Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Celine Dion documentar
1.772 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata lui Nicolae Titulescu
951 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata lui Eminescu. Ep. 11 - Dosarele de interdictie
480 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata lui Eminescu. Ep. 10 - Ultimii ani de viata
409 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Personaje ale nazismului - Rudolf Hess
932 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viata privata a lui N. Ceausescu
742 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Splendoare fara Igiena * Viata la Versailles
166 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Splendoare fara Igiena * Viata la Versailles
116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu, Morgan Freeman(2) Viata de apoi
1.238 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Arminius
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Viata lui Celine Dion

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.08.2017  Adauga la favorite 681 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cantareata de muzica pop, de origine franceza-canadiana, Celine Dion, a dominat topurile muzicale in perioada anilor 1990. A ramas o artista la fel de populara ca si atunci si este a doua muziciana din lume cu cele mai mari castiguri.

Nascuta pe 30 martie 1968 in Charlemagne, Quebec, Canada, Celine Dion a inregistrat 9 albume in franceza si a castigat numeroase premii pe vremea cand avea doar 18 ani. Primul album in engleza l-a inregistrat in 1990, albumul Unison. Dion a fost insa descoperita dupa ce a inregistrat coloana sonora a filmului de animatie de la Disney, Frumoasa si Bestia. Apoi au urmat recorduri numeroase cu diferite hituri, precum The Power of Love, Because You Loved Me, My Heart Will Go On siI’m Your Angel.



Celine a crescut intr-o familie numeroasa, fiind cea mai tanara dintre cei 14 copii ai familiei Dion. Numele sau complet este Celine Marie Claudette Dion si se trage dintr-o familie de muzicieni, Familia Dion avand concerte pe cand Celine era mic copil. Dupa ce au deschis un bar cu pian, Celine, in varsta de numai 5 ani incanta clientii fideli cu vocea sa suava.

La varsta de 12 ani, Celine a inregistrat un demo al unui cantec compus impreuna cu mama ei. Au trimis caseta managerului si producatorului Rene Angelil. Dupa ce a auzit caseta, acesta a vrut imediat sa o vada pe Celine si a semnat imediat cu ea sub conditia de a avea control absolut asupra carierei sale. Casa sa de muzica a finantat primul album al lui Celine, La Voix du bon Dieu.

Pana la varsta de 18 ani, Celine a inregistrat 9 albume in franceza, iar in 1988 a castigat concursul Eurovision din Dublin, Irlanda, iar vocea ei a putut fi auzita in toata Europa, dar si Orientul Mijlociu, Australia si Japonia. Primul ei album in engleza a vandut 1 milion de copii in intreaga lume.

Cantecul pentru Frumoasa si Bestia a facut-o faimoasa si in America, albumul a vandut peste 12 milioane de copii in toata lumea. De asemenea, cantecul If You Asked Me To a fost trecut pe locul 4 in lista Billboard Hot 100 si pe locul 1 pe lista cantaretilor contemporani, ceea ce a dus-o pe Celine pe drumul succesului in primul sau turneu in SUA.



De aici, cariera sa a fost din ce in ce mai infloritoare, iar albumul The Colour of My Love, din 1993, i-a adus multa faima din nou. In 1994 Celine se casatoreste cu Angelil, cu care avea deja o viata amoroasa inca de pe vremea cand acesta divortase a doua oara, in 1980. Ceremonia a fost celebrata in toata Canada, si a avut loc la Biserica Notre Dame din Montreal.

Renumele divei pop a inceput sa rasune si mai mult incepand cu anul 1996, cu albumul Falling Into You, care include piesa numarul 1 Because You Loved Me (soundtrack-ul filmului Up Close and Personal). Albumul a castigat premiul Grammy pentru cel mai bun album pop din acel an. Anul urmator, 1997, ii aduce invingatoarei Dion o si mai mare glorie cu cantecul de pe coloana sonora a filmului Titanic, care a facut adevarate ravagii. Piesa My Heart Will Go On a castigat 11 premii Oscar, inclusiv pentru cea mai buna piesa muzicala. Piesa s-a aflat pe locul 1 in lista Billboard Hot 100 si a vandut, impreuna cu albumul Let’s Talk About Lovein jur de 50 de milioane de copii in lumea intreaga.

Celine Dion a primit Ordinul National al Quebec-ului, cea mai mare onoare a regiunii in aprilie 1998. Tot in timpul aceluiasi an a aparut alaturi de alte dive pop, precum Aretha Franklin, Mariah Carey, Gloria Estefan si Shania Twain in concertul televizat Divas Live, difuzat live pe postul VH-1 in 1998.

Anul 1998 s-a dovedit a fi foarte fertil, castigand numeroase alte premii, precum cea mai buna cantareata a anului si pentru cel mai bun album al anului. Turneul extins in 14 tari a inceput in vara lui 1998 si a terminat cu un concert in Montreal pe 31 decembrie 1999, in onoarea noului mileniu. Dion a venit cu o alta piesa numarul 1, I’m Your Angel, intr-un duet cu cantaretul R. Kelly.


La inceputul anului 2000 Dion si-a anuntat perioada de pauza in cariera, pentru a se putea concentra pe viata de familie. Dupa mai multe incercari si tratamente pentru a putea avea copii, fertilizarea in vitro a functionat pana la urma. Pe 25 ianuarie 2001, Dion l-a adus pe lume pe Rene-Charles, iar pe 23 octombrie 2010, la varsta de 42 de ani, Dion a mai nascut inca doi baieti gemeni.

Dupa doi ani de pauza, in 2002, Dion s-a reintors si a scos albumul A New Day Has Come, care a fost in topul a peste 17 tari. Parteneriatul cu fotograful Anne Geddes a scos albumul Miracle: A Celebration of New Life (2004), apoi a mai scos inca doua album in limba franceza.

Chiar daca nu mai domina listele muzicale mondiale, Celine Dion ramane o artista desavarsita si o femeie de succes, o mama extraordinara si un suflet sensibil. Revista Forbes a clasat-o in iunie 2009 a doua cantareata cu cele mai mari castiguri dupa Madonna, castigand in jur de 100 milioane de dolari in anul 2008.

In august 2014, Dion si-a anulat toate spectacolele din 22 martie 2015 pentru a se putea focusa pe sotul ei in varsta de 72 de ani, caruia i-a recidivat cancerul de piele, cu care a fost diagnosticat in 1999 prima oara. Dion a declarat: “Vreau sa imi dedic toate puterile mele si energia mea pentru vindecarea sotului meu, iar pentru a face asta, este foarte important pentru mine sa imi dedic cat mai mult timp lui si copiilor nostri". In plus, diva trebuie sa lupte si cu problemele sale de sanatate, se pare ca sufera de inflamatii ale muschilor gatului, fapt ce a dus la imposibilitatea de a canta la Las Vegas in 29 iulie 2014. Dion si-a cerut scuze pentru inconvenient si a multumit spectatorilor pentru intelegea si devotamentul lor de-a lungul anilor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.