Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Povestea lui Dumnezeu / Subtitrat / Episod 1
1.453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu / Subtitrat / Episod 6
1.567 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu / Subtitrat / Episod 4
1.351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Andrei Plesu - Andi Moisescu / Dec embrie 2012
1.146 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Petre Tutea Previziuni despre viitorul romanilor / 1990
1.684 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Biblia - Cine a fost Avraam?
1.645 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tezaurul Muntelui Sinai
1.131 vizite - 0 comentarii
adaugat de anita
 
  Antonio Sfantul miracolelor
875 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Proorocul Ilie Tesviteanul si vaduva din Sarepta
2.177 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Povestea lui Dumnezeu / Subtitrat / Episod 2
1.496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Educatie
 

 

Winston Churchill si credinta lui in Dumnezeu

 
 
 
 
 
Adaugat de zaharia 17.12.2016  Adauga la favorite 1.253 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Winston Churchill: "Hitler stie ca va trebui sa ne invinga pe aceasta insula, altfel va pierde razboiul. Daca ii vom rezista, intreaga Europa va fi eliberata." Istoricii il considera ca fiind unul dintre cei mai mari lideri ai mileniului, dar nu se stiu foarte multe despre credinta in Dumnezeu a lui Winston Churchill. Majoritatea expertilor au sustinut ca ar fi fost agnostic, insa stranepotul acestuia, Jonathan Sandys, a spus ca Churchill a trecut peste perioada din tinerete cand a fost agnostic.

Jonathan Sandys: Pot sa spun ca strabunicul meu a avut o credinta puternica. In acele zile nu se vorbea despre credinta. Churchill nu a fost o figura religioasa, ci un prim-ministru.

Wallace Henley: El a crezut ca Isus a fost o figura istorica, Mantuitorul lumii. A crezut in astfel de lucruri. A crezut ca Biblia este o carte autentica si literala inspirata de Dumnezeu.

In cartea „God and Churchill" autorii citeaza o conversatie care a avut loc intre prim-ministru si bodyguard-ul acestuia, Walter Thompson. Intr-o zi, in timpul unei plimbari au scapat ca prin minune de o bomba. Atunci Churchill i-a spus lui Thompson sa nu-si faca griji, caci exista cineva care are grija de el.

Jonathan Sandys: Walter Thompson a inteles gresit si a crezut ca se refera la sergentul Davis. Strabunicul i-a zambit si a dat din cap ca nu. A aratat cu degetul spre cer si a spus ca acolo este cineva care i-a dat o misiune de indeplinit si pe care vrea s-o vada implinita.

Sandys a decis sa scrie cartea dupa ce a vorbit cu biograful oficial al lui Churchill, care i-a spus despre undele documente neoficiale legate de credinta acestuia. Aceasta a dus la descoperirea mai multor exemple in care Churchill a facut referire la credinta lui. Intr-o zi, in timp ce vorbea despre conducatorii lumii din intreaga istorie cu Maresalul Bernard Montgomery, Churchill a vorbit deschis despre Isus Hristos.

Wallace Henley: Montgomery l-a intrebat pe Churchill ce crede despre Isus Hristos. Churchill i-a raspuns ca nimeni in afara de Isus nu-i poate salva pe pacatosi. Acestea au fost cuvintele lui. L-am citat in carte.

Henley si Sandys spun ca dadaca lui Churchill a fost cea care i-a vorbit acestuia din Evanghelie.

Wallace Henley: Dadaca lui, Elizabeth Everest, i-a insuflat Cuvantul lui Dumnezeu, astfel el analiza lucrurile din acea perspectiva.

Winston Churchill: Supravietuirea civilizatiei crestine depinde de aceasta lupta.

Perspectiva crestina a lui Churchill asupra lumii l-a ajutat sa recunoasca nazismul ca fiind o capcana a raului, chiar si cand altii nu recunosteau. El a inteles ca numai Dumnezeu putea scoate Marea Britanie din razboi si i-a incurajat pe britanici sa se increada in El.

Winston Churchill: Faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant.

Jonathan Sandys: Spre deosebire de Adolf Hitler, strabunicul meu a indreptat atentia si speranta oamenilor spre Dumnezeu. De fiecare data cand vorbea de Dumnezeu sau folosea citate din Biblie, facea asta ca sa ii indrepte pe oameni spre Dumnezeu.

Churchill a modelat anumite valori crestine, precum iertarea. Acesta i-a angajat pe unii dintre criticii sai la Cabinetul de razboi si a refuzat sa-i umileasca pe germani.

Jonathan Sandys: Daca suntem atenti la discursurile sale, vedem ca atunci cand vorbeste despre nazisti, ii separa pe acestia de poporul german. A vrut libertate pentru poporul german. A fost important ca nu s-a repetat ceea ce s-a intamplat la finalul Primului Razboi Mondial, cand Germania a fost data la o parte.

Sandys si Henley subliniaza ca Churchill a trecut de la convingerile personale la un destin divin. La varsta de 16 ani, el a profetit unui prieten ca Londra va fi atacata si ca el va fi cel care va scoate Anglia biruitoare.

Jonathan Sandys: Sa spui dinainte clar si raspicat ca vei fi lider intr-o vreme de razboi si ca-ti vei conduce tara spre victorie – este ceva imposibil. Dar in lumina istoriei din anul 1945, vedem ca asa a fost.

Sandys si Henley spun ca este de necrezut de cate ori a scapat Churchill de moarte in timpul Razboiului Burilor si al Primului Razboi Mondial. Reputatia sa ca membru al Parlamentului in 1930 a avut de suferit, fiindca a avertizat parlamentul de pericolul reprezentat de Hitler si Germania Nazista, si pentru ca a vorbit public impotriva pacii. Intr-un final, avansarea lui Hitler in Europa l-a dezvinovatit pe Churchill si i-a adus la tacere pe criticii acestuia, fapt care a dus la numirea lui ca prim-ministru.

Winston Churchill: I-am avertizat ca Marea Britanie va lupta de una singura.

Wallace Henley: Dumnezeu a intervenit prin acest barbat in acea vreme a istoriei. Cred ca El va interveni si in aceasta vreme si va ridica oameni precum Churchill.

Sandys si Henley spun ca o asemenea credinta ne-ar putea reda speranta azi cand, inca o data, lumea are nevoie de un lider puternic care sa se impotriveasca fortelor intunericului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.