Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Regatul uitat Axum
798 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Civilizatii antice: Regatul Kandy
716 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Faraonul Narmer
1.685 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Civilizatii antice: Colchis, un regat amintit in mituri
557 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Civilizatii antice din Orient: Regatul Gandhara
618 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stefan cel Mare partea I
1.388 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asasinarea lui Robert F Kennedy
850 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regatul Tarilor De Jos
905 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Revolutia din Taiping
901 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria poporului evreu
1.400 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Regatul lui Prester John

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.11.2016  Adauga la favorite 922 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Pentru mai bine de 500 de ani, europenii au crezut ca un rege crestin domnea peste un vast imperiu undeva in salbaticiunea Africii, India sau Orientul Indepartat. Mitul a castigat teren in anul 1165, dupa ce imparatii bizantin si roman au primit o scrisoare – cel mai probabil un fals european – de la un monarh care se numea „Preotul John". Misterioul rege sustinea ca era „conducatorul suprem al celor trei Indii" si ale celor 72 de regate. Acesta si-a descris tinutul ca fiind o utopie bogata in aur, plina de lapte si miere si populata de rase exotice de uriasi si oameni cornuti. Poate ca cel mai importanta mentiune era ca Prester John si supusii sai erau crestini – chiar si numele „Prester" insemna „Preot".

O delegatie papala trimisa pentru a gasi curtea lui Prester John a disparut fara nici o urma, dar mitul acelui regat a pus stapanire pe europeni. Crestinii cruciati s-au bucurat de ideea ca un conducator evlavios i-ar putea ajuta in lupta impotriva islamului si cand hoardele mongoleze ale lui Ginghis Han au cucerit parti din Persia la inceputul anilor 1200, multi au confundat fortele fantastice ale lui Prester John cu atacul respectiv. Fantasticul regat a devenit, mai tarziu, un subiect fascinant pentru calatori si exploratori. Marco Polo a tesut o poveste indoielnica despre gasirea vestigiilor acestuia in China de Nord. Vasco da Gamma si alti marinari portughezi au plecat in cautarea regatului in Africa si India. In timp ce exploratorii au descoperit o civilizatie crestina indepartata in Etiopia, aceasteia ii lipsea grandoarea - si aurul – pe care europenii o asociau cu tinutului lui Prester John. Pana in secolul al XVII-lea legenda se pierde, iar faimosul imperiu este scos de pe cele mai multe harti.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.