Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Templul zeitei Hathor din Dendera-Cairo-Egipt
22 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul Jokhan
747 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Area Sacra-Italia
64 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul lui Zeus Olimpianul Atena
62 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Borobudur and Prambanan Yogyakarta In HD
569 vizite - 0 comentarii
adaugat de bebe
 
  Templul Cerului
614 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul My Son
280 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul din Srirangam al lui Vishnu
787 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templul lui Budha culcat (Wat Pho)
471 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Templu Edfu -Egipt
787 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Templul Meenakshi Amman

 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.01.2017  Adauga la favorite 138 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi)
   
 
Templul Meenakshi Amman este un templu hindus din orasul Madurai, India. Acesta este unul dintre cele mai mari temple si una dintre cele mai importante atracti turistice din sudul Indiei. Templul atrage anual milioane de vizitatori, mai ales in perioada festivalului Meenakshi Tirukalyanam.
Conform unei legende, templul ar fi fost intemeiat acum aproximativ doua mileni de zeul Indra in timpul pelerinajului sau pe pamant pentru a-si ispasi greselile comise. Templul ar fi fost dedicat zeului Shiva, dar mai cu seama sotiei sale Parvati, numele de Meenakshi venind de la unul dintre avatarele sale. In secolul al VII-lea d.Hr, sfantul si poetul Sambandar a mentionat locasul in scrierile sale. Templul a fost jefuit in anul 1314 de catre invadatorii musulmani condusi de Malik Kafur. Dupa acest incident decoratiunile antice au fost in mare parte distruse iar edificiul a devenit o ruina. Prima initiativa de a reconstrui templului a venit din partea regelui Viswanatha Nayak, care intre anii 1559-1600 a reusit sa restaureze structura. Templul a fost totusi reconstruit intre anii 1623-1655 din ordinul regelui Thirumalai Nayak.

Rous Peter (1786-1828), colector de Madurai in 1812, a primit porecla de Peter Pandian deoarece el era cel ce trata oamenii de diferite credinte in mod egal. El a donat pietre pretioase rosi si aur pentru templu deoarece se spune ca zeita Meenakshi l-a salvat de la un incident fatal. De asemenea, inainte sa moara, a ordonat sa fie ingropat cu fata spre templu.
In prezent, Meenakshi Amman este unul dintre cele mai importante temple din aceasta parte a Indiei, atat pentru adeptii hinduismului cat si pentru turisti. El atrage aproximativ 15.000 de vizitatori pe zi, in zilele din weekend numarul fiind mult mai mare. In timpul marelui festival religios Meenakshi Tirukalyanam, celebrat in perioada aprilie-mai, templul atrage aproximativ un milion de vizitatori, marea majoritate fiind pelerini.


Templul Meenakshi Amman este situat in zona istorica a orasului Madurai. Templul este format din mai multe curti despartite intre ele prin ziduri, avand patru intrari situate in fiecare dintre cele patru puncte cardinale. In jurul curtilor exista 14 gopurame sau turnuri-porti, dimensiunile lor variind in inaltime de la 45 de metri la 50 de metri. Cel mai inalt gopuram este cel sudic de aproximativ 52 de metri, iar cel mai vechi este cel estic, constrit intre anii 1216-1238. Fiecare gopuram este o cladire piramidala, inalta, decorata cu sute de statui ce reprezinta zei, demoni sau diferite animale. In total exista 33.000 de statui in intreg complexul templului. In interiorul templului exista numeroase altare dedicate unor zeitati precum Ganesha, iar in centru se afla altarul principal cu statuile lui Meenakshi si Shiva. Complexul masoara aproximativ 180.000 de metri patrati.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)