Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  10 trucuri utile in bucatarie
419 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 trucuri utile in bucatarie
347 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 trucuri utile in bucatarie
322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secrete si trucuri pentru BUCATARIE
521 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cateva sfaturi utile pt. cateii vostri
1.193 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice bucatarie
863 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice bucatarie
831 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice bucatarie
700 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice bucatarie
671 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi practice bucatarie
153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Sfaturi utile in bucatarie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.06.2017  Adauga la favorite 857 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1. Daca vrei sa te asiguri ca ouale prajite nu se vor mai lipi de fundul vasului, ai grija ca spatula pe care o folosesti sa fie incalzita, mai intai, in uleiul incins. In plus, pentru a preveni lipirea mancarurilor este necesar sa folosesti cratite cu fundul gros, pe care sa le cureti cu solutii nonabrazive si sa nu le tii pe foc, goale, pentru prea mult timp.
2. Pregateste-ti ingredientele si ustensilele necesare inainte de a te apuca de gatit. Taie legumele, pregateste carnea si prepara sosurile, asa vei economisi mai mult timp in fata cratitei si vei fi mai atent la preparararea mancarii.
. Pentru a obtine mai mult suc din citrice, preseaza-le cu ajutorul palmei pe o suprafata rigida, timp de un minut. O alternativa mai comoda ar fi sa incalzesti lamaile la cuptorul cu microunde pentru 10-15 secunde.
4. Piureul de cartofi este una dintre cele mai apreciate garnituri si merge „asortat“ cu fripturi si mancaruri cu sos. Pentru ca preparatul sa aiba o textura pufoasa, trebuie sa strecori apa de cartofii fierti si sa-i pui din nou in oala incinsa, intr-un recipient acoperit ermetic, timp de cinci minute. Un plus de savoare se obtine daca adaugi putina smantana sau cateva lingurite de unt.
5. Cand faci carne la gratar, scoate bucatile din frigider cu o ora inainte de a le pregati, astfel incat carnea sa ajunga la temperatura camerei.
6. Pudreaza cu sare puiul in interior si exterior, cu o ora inainte sa te apuci de gatit. La sfarsit, sterge-l cu un prosop uscat si baga-l la cuptor. Va iesi crocant la suprafata si suculent pe dinauntru.
7. Pentru un plus de prospetime si savoare, pastreaza busuiocul la temperatura camerei, cu tulpinile in apa.
8. Foloseste sarea grunjoasa stropita cu ulei de masline pentru a condimenta salata verde. In acest fel, foile isi vor pastra aspectul crocant chiar si atunci cand vei adauga vinegreta (sos rece preparat din otet, untdelemn, sare si piper – n.r.).
9. Retetele sunt doar un ghid, nu Biblie. Fa-ti curaj si inlocuieste ingredientele unei retete cu cele care iti plac. Spre exemplu, in locul cimbrului, foloseste oregano, daca cel din urma este pe gustul tau.
10. Dupa fierbere, scufunda legumele intr-un vas plin cu gheata pentru ca asa isi vor pastra culoarea.
11. Daca ai nevoie de mai mult ulei in tigaie dupa ce te-ai apucat de gatit, toarna cate putin pe marginea interioara a vasului in asa fel incat, atunci cand ajung in contact cu alimentele, sa fie deja incalzit. 12. Atunci cand tai verdeturile, presapa putina sare pe tocator. Le va impiedica sa se imprastie peste tot. 13. Depoziteaza alimentele si contimentele in camara, la racoare, nu pe etajere suspendate in apropierea aragazului. Umiditatea, lumina si caldura nu fac decat sa le „fure“ din savoare. 14. Daca vrei sa scapi mai repede de mirosul intepator al usturoiului, freaca-ti palmele de chiuveta de metal din bucatarie pentru 30 de secunde si apoi clateste-le cu apa din abundenta. 15. Pentru a praji bucatile de carne tine-le deasupra tigaii cu ulei, timp de cinci secunde, folosind un cleste de bucatarie. In acest fel vei preveni lipirea mancarii si deteriorarea vaselor de bucatarie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.