Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Prietenii din padure - episodul 3
1.438 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina randunicilor
233 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poveste de Craciun
288 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Are mama o fetita frumusica foc -
455 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fetitele Powerpuff | Regina matematici
895 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cainele si lupul
363 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calatoriile lui Gulliver (SUA 1939) 76 minute
3.047 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Corbul si vulpea
618 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Balanel si Miaunel
1.636 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  101 dalamatieni
1.892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Desene animate
 

 

Ce era de fapt steaua din Betleem?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.02.2017  Adauga la favorite 1.009 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Noul Testament descrie steaua minunata care a aparut pe cer si i-a condus pe cei trei magi spre ieslea din Betleem unde s-a nascut Iisus. Oare aceasta poveste descrie un fenomen astronomic real din Antichitate?

Este poate prima mare enigma astronomica. Misterul apare mai ales pentru ca magii care vin de la rasarit spun ca au vazut o stea foarte luminoasa, in timp ce regele Irod si oamenii sai, aflati la Ierusalim, nu stiau de existenta unei stele de acest fel.

Apoi, steaua pare sa ii conduca pe magi spre sud de Ierusalim, spre locul unde era Iisus, ramanand apoi nemiscata deasupra staulului din Betleem.

Astronomii stiu ca o stea sau o cometa nu poate avea acest comportament bizar precum cel descris in Biblie. Nu poate fi vorba nici de o supernova sau de un alt corp ceresc.

La o prima vedere, pare sa fie cu adevarat un miracol, ceva ce sfideaza legile fizicii. Totusi, Matei evanghelistul foloseste de mai multe ori sintagma "steaua din est", prin urmare acest detaliu este important.

Astronomul Michael Molnar spune ca acest termen descria acum 2.000 de ani o planeta care aparea deasupra orizotului estic, exact inainte de rasaritul Soarelui.

Imediat dupa aparitie, planeta avea sa dispara in lumina Soarelui, fiind practic vizibila foarte putin timp.

In Antichitate, asocierea intre aparitie unei planete de acest fel si nasterea unei persoane era foarte importanta din punct de vedere astrologic, ea vestind de obicei nasterea unui rege.

Si alte detalii ciudate ale stelei descrise in Biblie pot fi explicate prin astrologia greceasca de acum 2.000 de ani. La un moment dat, planeta luminata pare sa se opreasca din miscare si chiar sa-si schimbe directia de deplasare, de la vest la est.

Asta se intampla pentru ca Pamantul se roteste mai repede in jurul Soarelui comparativ cu alte planete precum Jupiter, Marte sau Saturn, dand nastere unei iluzii optice.

Astfel, magii nu au fost ghidati de o stea, dar aceasta le putea vesti intr-adevar nasterea unui rege, conform credintelor astrologice de atunci.

Un fenomen astronomic de acest fel a avut loc in luna aprilie, anul 6 i.e.n. si a implicat planeta Jupiter. Dar, pana cand magii ar fi putut descifra mesajul si sa ajunga la Betleem, micul Iisus ar fi avut deja 8 luni, nu ar fi fost un nou-nascut, spune profesorul David Weintraub, de la Universitatea Vanderbilt din Nashville.

El crede ca detaliul legat de steaua din Betleem a fost adaugat de Matei ca sa fie un indiciu in plus privind originea divina a lui Iisus.

Sursa: Daily Mail


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.