Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Manuscrisul lui Arhimede,descifrat dupa 2200 de ani 3/3
326 vizite - 0 comentarii
adaugat de paul
 
  Arhimede si arma mortala
597 vizite - 0 comentarii
adaugat de paul
 
  Arhimede – Evrika! - O descoperire facuta in baie
510 vizite - 0 comentarii
adaugat de paul
 
  Manuscrisul lui Arhimede,descifrat dupa 2200 de ani 1/3
647 vizite - 0 comentarii
adaugat de paul
 
  Apocalipsa dupa Cioran - 1990 / Part 4
1.771 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Apocalipsa dupa Cioran - 1990 / Part 1
1.095 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Apocalipsa dupa Cioran - 1990 / Part 5
557 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Povestea lui Dumnezeu / Subtitrat / Episod 6
403 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Patimile si invierea Lui Hristos
622 vizite - 0 comentarii
adaugat de alecu
 
  Apocalipsa dupa Cioran - 1990 / Part 3
1.420 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Educatie
 

 

Manuscrisul lui Arhimede,descifrat dupa 2200 de ani 2/3

 
 
 
Y!Share  
 
Adaugat de paul 08.10.2016  Adauga la favorite 424 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Manuscrisul numit Palimpsestul lui Arhimede a fost descifrat dupa o munca de mai multi ani de catre oamenii de stiinta. Acesta contine mai multe tratate ale celui mai mare matematician antic, scrise in secolul al III-lea i.Hr. si vor fi publicate de catre Universitatea Cambridge.

Palimpsestul lui Arhimede, manuscris caligrafiat peste o carte de rugaciuni, a fost descifrat dupa o munca minutioasa, care a durat mai multi ani, informeaza The Guardian.

Dupa ani de cercetari, oamenii de stiinta au expus manuscrisul ascuns timp de aproape o mie de ani, care pune intr-o noua lumina geniul lui Arhimede, cel mai mare matematician al antichitatii.

Cunoscut ca Palimpsestul lui Arhimede, manuscrisul este o carte de rugaciuni bizantine din secolul al XIII-lea si a fost asamblat folosind pagini ale unor manuscrise anterioare, dintre care unul continea mai multe tratate ale matematicianului grec Arhimede, ce au fost copiate in secolul al X-lea la Constantinopol, actualul Istanbul.

Acesta a fost descoperit in 1906 de catre savantul danez Johan Ludwig Heiberg, iar in 1998 a fost vandut la Christie din New York unui colectionar american pentru suma de 2 milioane de dolari.

El a fost apoi depus la Muzeul de Arta Walters din Baltimore, unde oamenii de stiinta au lucrat la descoperirea secretelor lui Arhimede.

Folosind tehnica imaginii multispectrale si a razelor X, ei au descoperit ceea ce a conceput Arhimede in secolul al III-lea i.Hr., un concept al infinitului, ceva ce s-a crezut ca a fost realizat doar in secolul al XIX-lea.

De asemenea, au fost gasite si alte sapte tratate ale matematicianului antic, inclusiv singurele copii care au supravietuit din "Metoda teoremelor mecanice" si "Ostomachion", dar si discursuri ale oratorului grec Hyperides si un comentariu asupra lucrarii "Categorii" a lui Aristotel, toate descoperite sub textul cartii de rugaciuni.

Manuscrisul este acum expus intr-o expozitie la Muzeul Walters si va fi publicat in aceasta luna de Cambridge University Press. Editorul cartii, Michael Sharp numeste descoperirea Metodei teoremelor mecanice ca fiind un concept "foarte important pentru istoria matematicii si a stiintei".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)