Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Decoratiuni de Craciun!
355 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne fardam iarna
117 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Echipamentul pentru drumetii de iarna
298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trandafirii de gradina in sezonul rece
995 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pregatirea pentru iernare rezervele de miere
783 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum alegem vinul perfect pentru sarbatorile de iarna
541 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jurnalul unei gravide 4
929 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pregatim plantele pentru iarna
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trandafirii
1.422 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alimentatia corecta pe timp de iarna
643 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Pregatirea trandafirilor pentru iarna.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.11.2016  Adauga la favorite 1.407 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Trandafirii au nevoie de ingrijiri speciale, daca vreti ca plantele sa reziste inghetului specific anotimpului rece. Iata ce actiuni trebuie sa faceti pentru a va proteja trandafirii, in functie de specie.

1. Pregatirea trandafirilor pentru iarna – tunderea tufelor

Dupa caderea frunzelor specialistii recomanda o taiere de usurare-curatare a tufei. Taiati toate ramurile la o lungime de aproximativ 50-60 cm. Astfel, evitati ruperea crengilor, altoiului si dislocarea tulpinii din cauza viscolului sau a zapezii. Taiati si ramurile moarte, cele bolnave, deteriorate, cele slab dezvoltate si ramurile care cresc spre interiorul tufei. Prin taierea de curatare veti aerisi tufa si veti inlesni accesul la baza tufelor pentru lucrarea de musuroire.

2. Pregatirea trandafirilor pentru iarna – musuroirea

Musuroirea este o operatiune foarte importanta pentru protejarea plantelor in iernile foarte geroase. In cazul in care iarna este foarte geroasa si lipseste zapada, atunci musuroiul va proteja altoiul impotriva inghetului.

La sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lunii decembrie, cand se inregistreaza temperaturi negative atat ziua cat si noaptea, in functie de zona in care va aflati, acoperiti altoiul trandafirului cu un musuroi de pamant pentru a-l proteja de ger pe timpul iernii. Folositi un pamant bine maruntit. Evitati bulgarii de pamant. Acestia formeaza goluri de aer si nu asigura o protectie eficienta.

Pentru aceasta operatiune este indicat sa faceti un musuroi de cel putin 20-25 cm daca trandafirii se afla intr-o zona cu temperaturi moderate sau de cel putin 30 cm daca se afla in zone mai reci. Pentru musuroaie folositi pamant adus din alta parte a gradinii. Nu folositi pamantul din jurul plantei deoarece acesta protejeaza radacinile de ger.

Daca zona este cu pericol de inghet puternic, acoperiti musuroiul cu paie, crengi de copac, coceni de porumb, rumegus. In nici un caz nu este recomandat sa acoperiti rozele cu plastic. Plasticul nu permite aerisirea si trandafirii vor mucegai. De asemenea, din cauza efectului de sera, zilele insorite din februarie vor stimula pornirea mugurilor in vegetatie, care apoi vor degera. Atentie, nu faceti musuroaiele prea devreme atunci cand afara este inca cald, deoarece exista riscul sa se formeze sub musuroi lastari care vor ingheta peste iarna.

3. Pregatirea trandafirilor pentru iarna – protejarea speciilor urcatoare

Trandafirii urcatori se musuroiesc la fel ca tufele de trandafiri. Pentru o protejare cat mai buna a crengilor trandafirilor urcatori, acestea ar trebui culcate la pamant. Aceasta metoda este recomandata pentru zonele foarte geroase. O metoda mai simpla este sa acoperiti crengile cu o panza de tip AGRIL care sa-i protejeze de vantul uscat si ger. Tunderea si curatarea trandafirilor urcatori se face doar primavara, dupa ce trece pericolul de inghet.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.