Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Piazza delle Erbe-Verona
102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Torre dei Lamberti Verona Italia
608 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa di Giulietta-Verona
106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piaza Bra si Arena di Verona-Italia
540 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palazzo della Ragione-Padova
204 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piazza dei Signori si Palazzo della Ragione-Padova
318 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Verona noaptea (Italia)
977 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Civita di Bagnoregio, satul misterios
141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bologna - Piazza Maggiore -Italia HD
957 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
00:35
  Lecce (Italia) - Piazza Santo Oronzo
1.341 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Piazza delle Erbe, -Verona -Italia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.09.2017  Adauga la favorite 644 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Esti aici: prima pagina ORASELE LUMII 10 locuri pe care trebuie sa le vezi in Verona

10 locuri pe care trebuie sa le vezi in Verona


10 locuri pe care trebuie sa le vezi in Verona
17 decembrie, 2012
Scris de Comunitatea ghiduri-turistice.info

Comunitatea ghiduri-turistice.info
Orice calatorie incepe cu un pas...

Suntem cateva zeci de mii de vanatori de peisaje; am format o comunitate in care ne hranim cu imagini din locuri deosebite, video-uri si galerii foto. Impartasim experiente, scriem informatii utile, descriem locuri si compilam pareri.



Verona poate fi facuta la pas intr-o zi, dar asta nu inseamna ca este saraca in locuri care merita vizitate. Din acest punct de vedere este mult mai bogata decat Milano. Verona se confunda cu Romeo si Julieta, pentru ca aici are loc actiunea din piesa lui W.Shakespeare. Fictiune, fictiune, dar italienii au gasit Casa Julietei, balconul si chiar mormantul ei si le-au transformat in locuri bune de vizitat.

De la gara ai la dispozitie tururi cu autobuze care circula pe patru itinerarii turistice, dar niciunul dintre ele nu acopera toate obiectivele care merita vizitate. Pentru a economisi timp si bani vizitand Verona este bine sa faci o lista cu obiectivele (cu intrare platita pe care vrei sa le vizitezi) - daca nu ai o lista cu obiectivele pe care vrei sa le vizitezi, iti recomandam un ghid turistic cu Italia. Sistemul este foarte bine pus la punct astfel incat cu Verona Card-ul poti sa vizitezi tot ce e de interes.

Casa Julietei cu balconul unde Julieta l-a ascultat pe Romeo declarandu-si dragostea. In Casa Julietei pot fi vazute patul ei, costume si un calculator de unde poti trimite mesaje de dragoste. In curtea casei se afla statuia in bronz a Julietei. Se spune ca daca ii atingi sanul drept iti aduce noroc.

Verona

Arena din Verona

Arena, una dintre cele mai bine conservate din Italia, este un amfiteatru roman, faimos pentru spectacolele si concertele de opera (de ex. pe 4 iulie si 18 august 2013 Placido Domingo canta acolo in cadrul Festivalului centenar – 100 de ani de cand a fost gazduita primul spectacol de opera), dar si alte genuri de muzica pe care le gazduieste (Duran Duran, Pink Floyd, Rod Stewart etc). Pana in 2011 nu a fost folosit niciun sistem de microfoane. Mult mai impresonanta in interior decat Colosseumul din Roma, avea o capacitate de 30.000 de spectatori, fiind al treilea ca marime din Italia.

Vizita o poti continua cu trei biserici, impresionante prin arhitectura, dimensiuni si vechime.

Verona

Biserica San Fermo Maggiore

San Fermo Maggiore, construita in sec. XI pe una mai veche (din sec.VIII), in forma de cruce, care se poate vizita in subsolul acesteia.

Verona

San Zeno (sau San Zeno Maggiore) este faimoasa prin arhitectura, dar si datorita faptului ca aici s-au casatorit Romeo si Julieta. Gazduieste osemintele patronului spiritual al Veronei, San Zeno.

Anastasia, construita in stil gotic, este cea mai mare biserica si una dintre cele mai vechi din Verona. Cele doua vasele cu aghiazma de la intrarea in biserica sunt sprijinite pe spatele a doi cocosati, unul dintre ei atribuit fiului lui Paolo Veronese, Gabriele Caliari.

Verona

Torre dei Lamberti cu ai sai 84 de metri

Torre dei Lamberti este un turn din care ai o vedere panoramica a orasului. A fost construit pentru a putea fi supravegheate imprejurimile si a anunta eventuale dezastre ca incendiile sau atacurile venetienilor. Datand din sec. XII, turnul a fost reparat dupa ce in sec. XIV a fost lovit de un fulger, iar in sec. XVIII i-a fost adaugat ceasul din varf. Este cel mai inalt turn din Verona, cu 84 de metri.

Verona

Turnul se afla in Piazza delle Erbe, pe marginea careia sunt cafenele si terase unde poti sa mananci lasagna sau alte specialitati italiene, iar in centru sunt o multime de tarabe cu suveniruri, fructe sau legume, care inconjoara Fontana di Madonna Verona, cea mai veche si mai cunoscuta fantana din Verona


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.