Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sanctuarul Madonnei di San Luca -Bologna
248 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Santuario di Madonna di San Luca-Bologna
246 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sanctuarul Las Lajas, Columbia
668 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa stramba, Polonia
431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Male Ciche, Polonia
128 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Area Sacra-Italia
679 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Padurea Stramba din Szczecin, Polonia
364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Epidaurus-Grecia
525 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Szczecin Polonia
836 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Polonia
763 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Sanctuarul Fecioarei de Lichen-Polonia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.08.2017  Adauga la favorite 498 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Bazilica din Lichen sau Sanctuarul Fecioarei de Lichen (Basilica of Our Lady of Lichen) este o biserica romano-catolica ce se afla in regiunea in regiunea Konin din Polonia. Conform Wikipedia, este cea mai mare biserica din Polonia, a patra din Europa si a sasea din lume. Biserica are un turn de 141,5 metri inaltime si un interior de de 10.090 m² si este vizitata anual de aproximativ doua milioane de pelerini.


Bazilica din Lichen are patru parti: biserica subterana, biserica propriu-zisa, clopotnita si turnul. In biserica, la intrare, se urca 33 de trepte, care fac referinta la anii vietii lui Isus pe pamant. Are 365 de ferestre si 52 de usi (zilele si saptamanile unui an). Bolta bazilicii se sprijina pe 12 coloane (12 apostoli), iar cupola se sprijina pe patru coloane (patru evanghelisti). Sub cupola se afla un baldachin, care este si inima sanctuarului, pentru ca aici se afla, din anul 2006, icoana miraculoasa a Maicii Domnului.

De asemenea, aici se mai poate vedea cea mai mare orga din Polonia, alcatuita din cinci corpuri situate in diferite parti ale bazilicii. In partea dreapta se situeaza capela "Inima lui Isus", pentru adoratie perpetua, iar in partea stanga este capela "Sfantul Rozariu", cu picturi ce reprezinta aparitiile Maicii Domnului. Maria a aparut aici, in Padurea Grablin, in anul 1850, unui pastor, Mikolaj Sikatka.

In partea inferioara a bazilicii se afla cinci capele: "Sfanta Treime", "Cei 108 Martiri din cel de-al Doilea Razboi Mondial", "Fericitul Stanislaus Papczynski", "Giulgiul din Torino" si "Fericitul Ioan Paul al II-lea".

Turnul, inalt de 141,5 m, este deschis vizitatorilor din august 2004. Are doua terase (la 98 m si la 114 m) de unde se poate vedea o imagine panoramica de exceptie. Inaltimea clopotnitei are 65 de metri. In clopotnita atarna un clopot cu greutatea de 15 tone. A fost fabricat la Milano si este cel mai mare din Polonia, al treilea din Europa.

Initiativa construirii apartine preotului Eugeniusz Makulski. Lucrarile au inceput in anul 1994 si au durat 10 ani. Preotul impreuna cu arhitecta poloneza Barbara Bielecka au dorit sa imbine mai multe stiluri arhitectonice din diferite perioade ale istoriei. La 25 mai, cardinalul Jozef Glemp a pus piatra de temelie adusa de la mormantul sfantului Petru, din Roma, iar la 22 iunie au inceput lucrarile. Pentru construirea bazilicii s-au utilizat 6,5 milioane de caramizi.

Bazilica a fost consacrata la 12 iunie 2004, iar Sfantul Scaun a stabilit sarbatoarea Maicii Domnului de la Lichen la 2 iulie. Papa Ioan Paul al II-lea a conferit acestei biserici titlul de basilica minor la 25 februarie 2005.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.