Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ciresele - Beneficii medicale
1.213 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciresele de mai te scapa de stres
614 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciresele te scapa de stres
539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ciresele de mai te scapa de stres
394 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Infectiile urinare-vara
942 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce mancam in caz de constipatie
647 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ce trebuie sa mananci cand ai colesterol marit
866 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sa mananci daca ai colesterolul marit
854 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cozi de cirese
1.515 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimente care desfunda arterele,curata eficient sangele
232 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Ciresele

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.03.2017  Adauga la favorite 1.048 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Ce fel de cirese folosim in terapie?


Ciresele galbene au efect diuretic puternic, pe cand cele inchise la culoare sunt antioxidante

Cu conditia sa fie suficient de coapte si deloc alterate (aceste fructe intra foarte usor in fer­mentatie), putem folosi orice fel de cirese. Trebuie stiut, totusi, ca ciresele au efecte terapeutice dife­rite, in functie de soiul lor. De pilda, ciresele gal­bene sau de o culoare mai deschisa au un efect diuretic mai puternic, favorizeaza in mod special mobilizarea si eliminarea toxinelor din organism, fiind de ajutor si pentru stimularea digestiei. Cire­sele de un rosu inchis sau cele negre au efecte antioxidante foarte puternice, fiind un medicament eficient contra bolilor degenerative, contra afectiu­nilor cardiace si a celor vasculare, contra anumitor forme de cancer. In sfarsit, ciresele amare sunt pretuite pentru rolul lor in tratarea durerilor mus­culare, a imbatranirii premature, a afectiunilor in­fla­matorii, a bolilor hepatice, a tumorilor maligne sau benigne.

Ciresele, rinichii si vezica urinara



Pentru restabilirea functiei renale, se con­suma suc proaspat de cirese, care se obtine fie prin zdrobire, urmata de stoarcerea prin tifon, fie prin centrifugare in storcatorul electric cas­nic. Cel mai eficient din punct de vedere tera­peutic este sucul obtinut din cirese negre si cel obtinut din cirese amare. La acesta din urma i se va adauga miere lichida, asa incat sa-i corecteze gustul amar si sa-i prelungeasca termenul de va­labilitate (la rece, se poate pastra pana la 6 ore). Se consuma zilnic o jumatate de litru - un litru de suc, in cure de minimum doua sapta­mani. Este un remediu sigur pentru pre­ve­nirea calculilor (in special a ura­tilor), dar si pentru eliminarea asa-nu­mitului nisip la rinichi (calculi de mici di­mensiuni). Daca se consuma zilnic si cate o cana de ceai de codite de cirese (1-2 lingurite la cana), aceasta cura este minunata pentru tratarea retentiei de lichide, tulburare manifestata prin um­flarea pleoapelor, mainilor si pi­cioa­re­lor. De asemenea, acest trata­ment este si un adjuvant pretios in tra­tarea cis­titei.


Ciresele si slabitul



O suta de grame de cirese au doar saizeci de calorii, acestea ne­cesitand un timp de digestie foarte lung pentru a fi extrase. Si, pentru ca sunt neasteptat de sarace in calorii, au o cantitate mare de apa si se digera in timp, ele "pacalesc" senzatia de foame, ca putine alte alimente. Iata o metoda foarte sim­pla de slabit, care are doar doua reguli:
1. Timp de 2 zile pe sapta­ma­na, consumati numai o jumatate de kilogram - 1 kilogram de cirese sau visine pe zi, in portii mici, fara alte alimente. Aveti voie ceai, infuzii de plante si e necesar sa beti minimum 2 litri de apa pe zi.
2. In celelalte 5 zile, se inlocuieste una dintre mese cu jumatate de ki­logram de cirese. Pentru a intensifica efectul die­tei, micsorati portiile, mancati oua fierte, le­gume fierte in abur, pai­ne integrala si lactate integrale. In schimb, reduceti consumul de fai­na alba si orez decor­ticat, zahar, grasimi, ali­mente sarate (pentru a preveni retentia de li­chide). In doua sapta­mani de dieta, slabiti pana la 3-4 kilograme si va curatati organismul de toxine.




