transtoracica - Acest examen utilizeaza o sonda ecografica plasata pe torace in fata inimii. Bolile cardiace congenitale pot fi decelate prin ecocardiografie transtoracica. Sunt utilizate diferite planuri de sectiuni, sub diferite incidente.

Ecografia de stres - Metoda neinvaziva de identificare prin ultrasonografie a zonelor miocardului care nu se contracta corespunzator atunci cand un pacient cu boala arterelor coronare depune efort sau primeste medicamente vasodilatatoare (ex. dipiridamol). Aceste zone sunt folosite ca markeri ai obstructiei in arterele coronare.

Examenul Doppler cardiac - Acest tip de ecocardiografie permite studierea miscarilor sangelui intre diferitele cavitati cardiace. El este solicitat atunci cand se banuieste o comunicare anormala intre auricuie sau ventricule, ori o anomalie de functionare a val velor cardiace (ingustarea sau insuficienta valvulara).

Ecocardiografia transesofagiana - Ecocardiografia transesofagiana completeaza ecografia transtoracica in cazul cautarii unui trombus (cheag) intr-un auricul, a unei comunicari interauriculare, a unei anomalii valvulare mitrale (prolaps, vegetatii de endocardita) sau a unei anomalii a aortei toracice (anevrism, trombus, disectie). Ea furnizeaza imagini mai precise ale auriculelor, ale septului interauricular si ale valvulei mitrale.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.