Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Oracolul din Delphi - Enigme ale istoriei
750 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Oracolul din Delphi
862 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterele Marei Piramide
364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
03:10
  Cele 7 minuni ala Lumii Antice
3.942 vizite - 0 comentarii
adaugat de tony
 
  Ultimul dintre Tarii Rusiei - Moartea unei dinastii
1.057 vizite - 0 comentarii
adaugat de lazar
 
  Cei mai bogati oameni din lume din toate timpurile-4
933 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Peles de la Sinaia / interior
1.137 vizite - 0 comentarii
adaugat de grisa
 
  Castelul Peles, Sinaia, Valea Prahovei, Muzeul Pelisor
1.095 vizite - 0 comentarii
adaugat de grisa
 
  Fenicia – Misteriosul imperiu al apelor
788 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  INGHETATA PE BAT
457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Misterele Oracolului din Delphi

 
 
 
 
 
Adaugat de blue 19.01.2017  Adauga la favorite 553 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Oracolul din Delphi, supranumit si Pythia, reprezinta un mare mister al spiritualitatii de pe Terra. Delphi se afla pe versantii Muntelui Parnas, Grecia, iar orasul, numit in trecut Kastri, se afla pe deasupra ruinelor unui complex sacru. In anul 1890, in urma excavatiilor arheologice din zona, intreg orasul a fost mutat.

Conform mitologie, Zeus a trimis doi vulturi, unul zburand spre est, altul spre vest. Pasarile avea menirea sa gaseasca centrul Pamantului. Cand acestia s-au intalnit la Delphi, Zeus a aflat altfel ca acolo este centrul Pamantului. Omphalos, era intrecut o piatra conica, pozitionata chiar la intrarea in templu pentru a marca „buricul" pamantului.

n jurul anului 1500 i. Hr. zona a fost colonizata de micenieni, care au pastrat altarul inchinat zeitei Geea, zeita Pamantului. Pana la acea vreme, femeile intelepte din Delphi devenisera faimoase in intreaga lume pentru activitatea lor religioasa. Altarul a devenit celebru in clipa in care Apollo a coborat din nord si l-a ucis pe Python. Atunci Apollo si-a insusit altarul si dupa ce s-a descotorosit de influenta Geei, si-a instalat propriile oracole.

In antichitate, calatorii plini de credinta si curiosi despre viitor, mergeau pana la Delphi pentru a cere sfaturi oracolului. Orasele care efectuau pelerinaje succesive faceau donatii importante pentru a se conserva altarul. Abia in anul 398 d. Hr., imparatul roman crestin Arcadius a ordonat distrugerea oracolului, care pana atunci fusese considerat centrul lumii spirituale.

Unul dintre principalele elemente caracterizante ale spiritualitatii din Delphi era sarpele. Un animal venerat si respectat care contribuia neconditionat in dezvoltarea previziunilor cat si ale sfaturilor despre viitor, sarpele a fost trecut in opozitie in clipa in care crestinismul si-a facut aparitia. Oare oracolul din Delphi devenise o amenintare la adresa altor religii?

Se putea crede ca o zeita avea capacitatea de a prezenta tot ceea ce inseamna intelepciune? Probabil ca raspunsurile la aceste doua intrebari reprezinta adevarul despre decizia imparatului roman de a distruge ceea ce odata insemna „buricul" Pamantului si cel mai mare centru al spiritualitatii umane.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)