Ciresele si cancerul


Suc de cirese

Mai multe studii stiintifice realizate in ultimele doua decenii demonstreaza ca un consum sistema­tic de cirese, urmat de cel al altor fructe de sezon (visi­ne, zmeura, afine, prune), are un efect antitu­moral uimitor de puternic. Pen­tru prevenirea can­ce­rului se recomanda, la fel ca in majoritatea afec­tiu­nilor, consumul cirese­lor inchise la culoare sau amare. Pentru preventia bolii, se vor consuma 0,5 kilograme/zi, in timp ce pentru tratarea cancerului deja instalat, se vor consuma minimum 0,8 kilo­grame/zi. Iata formele de cancer care raspund cel mai bine la tratamentul cu acest fruct:
* Cancerul de colon si rect - fibrele alimen­tare din cirese ajuta la o curatare a colonului, avand totodata efecte antiinflamatoare directe. Un studiu american de medicina experimentala arata ca o cura de sase-opt saptamani cu cirese amare, atunci cand cancerul de colon este deja instalat, duce la sca­de­rea volumului tumorilor in peste 40% din cazuri.
* Cancerul mamar si de col uterin - ciresele amare, la fel ca si visinele, afinele sau zmeura, ajuta la reglarea hormonala, esentiala in cazul acestor afectiuni. Administrate corelat cu o dieta saraca in zahar, fara carne si aditivi chimici, ele stimuleaza intrarea in remisie a acestor forme de cancer.
* Cancerul de rinichi si vezica - in coaja cireselor de o culoare rosu inchis sau negre au fost des­coperite mai multe substante, in special pig­menti, care intervin in metabolismul celular, pre­venind aparitia procesului de malignizare.
* Cancerul de prostata - este si el foarte re­ceptiv la pigmentii inchisi la culoare (antociani) din cirese. Mai mult, ciresele contin cateva oligoele­mente (zinc, seleniu, molibden) esentiale in lupta organismului cu aceasta boala.

Ciresele, inima si hipertensiunea



Un comunicat al Asociatiei Americane pentru Nutritie arata ca un consum prelungit de cirese ajuta, in cazul hipertensivilor aflati la debutul bolii, la normalizarea valorilor presiunii sanguine, fara a folosi niciun alt medicament. La persoanele cu hipertensiune in stadii avansate se recomanda, in mod special, administrarea ceaiului din codite de cirese sau visine, care are un efect diuretic puternic. Pe de alta parte, ciresele sunt recomandate cardia­cilor, pentru ca sunt un excelent medicament pentru reducerea colesterolului rau (LDL), dar si a triglice­ridelor aflate in exces. La populatiile rurale, unde ciresele sunt consumate in mari cantitati (cum ar fi cele din Turcia sau Iran), rata infarctului si a acci­dentului vascular este de cateva ori mai redusa decat media tarii respective.

Ciresele si reumatismul

Cura cu cirese negre sau cu cirese amare, din care se consuma cate un kilogram pe zi, vreme de 6-8 saptamani, este de un imens ajutor in tratarea bolilor reumatice. Tratamentul cu aceste fructe reduce inflamatia articulatiilor, elimina progresiv du­rerile, impiedica aparitia proceselor degene­rati­ve, reda gradat - asociat cu gimnastica medicala - mobilitatea articulara. Dupa zece ani de cercetari, specialistii americani de la Universitatea Michigan afirma ca flavonoidele din cirese au o actiune antiinflamatoare si analgezica de 10 ori mai mare de­cat aspirina, si comparabila cu ibuprofenul (sub­stanta activa de baza in peste 100 de medicamente de sinteza antireumatice), dar fara efectele adverse ale acestuia. Un alt grup de cercetatori de la Uni­versitatea "John Hopkins" din Baltimore au des­coperit ca si alte substante din cirese, si anume antocianii (pigmentii care le dau nuantele rosiatice-negre), reduc durerea si inflamatia articulatiilor.

Ciresele si diabetul


Codite de cirese

Persoanele care sufera de diabet de tip 2 ar tre­bui sa faca, in fiecare an, o cura de cirese de cel putin patru saptamani, timp in care sa consume cate 0,5 kilograme din aceste fructe proas­pete, zilnic. Se recomanda ciresele cat mai inchise la culoare, cele amare avand efec­tele cele mai puternice. Contrar aparentelor, toate tipurile de ci­rese contin putine zaharuri, care se eli­bereaza lent in sange, fara a creste glicemia brusc. Apoi, aceste fructe contin pigmenti care ajuta la preintam­pinarea unor complicatii ale diabe­tului, cum ar fi retinopatia sau neuro­patia dia­betica. Nu in ultimul rand, ciresele stimu­leaza celu­lele pancreatice sa produca mai multa insulina, al carei nivel in sange creste, astfel, cu 15 pana la 50% (pro­centul variaza in functie de predispozitia fie­carui individ). In plus, ciresele proaspete scad re­zis­tenta la insulina a organismului, ajutand astfel toate categoriile de diabetici sa-si reduca medicatia.

Precautii si contraindicatii la tratamentul intern cu cirese

Nu se cunosc contraindicatii la administrarea acestor fructe, cu exceptia persoanelor cu sensibi­litate gastrica la acest aliment si a celor cu colita de fermentatie activa. Diabeticii vor tine cont ca aceste fructe, desi nu sunt foarte bogate in zaharuri, au un anumit continut de hidrati de carbon, care va fi luat in calcul la


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.