Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Beneficiile aurului in ingrijirea pielii
1.352 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Moduri in care poti reface elasticitatea pielii
906 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  8 secrete de frumusete ale tinerelor coreene
493 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Imbatranirea pielii: cum ne pastram tineretea chipului
195 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Apa de orez pentru frumusete
2.781 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spune adio pleoapelor cazute
281 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Exfolierea pielii cu fulgi de ovaz
1.237 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un ten perfect:
154 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Araboaicele si secretul pielii catifelate!
778 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Scrub cu zat de cafea
1.315 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Frumusete
 

 

Secretele ce mentin elasticitatea pielii

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.06.2017  Adauga la favorite 764 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Elasticitatea pielii este o treaba minutioasa la care trebuie sa muncim mult si sustinut. Este simplu de ghicit de ce: cu fiecare an care trece, pielea noastra sufera transformari si imbatraneste, nemaireusind sa fie la fel de ferma si de supla.

Este greu de crezut ca pielea ta frumoasa de acum nu va mai fi la fel de frumoasa peste cativa ani. Din pacate, adevarul este acesta: pe masura ce inaintam in varsta pielea incepe sa-si piarda elasticitatea si, implicit, si aspectul proaspat si tanar.

Elasticitatea pielii incepe sa se piarda inca de pe la 25 de ani, asa ca pregateste-te sa muncesti sustinut ca sa o limitezi!

Primele semne de degenerare naturala a pielii apar in jurul varstei de 25 de ani cand celulele de la nivelul epidermei isi incetinesc activitatea, vasele de sange incep sa-si reduca numarul si hormonii cauzeaza subtierea pielii pana la mijlocul celor 40 de ani.

La pierderea elasticitatii pielii „contribuie" intr-o masura coplesitoare si soarele prin faptul ca impacteaza negativ elastina, o proteina care mentine pielea flexibila si o ajuta sa revina la forma initiala atunci cand este intinsa. In timp, fibrele de elastina distruse de soare se „depoziteaza" una peste alta si dau pielii un aspect tern, lasat si ridat. Pe langa elastina, este afectat si colagenul, care este tot o proteina raspunzatoare de fermitatea pielii.

Un lucru este precis: vrei nu vrei, mai devreme sau mai tarziu, si pielea ta va trece prin schimbari. Ti-ai dori sa intarzii cat mai mult acest moment? O poti face, dar demersul necesita multa munca ce trebuie sa fie continua. Ca sa te ajutam, iti dezvaluim cateva dintre cele mai importante secrete care te ajuta sa mentii elasticitatea pielii.

Planul care te ajuta sa mentii elasticitatea pielii pentru mai mult timp. Regulile sunt simple, asa ca nu ai nicio scuza!

1. Incepe sa…transpiri!

Stiai ca transpiratia poate fi benefica pentru piele? Iata cum: o hidrateaza, ajuta la restabilirea pH-ului pielii si permite uleiurilor naturale ale pielii sa se distribuie in mod egal. Asa ca daca iti doresti sa imbunatatesti elasticitatea pielii, incepe sa transpiri! Cel mai simplu este sa te apuci de sport, daca deja nu faci acest lucru. O idee buna este sa faci jogging sau exercii cardio, care te solicita intens si te ajuta sa transpiri din plin!

2. Lasa-te de fumat

Nu e prima oara cand citesti ca fumatul iti strica pielea. Si noi ti-am mai spus de multe ori si o repetam pana cand iti dai seama de gravitatea acestui obicei. Fumatul cauzeaza ingustarea vaselor de sange din piele ceea ce se traduce printr-un aport redus de oxigen si nutrienti vitali la nivelul pielii, iar rezultatul este pierderea elasticitatii si a fermitatii pielii, dar si capatarea unei culorii pamantii.

3. Nu iti chinui pielea

Prin folosirea unor sapunuri dure, a apei fierbinti, a cosmeticelor cu ingrediente artificiale sau a machiajului excesiv tu singura iti faci rau cu mana ta, afectand elasticitatea pielii printr-o ingrijire neadecvata. Ce trebuie sa stii? Incepe simplu: adapteaza rutina de ingrijire tipului de piele, cauta sa folosesti produse cat mai naturale, alege cateva produse cheie pe care sa le utilizezi constant si nu te arunca sa cumperi ultima crema/serum/toner aparut pe piata doar de dragul de a-l testa. Cu cat vei fii mai atenta cu pielea ta, cu atat se va „conserva" mai bine.

4. Umple-ti farfuria cu…

Fructe, vegetale, legume, nuci, peste. Fructele si legumele sunt surse veritabile de vitamina C, un antioxidant puternic de care pielea are nevoie pentru a lupta cu radicalii liberi vinovati de imbatranire, pierderea elasticitatii, riduri. Fructele ce mai puternice in antioxidanti sunt afinele si fructele oranj. Nucile contin proteine pe care corpul le foloseste pentru a inlocui celulele moarte, dar si vitamina E, un nutrient care previne lasarea pielii. Iar pestele…este bogat in acizi grasi omega 3 care tin pielea lubrifiata, catifelata si „pliabila".

5. Imbraca pielea cu o a doua haina: crema solara

Crema cu factor de protectie este mereu la moda, asa ca nu renunta la ea niciodata, chiar si cand nu mai suntem in plina vara. Dupa cum ti-am spus, soarele poate fi nemilos cu pielea ta, iar daca acum nu observi nimic, peste cativa ani s-ar putea sa-ti para rau ca nu te-ai protejat de razele daunatoare folosind lotiunea solara. Da-te cu crema solara cand iesi din casa, atat pe fata, cat si pe zonele expuse la soare. Alege un produs care sa ofere protectie UVA si UVB pentru a mentine elasticitatea pielii.

Text: Andreea Marinescu


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.