Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sfantul Dumitru, traditii si obiceiuri
437 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marele secret a lui Cristofor Columb
81 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  America inainte de Columb
116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1 Viata Sf Dimitrie, Izvoratorul de Mir
192 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mici tari din lume - Nauru
468 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  29 iunie Sf Petru si Pavel
168 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfantul Nicolae, in traditia romaneasca
1.054 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Basilica Sfantul Denis
1.483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava
135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria lui Mos Craciun
1.355 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Sfantul Cristofor si Nevis

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.09.2017  Adauga la favorite 291 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Federatia Sfantul Kitts si Nevis (engleza Federation of Saint Kitts and Nevis sau Federation of Saint Christopher and Nevis - ambele denumiri oficiale) este o tara insulara care se intinde pe doua insule din arhipelagul Antilele Mici, intre Marea Caraibelor si Oceanul Atlantic. Este cel mai mic stat de pe continentele americane atat din punct de vedere al suprafetei cat si al populatiei.
Insulele Saint Kitts si Nevis sunt doua dintre cele mai vechi teritorii coloniale din Caraibe. Saint Kitts a devenit prima colonie britanica din Indiile de Vest in 1624 si apoi a devenit prima colonie franceza in Caraibe in 1625, atunci cand ambele natiuni au decis sa imparta insula.
Cinci mii de ani inainte de sosirea europenilor, pe insula s-au stabilit popoarele amerindiene. Ultimii sositi, populatia Kalinago, a sosit de aproximativ 3 secole inainte de europeni. Kalinago au permis europenilor colonizarea insulei Saint Kitts, in vreme incearcarile de dinainte de a se stabilei pe alte insule s-au soldat cu imediata distrugere a coloniilor de catre indieni. Populatia Kalinago a fost in cele din urma masacrata in marele genocid Kalinago din 1626. Desi, de cele mai multe ori trecuta cu vederea in istorie este faptul ca, in 1600, in timpul domniei lui Cromwell, Anglia a adus aproximativ 25000 de irlandezi pe St Kitts ca sclavi pentru a lucra pe insula. [3] Batalia de la Saint Kitts din 1782, asa cum este descrisa de un observator intr-o gravura franceza intitulat "Attaque de Brimstomhill".
Insula Nevis a fost colonizata in 1628 de catre colonisti britanici de pe Saint Kitts. De acolo, Saint Kitts a devenit prima baza pentru expansiunea britanica si franceza, insulele din Antigua, Montserrat, Anguilla si Tortola (britanicii), si din Martinica, Guadelupe si St Barths (francezii) au fost colonizate de pe ea.
Desi de mici dimensiuni, si separate de numai 3 km de apa, cele doua insule au fost vizitate si guvernate de diferite state pana la sfarsitul secolului 19, atunci cand au fost unificate fortat, impreuna cu insula Anguilla de catre britanici. Chiar si in prezent relatiile dintre cele doua insule sunt incordate, Nevis acuzand Saint Kitts de neglijarea nevoilor sale.
Saint Kitts si Nevis, impreuna cu Anguilla, a devenit un stat asociat cu deplina autonomie interna in anul 1967. cei din Anguilla s-au razvratit, si insula lor a primit permisiunea de a se separa de ceilalte insule in 1971. Sf. Kitts si Nevis obtinut independenta in 1983. Acesta este cel mai nou stat suveran din Americi. In august 1998, un referendum in Nevis pentru separarea de St Kitts a cazut cu putin sub majoritate de doua treimi necesara. La sfarsitul lunii septembrie 1998, uraganul Georges a cauzat daune de aproximativ 445 milioane dolari si a limitat crestere PIB pentru acel an.
Una dintre principalele surse de venit ale insulei este… vanzarea cetateniei.

Orice persoana dispusa sa investeasca cel putin 250 de dolari in industria locala a zaharului poate obtine cetatenia acestui stat. O alta metoda de a obtine cetatenia este achizitionarea unei proprietati cu o valoare de cel putin 400.000 de dolari.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.