Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Remedii naturiste pentru picioarele umflate
935 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce amortesc mainile si picioarele
266 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primul ajutor la copii: insolatie
333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leacuri impotriva cistitei
1.558 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scapa pentru totdeauna de vene varicoase!
198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce ne amortesc mainile si picioarele?
843 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Afectiunile ORL -vara
965 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa inlaturi o unghie incarnata, fara chirurgie
593 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce afectiuni ne fac intoleranti la cadura
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bune exercitii pentru SCIATICA
138 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Canicula si picioarele

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.09.2017  Adauga la favorite 677 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
- Pentru o multime de oameni, caldura binefacatoare a verii devine chin. In loc sa alerge pe cararile ei insorite, se vaita de picioare umflate si de dureri. Daca problema nu necesita o interventie medicala, sfaturile care urmeaza le pot fi de folos -

Senzatia de picioare grele, mai ales la sfar­situl zilei, furnicaturi, dureri, umflaturi cauzate de un exces de lichid in tesuturi - toate aceste manifestari pot fi semnele unei insuficiente venoase. Femeile sunt mai expuse decat barbatii, suferinta fiind mostenita, adesea, pe linie de familie. Senzatia de "picioare grele" este legata de o proasta reintoarcere a sangelui in vene obosite, largite, fara tonicitate. Greu­tatea in plus agraveaza problema, la fel ca si temperaturile ridicate. Pentru a te bucura de venirea verii, fara sa-ti faci "sange rau" la picioare, e bine sa adopti un program adec­vat.

Alimentatia
"Plin" de fructe, legume si proteine

* Fructe rosii, salata si hrisca - contin vitamina P, care imbunatateste rezistenta vaselor de sange.
* Grau incoltit, kiwi, galbenus de ou, samburi de strugure - contin vitamina E, un puternic anti-oxi­dant, care protejeaza membranele celulare.
* Fructe si legume bogate in flavonoizi - lamaie, broccoli, fructe rosii, struguri.
* Proteine animale - specialistii sustin ca 50 g pe zi sunt necesare pentru sanatatea venelor: piept de pui (15 grame proteine), 2 oua (10 grame), leguminoase (20 de gra­me de proteine pentru o portie, la fel cat o friptura).
De evitat: mezelurile, branza, mancarea sarata, pentru ca favorizeaza retentia de apa. Dar si tutunul, si alcoolul, care distrug peretii vaselor de sange, facand sa "explodeze" vasele capilare.

Sportul care tonifica picioarele


Canicula si picioarele

* Natatia, alergarea prin apa pe malul marii si gimnastica in apa sunt masuri extraordinare pentru tonifierea picioarelor. Racoarea si presiunea apei realizeaza un drenaj limfatic benefic.
* Mersul pe nisip este un alt exercitiu eficient. Este mai obositor decat a merge pe asfalt, dar intareste toti muschii. De asemenea, daca va numarati printre suferinzi, sa luati o minge de tenis cu dumneavoastra la birou. Cand stati pe scaun, va pu­teti descalta si apoi o puteti rula sub talpa.
* Sporturile ce trebuie evitate - din ele fac parte toate activitatile fizice care implica socuri: tenisul, sprintul, handbalul etc. Ele pun prea multa presiune pe supapele care impiedica sangele sa urce inapoi, in picioare.

5 trucuri cu efect rapid




Canicula si picioarele

* Faceti dus rece pe pi­cioa­re - fa­vorizeaza vaso­con­stric­tia si usureaza durerea. Lasati sa va curga pe picioare un jet de apa rece, dimineata si seara. Porniti de la degete si urcati pe fluierele pi­cioarelor, spre genunchi si spre coap­se. Faceti la fel pe partile late­rale ale membrelor, in interior si exterior. Urmeaza dosul picioa­relor, apoi talpile. Dupa dus, nu va stergeti. Stergeti surplusul de apa cu dosul palmei, apoi lasati pielea sa se usuce.
* Renuntati la hainele stramte - impiedica buna circulatie a sangelui.
* Practicati urmatorul exercitiu de gim­nas­tica - intinsi pe spate, indoiti picioarele in unghi drept si lipiti-va talpile de un perete. Incercati sa va "catarati" cu degetele din ce in ce mai sus, ca si cum ati vrea sa va urcati pe perete. Urmeaza un masaj cu o crema venotonica. Miscarile vor fi blan­de, plecand de la degete in sus, spre coapse.
* Dormiti cu picioarele ridicate - dar fara sa folositi pernele, care va distrug spatele, ci asezand doua caramizi cu grosimea de 10 cm sub picioarele patului.
* Evitati caldura - renuntati la epilarea cu ceara fierbinte sau jacuzzi. Dilata venele.

Tratamente cu plante

Canicula si picioarele

* Sulfina - este o planta polivalenta cu tripla actiune asupra insuficientei venoase si limfatice si asupra fragilitatii capilare. Beti infuzii din planta uscata sau luati tablete, cate una dimineata, la pranz si seara.
* Vita-de-vie rosie - intareste peretii vaselor de sange si le face mai impermeabile, restaurand functia capilara si reducand hematoamele. Se iau doua capsule pe zi, admi­nistrate cu un pahar mare de apa.
* Castanele de India - sunt recomandate in mod spe­cial impotriva picioarelor grele si a retentiei de apa, avand o actiune antiinflamatoare. Se iau una sau doua capsule pe zi, cu un pahar mare de apa, timp de cinci zile.
* Ginkgo biloba - este un adevarat pro­tector vascular, care adu­ce oxigen in tesu­turi. Impiedica imba­tranirea vasculara, flu­i­difica sangele, exer­cita o actiune repa­ra­toa­re si antiinflama­to­rie.

Remedii homeopatice

* Pentru relaxarea picioarelor - Vipera redi 9CH, cate doua granule, de 3 ori pe zi.
* Pentru a relaxa venele - Cal­ca­rea fluorica 9CH, cate o doza pe sap­ta­mana, adaugata tratamentului pre­ce­dent.
* Atenueaza simptome­le la mersul pe jos - Pul­satilla 7CH, cate 2 granule, de 3 ori pe zi.
* Daca simtim neliniste in membre - Zincum metallicum 9CH, cate 2 granule, de 3 ori pe zi.
* Cand stam mult asezati, aca­sa sau la birou - Nux vomica 7CH, cate 2 granule, de 2 ori pe zi.
Canicula si picioarele
Foto: Dreamstime


Aromaterapie

Uleiurile esentiale decongestioneaza sau fluidifica usor sangele si intaresc pe­retii vaselor.
* Ulei de ma­saj - amesteca 2 pi­caturi de ulei esen­tial de chipa­ros, cu 2 picaturi de zea­ma de lamaie si 2 pica­turi ulei esential de ienupar. Se adauga o jumatate de lingurita de ulei de masline si se amesteca bine.
* Baie relaxanta (maximum 37°C) - se varsa in apa din cada 5 picaturi de ulei de chiparos si 4 picaturi de ulei de menta, ames­tecate in prealabil intr-o lingurita de ulei de masline. Se sta in baie, timp de 20 de minute, pentru a profita de binefacerile uleiurilor esen­tiale. Revigorarea si picioa­rele usoare sunt garantate.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.