Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bunele maniere in vizita || Cum ne imbracam si ce ducem
138 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  BUNE MANIERE - MANUIREA TACAMURILOR
358 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  DE CE AM NEVOIE DE BUNE MANIERE ? - ANDREEA MOCAN
393 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bunele maniere la masa
1.117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bunele maniere si reguli la restaurant
161 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arta de a vorbi la telefon
1.203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bunele maniere in spatiul public
365 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . CUM AU APARUT BUNELE MANIERE ? - ANDREEA MOCAN
332 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 greseli frecvente care iti distrug telefonul
631 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa adormim rapid
1.351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Bunele maniere in utilizarea telefonului mobil

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.01.2017  Adauga la favorite 567 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Intr-o lume in care oamenii simt tot mai mult nevoia sa se defineasca prin orice lucru, mobilele au devenit o maniera pentru a iesi in evidenta. Adoptarea unor tonuri din aria "Madam Butterfly" sau dintr-unul din hiturile semnate de Eminem te ajuta sa nu fii o simpla persoana in multime. Celularele si modul lor de intrebuintare dezvaluie lucruri conectate direct cu personalitatea ta.

Cand te grabesti sa raspunzi la telefon, ai in permanenta senzatia ca acea convorbire iti va schimba viata, chiar daca in mod constient stii ca sunt extrem de putine sanse pentru a se intampla acest lucru. Cand iti suna mobilul intr-o sedinta, arati ca o problema personala te preocupa mai mult decat una legata de serviciu. Cand un celular suna intr-o toaleta spune despre tine ca esti indispensabil.

Ca proprietar al unui asemenea telefon ar fi bine sa tii aparatul cat mai mult pe optiunea "mute"/"sound off". Setarea celularului pe vibratii nu este una dintre solutiile indicate pentru prevenirea poluarii fonice. De multe ori, anumite tipuri de mobil, in functie de suprafata pe care se afla asezate, produc sunete mai puternice decat daca ar fi lasate la un nivel sonor normal.

Producatorii de telefonie mobila sunt constienti atat de avantaje, cat si de dezavantaje, promitand imbunatatiri. Ei promoveaza campanii de curtoazie-celulara, sperand ca utilizatorii vor inceta voluntar sa mai foloseasca necorespunzator mobilele.
Tot din dorinta de a fi cat mai silentioase si de a nu deveni posibili factori stresori, au fost lansate mobilele inzestrate cu tonuri polifonice.

Utilizatorii ar trebui sa tina cont de patru reguli de baza ale etichetei in timpul folosirii telefoanelor:
respectul;
responsabilitatea;
compromisul;
sensibilitatea.
Pentru a pastra o atmosfera civilizata, tine cont de urmatoarele reguli ale etichetei folosirii telefonului mobil:

Daca doresti sa pastrezi mobilul deschis in timpul intalnirilor, sedintelor, in cadrul restaurantelor, muzeelor, teatrelor este bine fie sa iti lasi mobilul pe "silence", fie sa-l setezi pe vibratii. Daca trebuie sa preiei vreun apel, roaga-i pe cei din jur sa te scuze cateva minute si retrage-te intr-un loc linistit pentru a putea raspunde la telefon.

Invata sa vorbesti la telefon pe un ton moderat; nu tipa. Daca fundalul este galagios, cauta o zona in care sunt reduse in intensitate zgomotele. In cazul in care problema este reprezentata de o conexiune mai putin buna, vorbitul tare nu va rezolva lucrurile. In aceste cazuri, incearca sa termini convorbirea cat mai repede si reincearca sa suni dintr-o zona unde receptia va fi mai buna.

Nu uita de oamenii care stau langa tine. Cand alegi sa dai un telefon, opteaza pentru locurile retrase astfel incat sa nu-i fortezi pe cei din jur sa-ti asculte convorbirile.

Daca esti in masina, trage intotdeauna pe dreapta cand trebuie sa raspunzi la mobil. Viata pe care o salvezi poate fi chiar viata ta.

Fii precaut fata de subiectele pe care alegi sa le discuti la telefon. Chiar daca tehnologia s-a imbunatatit, lumea continua sa fie plina de persoane indiscrete dornice sa afle amanunte din viata intima a persoanelor care vorbesc la telefon despre acest subiect.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.