Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce trebuie sa contina dosarul pentru CLASA ZERO
916 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne pregatim pentru prima zi de scoala
1.117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa pregatim copilul pentru scoala
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ETAPE IN PREGATIREA COPILULUI DE SCOALA
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne comportam la prima intalnire!
126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa saruti la prima intalnire
1.444 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  IEPURI- Prima zi acasa
1.443 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
01:43
  Prima lectie de crosetat: notiuni croset incepatori
12.416 vizite - 0 comentarii
adaugat de gudboi
 
  Hamsterii prima zi acasa
1.685 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 lucruri de stiut la prima intalnire
1.298 vizite - 0 comentarii
adaugat de bunele
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Prima zi de scoala la clasa 0

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.09.2017  Adauga la favorite 756 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1. Obisnuieste-l din timp cu noul program – Daca stii ca micutul tau e emotiv, ar fi bine sa-i explici din timp ce inseamna invatamantul primar si ca nu are motive sa se teama de noul sau statut de elev. „O sa-ti faci o sumedenie de prieteni", e un indemn care da roade. Tot din timp trebuie sa-l obisnuiesti cu trezitul de dimineata si cu programul strict: trezit, spalat, imbracat, mic dejun. La inceput, va opune rezistenta pentru ca e obisnuit sa leneveasca ori sa fuga la joaca.

2. Fara dulciuri sau jucarii de la straini - Orice copil e tentat sa intinda mana dupa o acadea intinsa de cineva pe strada, insa sarcina voastra e sa-l convingeti ca nici un dar de la persoane straine familiei nu e mai important decat siguranta lor.

3. Atentie la ce aduce acasa - In cazul in care copilul tau vine acasa cu obiecte de valoare ori straine ar trebui sa verificati imediat provenienta lor. Ar putea fi lucruri furate ori pierdute de alte persoane, iar nedeclararea lor ar putea cauza neplaceri intregii familii.

4. Copilul nu trebuie sa plece cu straini - Un individ care pretinde ca e soferul colegului sau de clasa v-ar putea rapi copilul. Pentru a evita aceasta situatie, faceti tot posibilul sa mergeti personal sa-l luati de la scoala, in cazul in care nu ati delegat deja aceasta sarcina unei persoane de incredere.

5. Invata-l sa comunice si sa spuna adevarul - Comunica in permanenta cu copilul tau si explica-i ca este esential ca si el sa faca acelasi lucru si sa nu se fereasca de tine.

6. Atentie la igina personala - Igiena copilului tau e importanta si la scoala, nu doar acasa. Diferenta e ca nu poti sta tot timpul dupa el ca sa-i amintesti asta, dar o poti face in fiecare zi, inainte de a-l conduce la clasa.

7. Fii langa el - Pentru a intelege cum se simte copilul tau la scoala participa la sedintele cu parintii. Nu lipsi de la deschiderea anului scolar, unde poti intra in contact cu ceilalti parinti si ii vei putea cunoaste si analiza colegii.

8. Comportamentul la control - Daca vezi o schimbare brusca a comportamentului sau, in sens negativ, nu minimaliza importanta mesajelor sale. Analizeaza cu atentie problema, cere lamuriri copilului si incearca sa o rezolvi inainte sa se acutizeze.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.