Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jean Constantin si Carmen Stanescu - Cititorul de contor
4.336 vizite - 0 comentarii
adaugat de aurel
 
  Jean Constantin ,Carmen Stanescu - Cititorul de contoare
6.965 vizite - 0 comentarii
adaugat de mihai
 
  Jean Constantin &Carmen Stanescu - Cititorul de contoare
1.287 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  Dem Radulescu si Jean Constantin - Slibovita si Fernetul
3.847 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Dem Radulescu,Jean Constantin - Povestea Cenusaresei
3.686 vizite - 0 comentarii
adaugat de aurel
 
06:24
  Jean Constantin si Aurel Manolache, 1978 Confuzia
3.951 vizite - 2 comentarii
adaugat de alga
 
02:13
  Dem Radulescu si Jean Constantin
2.727 vizite - 0 comentarii
adaugat de camil
 
  Jean Constantin - Confuzia (1978)
1.803 vizite - 0 comentarii
adaugat de aurel
 
  Dem Radulescu si Jean Constantin - Secretarul si cobzaru
2.876 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Jean Constantin ... Unde se duc mustele ?
1.030 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Haioase >> Comedie
 

 

Jean Constantin - Cititorul de contor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.09.2011  Adauga la favorite 1.764 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Jean Constantin s-a nascut in anul 1927, intr-o familie de greci. Multa vreme s-a crezut ca era nascut in 1928; actorul insusi a mentinut aceasta confuzie, necontrazicandu-i pe cei care l-au „intinerit" cu un an.[ Mama lui se numea Caliopi, iar tatal, Constantin. Numele sau de familie era Jean si nu Constantin. Desi s-a vehiculat mult timp ideea ca ar fi rom de origine, actorul nu a confirmat niciodata aceste zvonuri si a facut haz de ele. Reprezentantii comunitatii rome din Constanta au declarat ca Jean Constantin nu era membru al acestei etnii si ca acesta era cunoscut in oras ca grec. Totusi, datorita tenului sau mediteranean a fost ales sa joace roluri de tigan in mai multe filme.

lucrat ca normator intr-o fabrica din Constanta, unde a pus bazele unei brigade artistice.A debutat ca artist la Casa de Cultura din localitate. La sfarsitul anului 1957, a fost primit in nou-infiintata sectie de estrada din cadrul Teatrul de Stat "Fantasio" Actorul a ramas angajat al acestui teatru pana la pensionare.
Activitate

A jucat in filme de la inceputul anilor 1960. La sfarsitul deceniului este distribuit in productiile de succes Prea mic pentru un razboi atat de mare (1969, Radu Gabrea) si Canarul si viscolul (1969,Manole Marcus), ambele avand ca subiect pierderea pricinuita de apararea cauzei politice (prin razboi sau ilegalism). Totusi, nu aceste roluri il impun, ci partiturile comice jucate incepand din 1970 pentru seria B.D. (Brigada Diverse), in compania actorilor Toma Caragiu,Puiu Calinescu,Iurie Darie,Sebastian Papaiani si Dem Radulescu. In 1973 colaboreaza pentru prima oara cu rgizorul Sergiu Nicolaescu in filmul Nemuritorii. Serialul Toat Panzele Sus (1976), in regia lui Mircea Muresan, ii aduce un alt rol cu mare priza la public – turcul Ismail Revansa (1978) de Sergiu Nicolaescu este primul film in care Constantin interpreteaza rolul Limba. Un an mai tarziu joaca in comedia Nea Marin Miliardar, de asemenea in regia lui Nicolaescu.

In anii 1980 si 1990 este prezent intr-un numar mai mic de productii, in mare parte comedii. Continua sa fie distribuit de Sergiu Nicolaescu in filmele sale. Dupa o pauza de sapte ani, a revenit pe platourile de filmare cu rolul nea Florica din lung-metrajul de debut al lui Catalin Mitulencu,Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii (2006). Ultimele sale filme,Spravietuitorul (2008) si Poker (2010), au fost regizate de vechiul sau colaborator Nicolaescu. A aparut si in serialul Regina, difuzat de postul Acasa TV.

In 2009 si 2010, actorul a fost internat in mai multe randuri din cauza problemelor cardiace. A murit miercuri,26 MAI 2010,in apartamentul sau din Constanta. Vestea mortii a fost facuta publica de catre actorul Alexandru Arsinel.
Jean Constantin a fost inmormantat in Cimitirul Central din Constanta in ziua de 28 mai.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.