Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Vacanta de vara (SUA 2008) Comedie,Romantic / 107 min
2.431 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Nunta ca la greci (SUA 2002) / Comedie
3.165 vizite - 0 comentarii
adaugat de gagi
 
  Mai bine o iei la fuga (SUA 2018) Comedie Subtit 92 min
1.120 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Soldatii Raiului (Korea 2005) Actiune,Comedie /
3.972 vizite - 0 comentarii
adaugat de grisa
 
  Atotputernica mea Printesa (2008) / Comedie
4.326 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
  Baieti Rai 2 (SUA 2003) Actiune,Comedie
3.381 vizite - 0 comentarii
adaugat de matusa
 
  Vecinii (SUA 1989) Actiune,Comedie
1.909 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  From Prada to Nada (2011 Comedie,Drama,Romantic 107 min
1.677 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Devin un om in toata firea (SUA 2009) Comedie
2.565 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Atigerea (SUA 1971) Drama,Ingmar Bergman / 107 min
915 vizite - 0 comentarii
adaugat de aires
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Delicte si faradelegi (SUA 1989)Comedie 107 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.11.2016  Adauga la favorite 305 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 8.
   
 
Crimes and Misdemeanors (1989)
IMDB 8.0

Regia
Woody Allen
Filmul urmareste activitatea a doua personaje principale din New York: Judah Rosenthal (Martin Landau), un medic oftalmolog de succes, si Clifford Stern (Woody Allen), un mic producator de film.
Povestea lui Judah se refera la relatia lui adultera cu insotitoarea de zbor Dolores Paley (Anjelica Huston). Dupa ce aceasta isi da seama ca Judah nu doreste sa divorteze, Dolores, jignita, intentioneaza sa o informeze pe sotia lui de aventura lor. Scrisoare lui Dolores catre Miriam (Claire Bloom) este interceptata si distrusa de catre Judah, dar ea continua sa-l preseze, amenintandu-l. Ea este, de asemenea, constienta de unele miscari financiare dubioase pe care le-a efectuat Judah, care se adauga la stresul lui.
Judah ii marturiseste unui pacient, Ben (Sam Waterston), un rabin care isi pierde rapid vederea. Ben ii recomanda sa-i dezvaluie adevarul sotiei sale, dar Judah nu doreste sa-si puna casnicia in pericol.
El ii marturiseste adevarul fratelui sau, Jack (Jerry Orbach), care angajeaza un asasin pentru a o ucide pe Dolores. Inainte de descoperirea cadavrului ei, Judah recupereaza scrisori si alte obiecte din apartamentul ei (unde ii vede cadavrul ei insangerat), cu scopul de a-si acoperi urmele. Cuprins de vinovatie, Judah se intoarce la invataturile religioase pe care le respinsese anterior, crezand pentru prima data ca un Dumnezeu corect il priveste si-l va judeca.
Intre timp, Cliff a fost angajat de cumnatul sau, Lester (Alan Alda), un producator de televiziune de succes, pentru a face un documentar in care sa prezinte viata si munca lui Lester. Cliff ajunge sa-l dispretuiasca. In timp ce filma si isi batea joc de subiect, Cliff se indragosteste de producatorul asociat al lui Lester, Halley Reed (Mia Farrow).
Descurajat pe casatoria lui nefericita cu sora lui Lester, Wendy (Joanna Gleason), el ii face curte lui Halley, aratandu-i imagini din documentarul sau cu privire la prof. Louis Levi, un filozof renumit. El ii spune lui Halley ca filmeaza documentarul lui Lester doar pentru bani, astfel incat sa-si poata finaliza proiectul sau mai semnificativ cu Levi.
Lipsa de respect a lui Cliff si antipatia lui fata de Lester devin evidente la o prima vizionare a filmului. Acesta juxtapune imaginile filmate cu Lester cu secvente in care Benito Mussolini se adreseaza unei multimi de suporteri de la un balcon; el il arata pe Lester strigand la angajatii sai si flirtand cu o actrita tanara si atractiva.
Cliff afla ca prof. Levi, pe care el il admira pentru puterea de celebrare a vietii sale, s-a sinucis, lasand-o nota scurta: "am iesit prin fereastra". Atunci cand Halley il viziteaza pentru a-l consola, el o saruta, dar ea il refuza, spunandu-i ca nu este pregatita pentru o poveste de dragoste in viata ei.
In plus, Halley pleaca la Londra, unde Lester ii ofera un loc de munca; atunci cand ea se intoarce dupa mai multe luni, Cliff este uimit sa afle ca ea si Lester sunt logoditi. Auzind ca Lester i-a trimis lui Halley un buchet de trandafiri albi in fiecare saptamana in care au fost la Londra, Cliff isi da seama ca el este incapabil de acest tip de afisare ostentativa. Ultimul sau gest romantic fata de Halley a fost o scrisoare de dragoste pe care, el admite, ca a plagiat-o aproape in intregime de la James Joyce.
In scena finala, Judah si Cliff se intalnesc din intamplare, la nunta fiicei rabinului Ben, care este cumnatul lui Cliff si pacientul lui Judah. Profund ingrijorat de crima pe care o platise, Judah si-a depasit vina si se bucura de viata mai mult; crima i-a fost pusa in carca unui pierde-vara, cu cazier. El il atrage pe Cliff intr-o discutie ipotetica cu privire la dilema lui morala. Judah spune ca, in timpul, orice criza va trece, dar Cliff sustine morocanos ca cineva este sortit intotdeauna sa raspunda pentru "delictele si faradelegile" altcuiva.



Distributie
Martin Landau - Judah Rosenthal
Woody Allen - Cliff Stern
Mia Farrow - Halley Reed
Anjelica Huston - Dolores Paley
Alan Alda - Lester
Jerry Orbach - Jack Rosenthal
Joanna Gleason - Wendy Stern
Claire Bloom - Miriam Rosenthal
Sam Waterston - Ben
Caroline Aaron - Barbara
Stephanie Roth - Sharon Rosenthal
Mercedes Ruehl - invitata la petrecere (necreditat)
Influente[modificare | modificare sursa]


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.