Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sferele de foc SUA 1989) Biografic,Drama / 105 minute
2.045 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
  Livin' tha Life (SUA 2003) Comedie 83 minute
2.831 vizite - 0 comentarii
adaugat de paul
 
  Povestea lui James Dean (SUA 1957 Drama,Biografic 79 min
469 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Nebun pe luna (SUA 1992) western 98 min
145 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria lui Gene Krupa (SUA 1959 Drama,Biografic 101 min
848 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Nimic nu-i sfant (SUA 1937) Comedie,Drama / 73 minute
455 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Belle Starr (SUA 1980) Biografic,Crima,Drama /
1.577 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Razbunarea (SUA 1977) Western / 79 minute
910 vizite - 0 comentarii
adaugat de irina
 
  Dupa al optulea jaf (2014) Biografic,Drama,Crima 86 min
734 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  The Last Lear (SUA 2007)Biografic 130 min
1.573 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Povestea lui James Brown (SUA 2003) Biografic 83 minute

 
 
 
 
 
Adaugat de mihail 26.02.2017  Adauga la favorite 877 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
James Brown: Soul Survivor

Nota IMb:7,3

Regizor: Jeremy Marre
Cu: Dan Aykroyd, Afrika Bambaataa, James Brown

Nascut pe 3 mai 1933 la o ferma in Barnwell, Carolina de Sud, intr-o familie saraca dintr-o mahala. Acest lucru l-a fortat sa faca inca din adolescenta (15 ani), toate tipurile de munci .

Abandonat de mama sa, Brown a crescut cu tatal sau- care muncea pe unde apuca , ca in final , sa ajunga in Augusta (Georgia), unde matusa sa a condus un restaurant ce servea si ca bordel. Fara nici o educatie , Brown a cautat inca de copil sa-si castige traiul , curatind pantofi (lustragiu ) , culegand bumbac si furand piese auto .

Inainte ca el sa implineasca varsta de 20 de ani , era deja arestat pentru jaf armat si a fost condamnat intre 8 si 16 ani de inchisoare (el povesteste ca a fost arestat pe cand era minor , dar a fost inchis pana la varsta majoratului pentru a fi condamnat ca adult ) .

A fost un detinut model si, dupa trei ani si o zi a fost eliberat si a petrecut mai mult de trei ani intr-un centru correctional .

In aceasta perioada a fost gazduit de familia lui Bobby Byrd, cantaretul care l-a lansat . Au impartit aceeasi viata in cadrul grupului The Flamous Flames.

In 1953 sa alaturat grupului de gospel The Starlighters . Datorita lui , grupul s-a transformat din gospel intr-unul de R&B. Mai tarziu, numele grupului a devenit Famous Flames. In 1955 a lansat single-ul Please, Please, Please . In 1958 se lanseaza primele number one ale lui James Brown, "Try me" si "It's a man's, man's, man's world", . Pe 24 octombrie 1962 au oferit un concert in teatrul Apollo din New York ., spectacolul a purtat numele de Live at The Apollo ,

Din acel moment, succesele au inceput sa se acumuleze in cariera sa, cu titluri precum :

I´ll Go Crazy , Think , Shout and Shimmy" si "Prisioner of Love".

Deja era considerat ca fiind unul dintre cei mai straluciti si mai explozivi reprezentanti ai stilului Soul . Asta pana in 1965 cand , odata cu Papa´s Got A Brand New Bag , face ceva cu adevarat original.

In 1967, se consolideaza definitiv conceptul de Funk.

Funk a fost o gura de aer proaspat real, in comparatie cu muzica dulce cantata de negrii (doo wop si Motown) si, in plus aduce in atentia publicului aciditatea jazz-ului urban si amestecul de ritmuri afrocubane : ca Rumba si mambo.

Cu acest nou stil a continuat sa realizeze noi succese : Sex Machine" care a fost nº1 de R&B in 1970 , The Payback un album multiplatinum in 1974, sau My Thang , Gravity , Papa don't take no mess , Body Heat intre altele .

