Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Templul lui Hercule-Amman
224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Moscheea Regelui Abdullah I.-Amman
216 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Centrul Wild Jordan-Amman
182 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Teatrul Roman-Amman
363 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul zeitei Hathor din Dendera-Cairo-Egipt
999 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul Jokhan
1.356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul Ranakpur
543 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul Jokhang templu saceiu din Tibet
78 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul doric Segesta Sicilia
890 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul Kek Lok Si
91 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Templul Meenakshi Amman

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.01.2017  Adauga la favorite 472 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Templul Meenakshi Amman este un templu hindus din orasul Madurai, India. Acesta este unul dintre cele mai mari temple si una dintre cele mai importante atracti turistice din sudul Indiei. Templul atrage anual milioane de vizitatori, mai ales in perioada festivalului Meenakshi Tirukalyanam.
Conform unei legende, templul ar fi fost intemeiat acum aproximativ doua mileni de zeul Indra in timpul pelerinajului sau pe pamant pentru a-si ispasi greselile comise. Templul ar fi fost dedicat zeului Shiva, dar mai cu seama sotiei sale Parvati, numele de Meenakshi venind de la unul dintre avatarele sale. In secolul al VII-lea d.Hr, sfantul si poetul Sambandar a mentionat locasul in scrierile sale. Templul a fost jefuit in anul 1314 de catre invadatorii musulmani condusi de Malik Kafur. Dupa acest incident decoratiunile antice au fost in mare parte distruse iar edificiul a devenit o ruina. Prima initiativa de a reconstrui templului a venit din partea regelui Viswanatha Nayak, care intre anii 1559-1600 a reusit sa restaureze structura. Templul a fost totusi reconstruit intre anii 1623-1655 din ordinul regelui Thirumalai Nayak.

Rous Peter (1786-1828), colector de Madurai in 1812, a primit porecla de Peter Pandian deoarece el era cel ce trata oamenii de diferite credinte in mod egal. El a donat pietre pretioase rosi si aur pentru templu deoarece se spune ca zeita Meenakshi l-a salvat de la un incident fatal. De asemenea, inainte sa moara, a ordonat sa fie ingropat cu fata spre templu.
In prezent, Meenakshi Amman este unul dintre cele mai importante temple din aceasta parte a Indiei, atat pentru adeptii hinduismului cat si pentru turisti. El atrage aproximativ 15.000 de vizitatori pe zi, in zilele din weekend numarul fiind mult mai mare. In timpul marelui festival religios Meenakshi Tirukalyanam, celebrat in perioada aprilie-mai, templul atrage aproximativ un milion de vizitatori, marea majoritate fiind pelerini.


Templul Meenakshi Amman este situat in zona istorica a orasului Madurai. Templul este format din mai multe curti despartite intre ele prin ziduri, avand patru intrari situate in fiecare dintre cele patru puncte cardinale. In jurul curtilor exista 14 gopurame sau turnuri-porti, dimensiunile lor variind in inaltime de la 45 de metri la 50 de metri. Cel mai inalt gopuram este cel sudic de aproximativ 52 de metri, iar cel mai vechi este cel estic, constrit intre anii 1216-1238. Fiecare gopuram este o cladire piramidala, inalta, decorata cu sute de statui ce reprezinta zei, demoni sau diferite animale. In total exista 33.000 de statui in intreg complexul templului. In interiorul templului exista numeroase altare dedicate unor zeitati precum Ganesha, iar in centru se afla altarul principal cu statuile lui Meenakshi si Shiva. Complexul masoara aproximativ 180.000 de metri patrati.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.