Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Florin Calinescu despre ...irefutabil
1.434 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  George Marcu - Maki
1.546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Pistruiatul...dupa 40 de ani / 2013
2.285 vizite - 0 comentarii
adaugat de margareta
 
  Aurelian Andreescu
2.781 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Draga Olteanu-Matei
513 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Sebastian Papaiani
1.052 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leopoldina Balanuta
2.037 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Margareta Paslaru
2.286 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Joan Sutherland
923 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mihai Caldararu premiat la Gala Nationala a Binelui
13 vizite - 0 comentarii
adaugat de INTACTMEDIA
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Florin Zamfirescu

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.01.2017  Adauga la favorite 1.090 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Actor roman de teatru si film, Florin Gheorghe Zamfirescu s-a nascut pe 12 aprilie 1949 in Calimanesti jud. Valcea intr-o familie in care toti adorau literatura si artele in general (mama sa adora poezia, tatal era invatator si directorul Casei de cultura din Calimanesti, sora sa iubea teatrul...).
De mic a visat sa fie actor, iar la 6 ani a luat primul premiu de recitator. De atunci nu s-a mai desprins de scena, facand din aceasta meserie o pasiune.
Dupa terminarea liceului din Calimanesti, intre anii 1967 si 1971 urmeaza Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica, Facultatea de Teatru, Sectia Arta Actorului, clasa prof. Constantin Moruzan, unde se remarca prin talentul si pasiunea sa pentru actorie, de altfel este si premiat in 1967 cu "Premiul Criticii, Cel mai bun actor al anului 1997" pentru interpretarea sa din teatru Glagoliev si Fouquiller Tinville.
Intre anii 1971 si 1973 este actor la Teatrul de Stat Tg-Mures, in 1973 se angajeaza la Teatrul Mic din Bucuresti, unde interpreteaza roluri insemnate.
In 1978 este remarcat de regizorul Stere Gulea si distribuit in filmul "Iarba verde de acasa", unde interpretand rolul unui tanar prospat absolvent al facultatii de matematica care este in situatia de a alege sa ramana pe langa profesorul lui, ca asistent, acceptand anumite compromisuri, sau sa devina profesor de tara, alege a doua varianta , este remarcat de publicul cinefil pentru calitatea sa interpretativa si devine foarte cunoscut si apreciat.
Avand o capacitate deosebita de a iesi din propria piele, pentru a deveni personajul intrupat, rolurile in film incep sa curga: "De ce trag clopotele Mitica" (1981), Morometii (1988), Senatorul melcilor, Orient Expres, Filantropica etc.
Dupa Revolutie devine director adjunct Artistic la Teatrul Odeon.
Din 1996 este numit profesor Universitar la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale“ Bucuresti iar in 2000 este numit rector.
In 2001 este membru in juriul festivalului international de teatru experimental de la Cairo iar din 2002 incep sa curga premiile criticii de specialitate: Membru de onoare in “Liga pentru sanatate mintala“ din Romania si detinatorul a doua premii de excelenta pentru interpretare " Ordinul National PENTRU MERIT in grad de Cavaler si " Premiul pentru excelenta in Cinematografia Romana "
A fost casatorit de trei ori.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.