Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Palpitatiile- semn al bolilor de inima
1.331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acneea. Cauze si remedii
143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lupus si legatura speciala cu Vitamina D.
307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aritmii cardiace (frecventa neregulata a inimii
1.116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carcei
430 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce TUSESTI non-stop?
135 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rapita -beneficii si proprietati
1.210 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Corpii straini nazali
230 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sincopa – lesinul sau pierderea cunostintei
1.074 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poti face foliculita de la lama de ras
354 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Aritmiile si cateva solutii inedite pt a le ameliora

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.07.2017  Adauga la favorite 599 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cauzele palpitatiilor si aritmiilor si cateva solutii inedite pentru a le ameliora!
Razvan Miulescu 17 Jul 2017

Share on Facebook
ce sa faci cand ai palpitatii
Stresul, lipsa de somn, oboseala, disfunctiile hormonale, mesele copioase, fumatul, consumul de alcool, alergiile, diabetul – toate acestea duc la accelerarea puternica si brusca a ritmului cardiac, care poate ajunge la 150-200 batai pe minut si poate dura cateva minute sau cateva ore.

Dupa reactiile organismului care insotesc aritmiile, putem afla cauza:

Daca tinem mainile cu degetele intinse si acestea tremura usor, motivul ar putea fi cantitatea mare de medicamente folosite sau alegerea lor gresita. Corpul reactioneaza astfel si la administrarea unor medicamente noi (efectul primei doze).
Daca apare o problema de greutate corporala, motivul ar putea fi utilizarea excesiva a medicamentelor „de slabit".
Daca tahicardia este insotita de transpiratii, de vina este cofeina.
Daca apare si o excitabilitate nervoasa, motivul ar putea fi fumatul, lipsa de activitate fizica sau practicarea excesiva a exercitiilor sportive, suprasolicitarea.
Cresterea temperaturii corpului cu un grad duce la marirea pulsului cu 10 batai pe minut, de aceea persoanele afectate de raceala sau gripa obosesc mai repede. In aceste situatii, nu folositi medicamente, ci doar o frectie cu otet sau cu spirt sau 25 de picaturi tinctura de valeriana.
La tinerii cu varsta pana la 18-20 de ani, in crestere, muschiul cardiac incearca sa compenseze circulatia sanguina prin contractii mai dese.
Anemia este inca o cauza a intetirii batailor inimii, deoarece scade cantitatea de celule rosii, se micsoreaza cantitatea de oxigen transportat in tesuturi, iar inima se contracta mai des pentru a compensa.
Tahicardie provoaca si alimentele grase, consumate in catitati mari, asociate cu bauturi alcoolice. Aceste combinatii reprezinta un stres puternic pentru sistemul digestiv, la care organismul reactioneaza prin producerea unor cantitati mari de adrenalina.
Tahicardia poate insoti afectiuni precum: inflamatia muschiului inimii, dereglari ale nivelului de glucoza in sange, hipertensiune arteriala, hipercativitate a glandei tiroide.
Aritmiile pot fi provocate si de lipsa de magneziu sau calciu.




Primul ajutor

La cresterea pulsului, fata se scufunda intr-un vas cu apa foarte rece, cu bucatele de gheata, pentru doua, trei secunde. Se apasa cu doua degete pe ochii inchisi timp de zece secunde, se face o pauzade doua secunde, apoi se repeta apasarea, combinata cu expiratie lunga.


Uneori, ajuta si o imitatie de tuse puternica, repetata de cateva ori.



Sucuri naturale



Suc de ovaz. Este indicat daca tahicardia este asociata cu hipertensiunea. Din fire de ovaz proaspete, nestropite cu ierbicide, se prepara un suc, cu ajutorul unui storcator cu ax melcat. Se beau cate 150 ml, de trei ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.
Se amesteca cantitati egale de suc de sfecla, morcov si ridiche neagra. Se beau cate 100 ml, de trei ori pe zi, timp de trei luni, mai ales in timpul iernii.
Se amesteca cantitati egale de suc de lamaie, ridiche neagra si miere. Se consuma cate o lingura, de trei ori pe zi, cu 40 de minute dupa mese, timp de o luna.
Se amesteca cantitati egale de suc de morcovi, lamaie, hrean si miere. Se consuma cate o lingura de amestec, de trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa sau cu doua, trei ore dupa masa, timp de doua luni. Se pastreaza la frigider.
Se rad pe razatoarea cu orificii mici o ceapa si un mar. Se amesteca bine si se consuma in doua reprize, in timpul zilei, la cel putin doua ore dupa masa, timp de o luna.

Uleiuri eterice

Ulei de brad alb
Se foloseste mai ales in timpul palpitatiilor. Cu trei, patru picaturi se frectioneaza de jos in sus zona inimii, sub sanul stang, iar cu tinctura de iod zona de deasupra sanului, unde se simte durerea.

Ulei – buchet de arome
Intr-o sticluta de culoare inchisa se combina cate zece picaturi de ulei de anason, de lavanda, cuisoare, scortisoara, fenicul, roinita, nucsoara, cimbru si eucalipt.

In timpul crizei, cand pulsul creste brusc, picurati cateva picaturi pe coltul unei batiste si inhalati aroma.

Respirati astfel incat expiratia sa fie de trei ori mai lunga decat inspiratia.

Efectul va fi si mai bun daca expirati cu efort, prin buzele strans lipite.

Dupa eliminarea aerului, tineti-va respiratia 5-10 secunde, cat puteti rezista si reluati pana cand va simtiti mai bine.

Toate aceste solutii va pot ajuta pe termen scurt, in criza, urmatorii pasi ii reprezinta eliminarea cauzelor si adoptarea unui stil de viata sanatos si echilibrat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.