In 1980 a participat la realizarea filmului The Blues Brothers alaturi de John Belushi si Dan Aykroyd, si mai tarziu , in 1998, a jucat si la continuarea facuta si care s-a numit Blues Brothers 2000 . In ambele filme a jucat rolul unui preot. In 1986 a inregistrat Living in America , melodie compusa pentru filmul Rocky IV .

In 1988, el a fost arestat pentru exces de viteza si de consumul de droguri si a fost condamnat la sase ani de inchisoare. A fost eliberat din inchisoare in 1991. In 1996, sotia lui a murit in timpul unei interventii chirurgicale cosmetice si in 1998 a fost arestat din nou pentru posesie de arme si droguri, la cateva zile dupa ce a parasit o clinica de dezintoxicare.

In noiembrie 2006, Brown a fost prezent in cadrul unei ceremonii de la Alexandra Palace din Londra, unde a fost recunoscut , odata cu intrarea sa in Hall of Fame din Regatul Unit, la 20 de ani dupa ce a primit aceeasi onoare in SUA.

Duminica 24 decembrie 2006, Brown este internat la spitalul Emory Crawford Long spital , cu pneumonie grava . In ciuda incercarilor facute de catre medici, inima celui care a fost numit Godfather of Soul , a incetat sa bata , chiar in primele ore ale Craciunului din 2006 la varsta de 73 de ani . Prietenul sau si colegul lui , Charles Bobbit a fost cu el la momentul decesului.

James Brown a fost condamnat pentru rele tratamente fata de sotia sa in 2004, cand, dupa o discutie mai aprinsa , a trantit-o la pamant si a amenintat-o ca o omoara . Dupa ce a platit o amenda de 1087 de dolari a fost pus in libertate . Cand Brown, a murit multi oameni au iesit in strada pentru a –l conduce pana la Teatrul Apollo.

Fara indoiala ca ne confruntam cu o legenda, Brown a reusit sa atinga o pozitie hegemonica timp de mai bine de o jumatate de secol XX . Miles Davis a avut mai mult respect, dar niciodata nu a atins impactul commercial al muzicii lui Brown . Influenta sa asupra muzicii a fost de mare , incat muzicieni precum Mick Jagger, The Who, Prince, David Bowie si Michael Jackson au recunoscut –o ca o mare sursa de inspiratie in cariera lor.

Brown a fost casatorit de patru ori cu Velma Warren (19 iunie 1953-1969, divortat), Deidre "Deedee" Jenkins (22 octombrie 1970-10 ianuarie 1981, divortat), Adrienne Lois Rodriguez (n. 9 martie 1950) (1984-6 ianuarie 1996, Sotia lui moarte) si Tomi Rae Hynie (decembrie 2001-2006, la moartea sa). Din aceste casatorii dar si din alte relatii, James Brown a avut cinci fii - Teddy Brown (1954-1973), Terry Brown, si Larry Brown, Daryl Brown (un membru al trupei si sprijinul lui Brown) si James Joseph Brown III, si patru fiice - Lisa Brown , Dr. Yamma Noyola Brown Lumar, Deanna Brown Thomas si Venisha Brown

Brown, de asemenea, a avut opt nepoti si patru stranepoti. Fiul cel mai mare al lui Brown, Teddy, a murit intr-un accident de masina, la 14 iunie 1973.

Potrivit unui articol publicat in ziarul britanic The Daily Telegraph, testele ADN indica faptul ca Brown este de asemenea, tatal a cel putin trei copii nelegitimi. Singurul dintre copii care a fost identificata este LaRhonda Pettit (n. 1962), o stewardesa , care locuieste in Houston.

Distributie:

Dan Aykroyd ...
Himself
Afrika Bambaataa ...
Himself
James Brown ...
Himself
Bobby Byrd ...
Himself
Chuck D.. ...
Himself
Lyn Collins ...
Herself
Nelson George ...
Himself
Martha High ...
Herself
Wyclef Jean ...
Himself
Little Richard ...
Himself
Clarke Peters ...
Narrator
Al Sharpton ...
Himself
Fred Wesley ...
Himself
Marva Whitney ...
Herself


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.