Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pliculetele de Silica Gel-ce poti face cu ele
294 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Invata cu Teodora cum sa iti legi pareo
682 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci bani daca este adolescent
1.925 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Cu ce inlocuim cafeaua?
137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Legumele congelate
1.205 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 IDE DE AFACERI HANDMADE
120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce risti daca inscrii masina in Bulgaria
1.111 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iti calci camasa fara a folosi fierul de calcat
1.953 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  INGENIOS SI UTIL
7.890 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Ghid de vopsire pereti.
322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

In ce conditii iti poti vinde legumele la piata

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 20.07.2017  Adauga la favorite 667 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Comercializarea produselor agricole in piete este reglementata de Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.
Comercializarea produselor agricole in piete este reglementata de Legea nr. 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.
Adeverinta, de la o structura asociativa
Pe langa cartea de identitate, cererea trebuie insotita, obligatoriu, de o adeverinta eliberata de “una din structurile asociative, profesionale, patronale sau sindicale din agricultura, constituite conform legii si organizate la nivel judetean, regional sau national". Cei care nu sunt membrii ai unei astfel de entitati, trebuie sa se inscrie, fie intr-o asociatie, fie intr-un sindicat al producatorilor agricoli, sa-si insuseasca statutul organizatiei respective, sa participe la actiunile acesteia, sa achite cotizatia s.a.m.d. Valabilitatea atestatului de producator este de doar un an calendaristic de la data emiterii si se vizeaza semestrial, prin aplicarea stampilei si semnaturii primarului comunei, orasului, municipiului, sectorului municipiului Bucuresti, dupa caz. Ca si atestatul de producator, carnetul de comercializare se elibereaza, la cerere, de primariile pe raza carora se afla ferma sau gospodaria in care se obtin produsele destinate comercializarii. Solicitantul trebuie sa faca dovada ca desfasoara activitatea agricola pentru care cere carnetul (legumicultura, apicultura etc)

Amenzi de pana la 22.500 de lei
Reglementarile in vigoare prevad sanctiuni mari pentru producatorii care nu tin cont de regulile privind atestatul de producator si carnetul de comercializare. De exemplu, in cazul in care in care cineva comercializeaza produse, fara sa detina atestat de producator valabil si un carnet de comercializare a produselor, persoana in cauza risca o amenda cuprinsa intre 15.000 lei si 22.500 lei. De asemenea, daca cineva vinde, in baza carnetului de comercializare, alte produse decat cele din productia proprie, atunci fapta constitutie contraventie si se sanctioneaza cu amenda, de la 7.500 lei la 15.000 lei. Cei care utilizeaza carnetul de comercializare, fara sa respecte regimul de utilizare al filelor, pot fi sanctionati cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei. De asemenea, producatorii agricoli care transporta produse, de la locul de detinere, la locul de comercializare, dar nu respecta obligatia de a detine o fila din carnetul de comercializare, completata corespunzator cantitatilor si structurii sortimentelor transportate, sunt pasibili de o amenda de la 3.000 lei la 4.000 lei. Daca cel care vinde in piata nu afiseaza eticheta de produs, inclusiv pretul acestuia, este pasibil de o amenda cuprinsa intre 100 lei si 300 lei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.