Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum si cat congelam supa facuta in casa ?
727 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum facem bete ornamentale spiralate,drepte
413 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne putem aranja parul
1.485 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa personalizezi o cutie cu fotografie si nume
504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum aranjam bucataria
113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum si cat congelam supa facuta in casa ?
200 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dintisorii bebelusului: cum ii ingrijim corect
368 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum putem sa ne aranjam parul repede
1.226 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum recunoastem alimentele care ne fac rau?
1.240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se face: cuier, tehnica servetelului
949 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

CUM PUTEM INCURAJA COPIII SA ISI EXPRIME CURIOZITATEA?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.02.2017  Adauga la favorite 415 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Inca dinainte de a invata sa vorbeasca, copiii isi exprima intentia de a interactiona cu mediul inconjurator. In acest fel, se dezvolta o intelegere a mediului, a relatiilor dintre ei si acesta si se dezvolta bazele gandirii critice rationale.

Copiii pot deseori pune multe intrebari si cu toate ca acest lucru poate deveni obositor intr-o oarecare masura pentru parinti, este important sa le incurajam curiozitatea. Iata 3 modalitati de a crea un mediu in care copilul sa se simta suffcient de increzator incat sa puna intrebari despre lume si mersul lucrurilor:

Ai rabdare

Lumea adultilor este rareori presarata de elemente necunoscute si cu adevarat curioase. Acest fapt este posibil datorita experientelor traite anterior si a faptului ca, odata cu trecerea anilor, din ce in ce mai multe lucruri ne devin cunoscute; insa acest lucru nu este valabil si in cazul copiilor.

Pentru ei, lumea este un univers nou, unul presarat de curiozitati si fenomene de neinteles. Atunci cand pun nenumarate intrebari adultilor, nu este pentru ca isi doresc sa fie enervanti si pisalogi, ci pentru ca incearca sa gaseasca cea mai simpla modalitate de a afla informatii despre ceea ce ii inconjoara.

Acasa reprezinta locul cu care copilul este cel mai familiar si unde se simte cel mai confortabil. Atunci cand pune intrebari, in loc sa ii spui ca te deranjeaza si iti intrerupe munca, incearca sa il incurajezi: “Bravo, te-ai gandit si la asta!", sau “Ce intrebare buna!", “Tu ce crezi?", “Hai sa vedem de ce".

Daca intrebarile iti sunt adresate intr-un moment inoportun, spune-i ca vei reveni cu raspunsul putin mai tarziu. Nu uita sa iti respecti promisiunea. In acest fel vei mentine o relatie de incredere si il vei invata sa fie un om rabdator pe viitor.

In procesul de castigare a increderii in sine, este important sa acorzi timp copilului sa isi gandeasca intrebarea, sa o formuleze ca mai apoi sa se exprime.

Nu evita subiectele mai delicate

In lumea adultilor, unele intrebari sunt considerate ca fiind indecente. Atunci cand copilul intreaba “De ce este fetita aceea intr-un scaun cu rotile?", incearca sa nu il faci sa se intimideze si sa se simta vinovat.

Ajuta-l sa inteleaga ca unii oameni sunt diferiti si ca acest lucru nu este un lucru rau. Explica-i ca unii oameni sunt altfel si incurajeaza-le prietenia.

Astfel, copilul tau va avea ocazia sa interactioneze cu cat mai multi oameni, fapt care il va face sa inteleaga ca unii dintre noi au ochelari, altii au parul cret, unii sunt scunzi iar altii in scaun cu rotile.

Incurajeaza activitatile de grup

Incurajeaza activitatile noi. In felul acesta, copilul va avea ocazia sa puna intrebari noi, ca de exemplu: “Cum folosesc asta? “ “Ce urmeaza acum?" “E bine asa?" etc. Activitatile de grup intaresc relatiile copilului cu alti copii de varsta lui si il ajuta sa interactioneze mai bine pe viito


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.