Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Robi in Babilon (SUA 1953) Aventuri,Subtitrat RO 82 min
2.404 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sclavii Babilonului (SUA 1953) Istoric Subtitrat 77 min
3.433 vizite - 0 comentarii
adaugat de copa
 
  Efect de umbra (SUA 2017) Drama ,mister 86 min Sb rom
1.158 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comoara ascunsa (SUA 1955) Drama,Film-Noir77 min
760 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  Una dintre sotiile mele a disparut (SUA 1976) Thriller 9
157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cartea Profetului Daniel (SUA 2013) Drama Biblica 87 min
2.010 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  O jumatate de portie de Kung Fu (1978 Jackie Chan 93 min
2.763 vizite - 0 comentarii
adaugat de piata
 
  Marele oras dupa intuneric (SUA 1947 ) Politist 69 min
466 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul mare dupa intuneric (SUA 1947) Actiune 69 min
435 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Du-te si spune-le Spartanilor (SUA 1978) Drama / 114 min
622 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Daniel si visele lui Nabucodonosor (SUA 1978) 49 min

 
 
 
 
 
Adaugat de luca 27.03.2017  Adauga la favorite 1.664 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
Nota IMDB: 4.7
   
 
Greatest Heroes of the Bible (1978 )Daniel and Nebuchadnezzar

Nota IMDb:4,7

Regizor: Ed Hunt, Henning Schellerup
Scenaristi: James L. Conway (developer), Jack Jacobs (written for television by)
Cu: Don Most, Hans Conried, David Hedison

Dupa ce a cucerit Ierusalimul, i-a deportat pe evrei si l-a capturat pe regele Iudeei, Ioachim, imparatul babilonian a dat porunca sa-i fie adusi vreo citiva din copiii lui Israel de neam imparatesc si de vita boiereasca, niste tineri fara vreun cusur trupesc, frumosi la chip, inzestrati cu intelepciune in orice ramura a stiintei, cu minte agera si pricepere, in stare sa slujeasca in casa imparatului, si pe care sa-i invete scrierea si limba Haldeilor. Printre ei erau Daniel, Hanania, Misael si Azaria. Lui Daniel i-a pus numele Beltsatar, lui Hanania Sadrac, lui Misael Mesac, si lui Azaria Abed-Nego. Cei patru au refuzat bucatele si vinul oferite de imparat, preferand sa manance numai zarzavaturi si apa si dupa 10 zile, fiind comparati cu ceilalti tineri, erau „mai bine la fata si mai grasi decat toti tinerii care mancau din bucatele imparatului."


Statuia din visul lui Nabucodonosor
Se povesteste ca intr-o noapte, regele Babilonului, Nabucodonosor, a avut un vis ce l-a ingrozit asa de tare incat ca nu a mai putut sa doarma pana dimineata. A doua zi a cerut tuturor inteleptilor din Babilon sa ghiceasca ce a visat si apoi sa-i interpreteze visul. Fiind imposibil, regele a pus ca toti inteleptii Babilonului sa fie executati. Numai ca Daniel s-a dus la curtea regelui si, cu ajutorul lui Dumnezeu, a reusit sa si ghiceasca, dar sa si interpreteze visul. Regele ar fi visat o statuie cu cap de aur, pieptul si bratele de argint, pantecele si coapsele de arama, pulpele de fier, iar picioarele o parte de fier si o parte de lut, care a fost lovit de o piatra cazuta din cer. Daniel a interpretat aceea statuie ca fiind istoria imperiilor:

capul de aur era Imperiul Babilonian, care sub domnia lui Nabucodonosor a fost bogat si prosper;
pieptul si bratele de argint reprezinta Imperiul Persan, care avea dimensiuni mai mari;
pantecele si coapsele de arama reprezinta Imperiul Macedonean a lui Alexandru cel Mare;
pulpele de fier reprezinta Imperiul Roman, care a fost mult mai puternic si extins decat celelalte imperii, insa nu la fel de prosper ca Babilonul
picioarele de fier si lut reprezinta o eventuala Uniune Globala, subreda care la final, va fi distrusa de "Piatra" care reprezinta Imparatia lui Dumnezeu.
Imparatul Nabocodonosor al II-lea a facut un un idol cu chip de aur, inalt de 60 de coti si lat de 6 coti, l-a sfintit si a poruncit ca toate capeteniile (dregatori, carmuitori, judecatori, legiuitori, vistiernici, capetenii de osti) sa se inchine acestui chip la semnalul dat de trambite si celelalte instrumente muzicale. Cine nu facea asta urma a fi aruncat in mijlocul unui cuptor aprins. Cei trei prieteni ai lui Daniel au refuzat sa venereze idolul si au fost aruncati in cuptorul aprins,dar au fost salvati de incinerare de catre un inger.


„Nabucodonosor", de William Blake
Imparatul a avut un al doilea vis cu un copac maret care a fost doborat de catre un inger. Daniel a interpretat visul, este vorba de ceea ce se intampla cu un copac care-l simbolizeaza pe insusi imparatul si ceea ce urma sa se petreaca cu el in urmatorii sapte ani. Daniel il indeamna sa se pocaiasca pentru a nu implini toate acestea, insa el refuza. Peste un an, cand se plimba pe acoperisul casei sale, are un moment de trufie in care isi aroga toate meritele pentru puterea si stralucirea de care se bucura. El a fost indepartat de pe tron si a fost izgonit din mijlocul oamenilor, inima i s-a facut ca a fiarelor, a locuit la un loc cu magarii salbatici, i s-a dat sa manance iarba ca la boi, trupul i-a fost udat de roua cerului, i-a crescut parul ca penele vulturului si i-au crescut unghiile ca ghearele pasarilor; sapte ani au trecut peste el, pana cand a recunoscut ca Dumnezeu este cel care traieste si are stapanire vesnica peste oastea cerurilor si imparatia oamenilor si o da pe aceasta cui vrea; si atunci a fost reasezat in scaunul de domnie si puterea sa a crescut. Nebucadnetar il lauda si-l slaveste pe Dumnezeu, convertindu-se la iudaism.

Distributie:

Don Most ...
Daniel (as Donny Most)
Hans Conried ...
King Nebuchadnezzar
David Hedison ...
Ashpenaz
Jerry Houser ...
Zaccor
Linwood Boomer ...
Mishael
Vic Morrow ...
Arioch
Will Kuluva
Victor Jory ...
Narrator (voice)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.