Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Palazzo Vecchio
472 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 5 atractii turistice de vizitat in Florenta
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Florenta
473 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biserica Orsanmichele -Florenta
28 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Piazza Navona-Roma-Italia
559 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Domul din Florenta
458 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bologna - Piazza Maggiore -Italia HD
360 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Florenta-prezentare HD
468 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Florenta-prezentare generala HD
299 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Pantheonul -Roma-Italia
516 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Piazza della Signoria -Florenta

 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.02.2017  Adauga la favorite 31 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi)
   
 
Piazza della Signoria a fost creata in secolul al 13-lea si a devenit cea mai importanta piata din Florenta datorita faptului ca se afla in apropiere de Palazzo Vecchio si Palatul Uffizi. In piata decorata cu o colectie impresionanta de statui, se gasesc o multime de cafenele si restaurante.

Originile acestei piete din Florenta pot fi gasite in secolul al 13-lea cand zona respectiva se gasea in proprietatea familiei Uberti, cea mai puternica familie din oras la acea vreme. Familia Uberti sprijinea gruparea ghibelinilor (o factiune pro-imperiala), in vreme ce opozantii lor, familia Buondelmonti, ii sprijineau pe guelfi (factiunea pro-papala). Cele doua parti s-au luptat pentru control timp de mai multe secole la rand, pana cand ghibelinii au avut intaietate. In 1266, dupa infrangerea armatei imperiale in batalia de la Benevento, guelfii i-au alungat pe membrii familiei Uberti si toate proprietatile lor au fost confiscate si distruse. Ca simbol al victoriei, ramasitele rezultate in urma distrugerilor nu au fost curatate pentru mai bine de un deceniu, dupa care locul a devenit a piata publica. Atat Palazzo Vecchio cat si Galeriile Uffizi au fost construite tot pe fosta proprietate a familiei Uberti.

Palazzo Vecchio
Constructia unui sediu al conducerii orasului a inceput la sfarsitul secolului al 13-lea. Terminat in 1322, a fost initial cunoscut sub numele de Palazzo Popolo, dar mai tarziu a fost rebotezat cu numele de Palazzo Vecchio. Prezenta acestui palazzo a adus pentru Piazza della Signoria un rol cheie in istoria politicii florentine. Din secolul al 14-lea, politicienii florentini au inceput sa se adreseze poporului din balcoanele de la Palazzo Vecchio, ceea ce a facut ca cetatenii Florentei sa se adune in piata pentru evenimentele importante din viata politica a orasului.Statuile din Piazza della Signoria
Cu toate ca piata nu este atat de mare ca alte piete din orasele toscane cum ar fi Siena, este foarte animata datorita multitudinii de atractii din zona. Piata este aproape un muzeu in aer liber de sculptura si multe dintre statuile de aici aduc aminte turistilor de istoria bogata a Florentei. Cea mai cunoscuta statuie din piata este David, opera lui Michelangelo, una dintre capodoperele sculpturii renascentiste. Statuia a fost creata in 1504 pentru orasul Florenta si a fost amplasata chiar in fata la Palazzo Vecchio. In 1873 statuia a fost inlocuita de o replica, originalul gasindu-se acum la Galleria dell’Accademia. In 1533 o alta statuie a fost expusa in piata, Hercule de Baccio Bandinelli. Legenda spune ca Florenta a fost construita pe mlastinile care au fost secate de acest erou mitologic. Fantana lui Neptun a fost construita intre 1563 si 1575 si simbolizeaza puterea navala a Florentei. Designul lui Bartolommeo Ammannati il infatiseaza pe zeul roman al marii inconjurat de nimfe.Statuia ecvestra a lui Cosimo I de Medici, cel care a adus familia Medici la putere in anul 1537, a fost comandata de fiul acestuia Ferdinando si a fost creata de Giambologna. A fost amplasata in Piazza della Signoria in 1594. Marzocco, o statuie a unui leu, opera lui Donatello, creata intre 1418 si 1420, a fost adusa in piata mult mai tarziu, in 1812. Actuala statuie este tot o replica, orginalul gasindu-se la Bargello.

Statuia ecvestra a lui Cosimo I din Piazza Della Signoria

Si mai multe statui se pot gasi in Loggia dei Lanzi, o galerie in aer liber ce dateaza din secolul al 14-lea si ce a fost construita initial pentru a oferi protectie impotriva intemperiilor vremii in timpul intalnirilor si evenimentelor publice. In 1583, acoperisul de la Loggia a fost transformat intr-o terasa legata de Palatul Uffizi, ceea ce permitea membrilor familiei Medici sa asiste la evenimentele si ceremoniile organizate in Piazza della Signoria.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)