Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum iti mentii un CREIER SANATOS: 8 obiceiuri benefice
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa slabim sanatos?
100 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce are nevoie creierul pentru a fi sanatos
582 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM SA INCEPI UN STIL DE VIATA SANATOS
867 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  4/4.Cum sa gatesti sanatos (IV)
1.619 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  3/4.Cum sa gatesti sanatos (III)
1.485 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Despre neuroplasticitate si cum sa-ti antrenezi creierul
79 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se ajunge la gastrita si ulcer?
940 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce se intampla in creierul Alzheimer?
339 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Analiza unei diete de slabire
1.030 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Cum sa-ti ajuti creierul sa fie mai sanatos

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.10.2017  Adauga la favorite 681 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mare parte din secolul al XX-lea s-a crezut ca odata ce a ajuns la maturitate, creierul uman nu se mai poate modifica, dar la incepul anilor '80, cercetatorul Michael Merzenich, de la Universitatea din California, a aratat cat de pliabil este, de fapt, acest organ.

In alte cuvinte, creierul depinde foarte mult de mediul in care traiesti, de activitatile pe care le faci, putandu-se regenera singur in urma unei operatii sau rani, in cazul in care este ingrijit asa cum trebuie.

Recent, potrivit Huffington Post, dr. Merzenich a inceput un studiu prin care vrea sa vada daca poate ajuta veteranii de razboi ce au suferit traume craniene sa-si revina. Descoperirile initiale sunt incurajatoare. Daca rezultatul va fi unul favorabil, inseamna ca iti poti "dresa" creierul sa ramana sanatos si in forma maxima chiar si la varste inaintate. Iata cateva metode prin care poti face acest lucru:
Exerseaza-ti privirea periferica

Esti pasionat de cumparaturile online? Atunci e momentul sa descoperi si tu adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine rapid pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Este primul credit pentru care nu trebuie sa treci deloc pe la banca! Iar banii iti intra in cont in doar cateva minute. Asta da breaking news! Afla mai multe.

Daca iti vei exersa privirea periferica, vei avea un creier mai activ si te vei putea concentra mai mult in situatii importante. Studiile recente arata ca soferii care fac acest lucru au o viziune de ansamblu mai buna si li se intampla rar sau deloc sa aiba accidente.

Memoreaza un cantec

Ascultand cu atentie si memorand melodii, iti vei creste capacitatea de a intelege, gandi si tine minte diverse lucruri. Vei avea o memorie activa si, cu ajutorul neurotransmitatorilor activati in acest fel, vei intelege foarte bine tot ce auzi.

Invata sa canti la un instrument

Cantatul la un instrument iti va exersa functii cerebrale precum auzul, controlarea miscarilor, traducerea notelor scrise in muzica si te va invata sa te concentrezi mult mai bine.

Nu te baza pe rebus

Persoanele care dezleaga rebusuri toata viata, de fiecare data cand au ocazia, inregistreaza acelasi grad de declin mintal la batranete ca si ceilalti, asa ca nu te baza pe acest lucru prea mult, ia-o doar ca pe o recreere.
Da volumul mai incet la televizor

Daca sunetul televizorului este alterat, nu te va ajuta cu nimic daca vei da sonorul mult mai tare, caci se va auzi la fel de prost. Mentine-l la un nivel mediu, astfel incat sa mai poti auzi si alte sunete din casa si nu iti vei obosi creierul.

Joaca-te cu mingea

Practica aruncari si prinderi de minge pentru a-ti exersa functiile cerebrale. Persoanele care au aceasta capacitate de a-si controla si sincroniza vazul cu auzul isi ajuta foarte mult creierul. Acest gen de activitate s-a dovedit stiintific ca ajuta cortexul.

Invata sa-ti folosesti mainile

Daca esti dreptaci, foloseste mana stanga cat mai des pentru a rezolva activitatile cotidiene si invers. Astfel iti vei pune o multime de neuroni in miscare, invatandu-i sa faca lucruri cu care nu erau obisnuiti.

Mergi pe suprafete cu denivelari

Mergand pe suprafete cu denivelari vei reusi sa iti imbunatatesti echilibrul si sa-ti lucrezi urechea interna. Astfel, te vei putea concentra mai bine cand mergi pe teren accidentat si vei preveni ranile.

Fa un puzzle

Gandindu-te si rotind piesele unui puzzle in minte iti vei ajuta creierul sa fie cat mai agil cu putinta. Incearca de fiecare data sa alegi un joc si mai greu, cu mai multe piese.

Fii din nou un copil

Incearca sa acorzi atentie lucrurilor marunte din jurul tau, observa detalii, chiar si atunci cand esti intr-un mediu cunoscut, care la prima vedere nu mai are nimic de descoperit. Cu fiecare lucru nou pe care il inveti, si creierul tau va avea de castigat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.