Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Okunoshima - Japonia
305 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Pico-Azore
1.210 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5.Insula Nisyros,Grecia
1.291 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Saaremaa, Estonia
418 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INSULA RAB
404 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Colonsay, Scotia
362 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Fayal, Portugalia
316 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula St. Marie-Madagascar
20 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Tetepare
36 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Comoros
215 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Okunoshima – insula iepurilor

 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.03.2017  Adauga la favorite 137 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi)
   
 
Okunoshima, o insula mica din apele interne a Japoniei in prefectura Hirosima. Denumirea neoficiala a acestei insule este „Insula iepurilor", pe motivul numarului mare a acestor animale, care de loc nu se tem de oameni.

Initial era doar o insula obisnuita in care traiau 3 familii de pescari.In perioada celui de al doilea Razboi Mondial insula era socotita obiect secret pe motiv ca aici era amplasata o uzina pentru producerea de arme chimice. Intre anii 1929 – 1945 pe aceasta insula sa produs, pentru Armata Imperiala Japoneza, sase kilotone de gaz de mustar (iperita). Insula a fosta aleasa din cauza izolatiei sale si pentru ca este destul de indepartata de Tokyo si alte zone, in caz ul de se intmpla un dezastru. Programul a fost secretizat timp de 16 ani, Okunoshima chiar a fost stersa si de pe unele harti. De cea ce se produce aici nu stiau nici locuitorii locali ba chiar si insasi muncitorii de la uzina.

Dupa finisarea celui de al Doilea Razboi Mondial toate actele care tineau de uzina au fost distruse de Fortele de ocupare a Aliatilor, uzina arsa, substantele chimice ingropate pe insula. Si din nou totul a fost acoperit de taina.

Insula Iepurilor

Potrivit unelor surse iepurii au fost adusi pe Okunoshima pentru a testa efectle otravei, iar dupa incheerea razboiului, lucratorii eau eliberat, dupa care ei sau raspandit de sine statator. Alte surse sustin ca 8 iepuri au fost adusi de elevi in 1970 in timpul unei excursii, care prin urmare sau inmultit rapid.

Acum insula a devenit gazda pentru mai mult de 300 de iepuri care se plimba liber, din care cauza a primit denumirea neoficiala Usagi Shima, sau Insula Iepurilor.

Insula IepurilorVizitatorii insulei sunt indemnati sa aduca cu ei hrana pentru iepuri. Indeosebi pe timp de iarna, cand alimentatie naturala este extrem de putina. Iepurii prefera morcovul, varza, si, nemijlocit hrana speciala pentru iepuri care poate fi procurata in hotel cu un dolar.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)