Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cand este mai bine sa bem lapte: dimineata sau seara?
1.114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baie sau dus dimineata?
1.265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Melasma - cum sa tratezi petele pigmentare acasa
738 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rufele – o continua provocare
288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rutina de curatenie seara
237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne ferim mainile de frig?
597 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  La ce te poate ajuta o lingura!
689 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Retete de preparare a laptelui
953 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele unei clatite reusite
3.322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plante care te ajuta sa ai un somn linistit si odihnitor
973 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cand este mai bine sa bem lapte: dimineata sau seara?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.07.2017  Adauga la favorite 790 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cand este mai bine sa bem lapte: dimineata sau seara?
Un articol de Razvan


Sa iti incepi ziua consumand un pahar cu lapte poate suna asemeni unui pas bun spre o alimentatie nutritiva, insa nu este chiar asa deoarece poate ingreuna digestia, ducand la arsuri gastrice si balonari.
Iti recomand totusi sa optezi pentru o cana cu lapte seara…

Din copilarie avem convingerea ca laptele este unul dintre cele mai bune alimente, iar o mare parte dintre noi continuam sa consumam lapte si in urmatoarele etape ale vietii. Exista multe polemici referitoare la beneficiile laptelui, unele voci spunand ca laptele este mai mult dusman decat aliat al sanatatii, insa cercetatorii au ajuns la concluzia ca secretul sta intotdeauna in calitatea si cantitatea laptelui consumat.
Dar… pentru a beneficia de intreaga paleta de calitati a acestui produs, este bine sa-l bem dimineata sau seara?
In compozitia sa, laptele are proteine cu o valoare nutritionala si biologica foarte ridicata, dar si glucide, minerale, vitamine si grasimi, elemente esentiale pastrarii sanatatii: calciu, proteine, potasiu, fosfor, vitamina D, vitamina B12, vitamina A.
Cu toate acestea, care este momentul cel mai propice pentru a-l consuma? Dimineata, la micul dejun, sau seara, inainte de culcare?
Sa ne incepem ziua cu o cana cu lapte?
Poate ca un bol de lapte cu cereale iti suna destul de sanatos pentru un mic dejun, insa poate fi destul de greu de digerat daca nu esti atent, in plus este posibil sa nu fie o varianta mai buna decat consumul de oua, fructe sau legume.
Iata de ce medicina ayurvedica recomanda evitarea mancarurilor grele, in special dimineata, atunci cand incarcarea excesiva a stomacului poate declansa dezechilibre pentru intreaga zi. Un stomac prea plin va duce la dureri sau arsuri resimtite in timpul zilei, la diminuarea puterii de concentrare. In schimb, laptele in cantitati mici, mai ales daca este amestecat cu alte ingrediente (fulgi de ovaz, de exemplu), va constitui un excelent inceput al unui proces de digestie echilibrat.
Citeste si USTUROIUL IN LAPTE – VINDECA ASTMUL, PNEUMONIA, TUBERCULOZA, PROBLEMELE CARDIACE, ARTRITA, TUSEA SI MULTE ALTE AFECTIUNI!
De ce este mai bine sa bem lapte seara ?
Laptele este bine sa fie consumat seara, deoarece atunci este momentul cand organismul face trecerea de la starea de activitate acerba, la una de relaxare. Triptofanul este un aminoacid din continutul laptelui, ce poate imbunatati calitatea somnului, ajutand organismul sa elibereze serotonina si melatonina.
Poti bea lapte cu jumatate de ora inainte de a merge la culcare.
Mai mult decat atat, persoanelor care obisnuiesc sa se trezeasca in toiul noptii si sa nu-si gaseasca starea de liniste, le este recomandat un pahar de lapte cald, in care pot adauga o lingura de miere. Efectul va fi unul linistitor, iar starea de somn va fi indusa. Un alt element cu efect calmant pentru organism, prezent si el in compozitia laptelui, este magneziul.
Daca din rutina serii face parte si consumul unui pahar de lapte, atunci organismul va intra intr-un ritm sanatos, va avea un echilibru care va determina un somn sanatos si o stare generala de bine.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.