Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Rio de Janeiro
837 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orase bunker-
19 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Belo Horizonte -Brazilia
914 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MARI TRADARI CARE AU SCHIMBAT ISTORIA ROMANILOR
44 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mormantul lui Isus
334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - Istoria unui Imperiu
508 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deportatii: Un tren in necunoscut (
217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria complicata a aurului | Puterea Aurului
119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea II – Cerul coborat pe Pamant
801 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria OZN-rilor
449 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Istoria carnavalului de la Rio de Janeiro

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 24.02.2017  Adauga la favorite 462 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Carnavalul este sarbatorit in multe tari ale lumii, dar dintre toate Rio de Janeiro este supranumita capitala mondiala a carnavalului. Aceasta sarbatoare de proportii este evenimentul principal al anului care se desfasoara cu 7 saptamani inainte de Sfintele Pasti. Puteti lua in considerare acest lucru cand planuiti un sejur spre insoritul Rio de Janeiro.
Festivalul atrage mii de turisti din toate colturile lumii. Chiar daca la Rio carnavalul oficial dureaza 4 zile, paradele de strada se intind pe parcursul a doua saptamani.
Originile carnavalului. Faimosul carnaval din inima Braziliei isi are radacinile in Europa si Africa. In Europa, aceasta a fost o sarbatoare pagana, la Roma antica fiind o forma de tribut adusa zeilor.
Mai tarziu, Biserica Romano-Catolica s-a transformat in „Carne Vale", care inseamna detasarea de placerile trupesti si purificarea organismului. Timpul a trecut si „Carne Vale" a devenit o petrecere destinata oamenilor obisnuiti care dansau in strada acoperindu-si fetele cu masti.
O data cu debarcarea portughezilor in America de Sud si a sclavilor din Africa, carnavalul s-a raspandit pretutindeni in Brazilia, iar samba isi are izvorul in Africa de Vest si in Angola. Din 1600 a devenit o forma de divertisment foarte populara si in exotica Brazilie, tara cu cel mai mare stadion de fotbal – Maracana – dar si cu cele mai multe echipe de club: 23000.
Carnavalul a dizolvat diferentele sociale, astfel ca la petrecerea braziliana se intrunesc bogati si saraci, indiferent de rasa sau religie. O data cu inceperea petrecerii totul este permis: ritmurile explodeaza, costumele se intrec in colorit si originalitate, iar dansatorii de samba se dezlantuie in voie pana la epuizare.
Scolile de samba instruiesc anual mii de participanti, dornici sa se initieze in arta dansului. Parada principala din timpul carnavalului de la Rio se desfasoara pe o scena imensa cu 100.000 de locuri numita „sambodrome". La parada sute de scoli de samba din Brazilia se intrec intr-o competitie a talentelor artistice intr-o atmosfera incendiara.
Fiecare scoala de samba isi pregateste programul artistic din timp. Cu aproape un an inainte de competitie, scolile de samba intra in febra concursului si se antreneaza intens pentru carnaval. Ele isi aleg o tema, concep muzica si versurile cu scopul de a se detasa de scolile concurente printr-o performanta originala.
La randul lor, scolile de samba mai mici nu se lasa mai prejos. Ele participa la parade diferite pe durata festivitatilor. Dar carnavalul de la Rio nu se desfasoara doar pe Sambadore, ci populeaza zeci de artere din Rio, plaje si cluburi de noapte.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.