Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce este interzis sa consumi dupa albirea dintilor?
1.029 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eruptia dentara - Sfaturi si recomandari
906 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pteronofobia
828 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cromofobia
775 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Globofobia
794 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pogonofobia
536 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primul ajutor la copii: insolatie
344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce stii despre sigilarile dentare?
740 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tratamentul chirurgical pentru hipospadias
43 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Enurezisul primar nocturn la copil
645 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

Invata-ti copilul sa nu se teama de vizita la stomatolog

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.03.2017  Adauga la favorite 672 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1. Incepe din timp

Colegiul Medicilor Dentisti din Romania recomanda ca bebelusii sa vada un medic dentist in termen de sase luni de la primul dinte aparut sau pana la varsta de un an, oricare dintre acestea survine mai intai. "O multime de parinti sunt surprinsi cand aud ca trebuie sa mearga cu copilul atat de devreme la dentist, insa dintii de lapte dureaza in unele cazuri, pana la 12 sau 13 ani, asa ca trebuie sa se stabileasca obiceiuri orale bune cat mai devreme", a explicat dr. Andra Custura, medic stomatolog la clinica Andra Smile.

O vizita timpurie da medicului dentist oportunitatea de a invata parintii si copiii cum sa se spele in mod corespunzator pe dinti si cum sa aleaga alimentele bune pentru sanatatea orala. Copiii care incep cat mai devreme sa mearga la dentist au o probabilitate mult mai mare sa evite problemele dentare pe viitor.

2. Examineaza copilul acasa

Copilul se va simti mult mai confortabil sa aiba dintii examinati la un cabinet stomatologic, daca a experimentat deja acest lucru acasa. Fa-ti timp pentru a-i observa dintii, gingia si limba in mod regulat.

"Acest lucru poate fi dificil la un bebelus, dar incearca sa utilizezi tehnica genunchi-pe-genunchi: Stai fata in fata cu un alt adult cu genunchii atingandu-se si pune copilul in poala celeilalte pesoane pentru a avea acces mai usor la gura copilului. La aceasta varsta, chiar daca el nu are dinti, ar trebui sa ii stergi gingiile usor cu o compresa curata si umeda, dupa mese. Poti, de asemenea, stimula gura cu o perie mica, moale. Toate aceste activitati il vor pregati pentru un consult profesionist", adauga dr. Custura.


3. Adu-ti copilul la programarea ta cu stomatologul

Poti veni impreuna cu copilul la propriile consultatii dentare, pentru a-l familiariza cu imprejurimile si personalul. Dar, mai intai, ia in considerare acest lucru: esti de acord sa imparti medicul dentist cu micutul tau sau ar fi mai potrivit un medic dentist pediatru care este specializat in tratarea micilor pacienti? Este cabinetul medicului tau dentist confortabil pentru un copil? Simti anxietate atunci cand vizitezi cabinetul stomatologic? Daca acesta este cazul, poate ca ar fi o idee buna sa nu iti supui copilul fricilor tale.

4. Vorbeste-i despre vizita la dentist

Inainte de prima programare la dentist, vorbeste cu copilul si explica-i la ce sa se astepte in cuvinte pe care el le intelege si care sa nu il sperie. Spunandu-i ca medicul dentist va "numara" sau "se va uita" la dinti lui este mai bine decat sa-i sugerezi ca are o gura bolnava. "Evita adaugarea , pentru ca noi, ca dentistii pediatri nu aprobam aceste declaratii, deoarece induc posibilitatea ca un copil sa intalneasca un lucru dureros in cabinet fabricat chiar de mintea lui deoarece asa a fost programat de parinti acasa prin cuvintele folosite, iar acest lucru contribuie la anxietate", completeaza dr. Andra Custura. Joaca-te “de-a dentistul" cu un animal plusat sau cu o papusa si citeste-i copilului povesti pozitive despre intalnirea cu dentistul.

5. O ora buna pentru copil

Asigura-te ca intalnirile cu medicul dentist ale copilului sunt stabilite la o ora potrivita, cand acesta este odihnit si intr-o stare de spirit buna. "Copiii au perioade de comportament bun sau capricios in diferite momente ale zilei, de aceea nu ai vrea sa-l aduci atunci cand ii este foame sau este obosit. Din motive evidente, evita sa ii dai cafeina sau zahar inainte de vizita. Si daca poti, ar fi bine sa ajungi putin mai devreme, pentru a permite copilului sa se joace in sala de asteptare si sa se invete cu mediul inconjurator", spune dr Andra Custura.

6. O atitudine optimista

Nu trebuie sa fie foarte pozitiv, dar pastreaza o atitudine optimista atunci cand vorbesti despre dentist in ziua vizitei. Trateaza intalnirea ca pe ceva simplu, de rutina si pozitiv. "Daca faci asta, copilul tau va avea o atitudine mult mai detasata fata de dentist si de intreaga experienta dentara", spune dr. Custura. Pentru un plus de confort ii poti aduce jucaria lui preferata,pe care el o alege.

7. Trebuie sa stii si cand sa renunti

In ciuda eforturilor tale, este normal ca bebelusii de varsta de un an sa fie agitati sau suparati in cadrul vizitei la medicul dentist. In cele mai multe cazuri, este posibil sa treaca. Dar daca el nu se opreste din plans, nu forta problema. E mai bine pentru toata lumea daca lasi putin timp sa treaca si apoi sa mai incerci inca o data.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.